HABERLER>POLİTİKA
21 Aralık 2023 Perşembe - 13:49

Kocaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: Genel başkan bana 'aday sensin' derse...

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehire yeniden aday olup olmayacağı yönünde gelen soruya “CHP Genel Başkanı beni arar ve ‘Büyükşehir Adayı sensin’ derse ben 'hayır olmayacağım' diyebilir miyim partili olarak? İnşallah başıma böyle bir şey gelmez, inşallah böyle bir talepte bulunulmaz, bulunulacağını da sanmıyorum. Partinin çekirdeğinden yoğrulmuş biri olarak genel başkan da dese yokum gibi bir tavır içinde olmam. Ne kişiliğime ne partililiğime ne İzmirlilere saygıma yakışmaz. Ben diyorum ki inşallah bana böyle bir şey gelmez istemiyorum diyorum" dedi.

Kocaoğlu ndan çarpıcı açıklamalar: Genel başkan bana  aday sensin  derse...

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

GENEL BAŞKANI BENİ ARAR VE ‘BÜYÜKŞEHİR ADAYI SENSİN’ DERSE BEN 'HAYIR OLMAYACAĞIM' DİYEBİLİR MİYİM PARTİLİ OLARAK?
Kocaoğlu, "yeniden aday olmak istiyor mu?” sorusuna ise, “15 yıl görevimi yaptım. Bundan sonra böyle bir görevi düşünmüyorum diye 5 yıldır söylüyorum. İnanmıyorlarsa onların kendi tercihidir. Benim duruşumda net, yeni gelmiş aday olmuş biri değilim. 15 yıldır her krizde, sıkıntıda, iyi günde söylediğim söz de belli, duruşumda belli. İzmirli benim hangi konuda ne düşündüğümü üç aşağı beş yukarı bilmiyorsa bu benim problemim değil. Ben kendimi doğru anlattım. Bu bir arayış. Arayıştan kaynaklanıyor. Ben 5 senedir hiçbir siyasi etkinliğe katılmamışım. Sadece aday çıktıktan sonra kendi olanaklarım ile seçim çalışması yapmışım. Ben bir ilçede çok ısrar üzerine örgüt yemeğine katıldım, sonra da hiçbir şeye katılmadım. Orada da tabloyu görüm ve ‘katılmamam lazım’ dedim.  Destekte varım; Öne çıkmakta, kendimi gündemde tutmakta yokum, olmadım da. Ben 5 yıldır gündeme gelmek için bir şey dedim mi? Sadece belediye binasının yıkılışında konuştum. ‘Bina yıkılmamalı’ dedim sadece. Ben aday değilim. Ben bu işte yokum, istemiyorum, bu işi yaptım, başka arkadaşlar yapsın, ‘ben siyasette 5 senedir seçilmeyi bitirdim, parti için çalışmaya varım’ diyorum. CHP Genel Başkanı beni arar ve ‘Büyükşehir Adayı sensin’ derse ben 'hayır olmayacağım' diyebilir miyim partili olarak? İnşallah başıma böyle bir şey gelmez, inşallah böyle bir talepte bulunulmaz, bulunulacağını da sanmıyorum. Öyle bir ihtimal yok. Ben bunca yıl partinin büyükşehir başkanlığını yapmış, 160 senelik belediyenin en uzun süre başkanlığını yapmış, partinin çekirdeğinden yoğrulmuş biri olarak genel başkan da dese yokum gibi bir tavır içinde olmam. Ne kişiliğime ne partililiğime ne İzmirlilere saygıma yakışmaz. Ben diyorum ki inşallah bana böyle bir şey gelmez istemiyorum diyorum” açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU İLE YAŞADIĞI DİYALOG: SİZİ ÖZEL KALEMİNİZDEN ARAYACAĞIM, ADAYLIĞIMI KOYACAĞIM
2019 seçimlerinde önce aday olmayacağını duyurmasının ardından yeniden adaylığa başvurmasının hatırlatılması üzerine süreçle ilgili açıklama yapan Kocaoğlu, “Benim istemediğim bir kişinin aday olması yüzde 99 kesinleşti. Yakinen tanıdığım ve beraber çalıştığım arkadaştı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na gittim ve ‘sadece bu konuyu konuşmak için geldim’ dedim. Konuyu tüm detayları ile anlattım. Bunu İzmir’i yönetemeyeceğini, büyük problemler yaşanacağını anlattım. Bana cevaben ‘henüz karar vermedik’ dedi. ‘Ben dış kapının dış mandalıyım, siz arkadaşlarınızla karar verin, ben konuyu anladım, buradan çıkacağım ve sizi özel kaleminizden arayacağım ve İzmir Büyükşehir aday adayı olacağım. Aday olmak için değil, aday yapmayacağınızı biliyorum, yapsanız da olmayacağım. Ancak sizin yaptığınız yanlışı İzmirli’ye duyurmak için başka imkan bırakmadınız. Ben CHP'liyim, sizin atadığınız belediye başkanı aleyhinde konuşamam, açıklama yapamam sadece tepki gösteririm’ dedim. ‘6 ay konuşuldu, dayanamadı aday oldu’ dediler. 6 ay sonra ne konuşuldu, şimdi ne konuşuluyor? Siyaset ince bir sanattır. İnce ama ahlaklı bir sanattır. Ben karşı olduğum adayın ismi açıklandıktan 5 dakika sonra destek açıklaması yaptım. Sayın Kılıçdaroğlu arayıp teşekkür etti. Ben partiliyim, kimi gösterirseniz gösterin, çalışacağım. ‘Ben arkadaş hakkında düşüncelerimi size anlattım ama çalışacağım’ dedim” ifadelerini kullandı.

 
Özkan'dan 'altyapı' vurgusu: Artık deve kuşu değiliz!
 
Merkez Bankası'ndan kritik faiz kararı!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir aşığı gerçek İzmirli 22 Aralık 2023 Cuma 13:39

Belediyenin yapması gereken işler dışında her şey yapılıyor. Tarım yardımı, büyük baş hayvan yardımı gibi Belediye mi Bakanlık mı belli değil, Bu yardımlar illa ki yapılsın ama önce ana işlerini yap sonra arta kalanları yaparsın. Bunları yapmak içinde bir dünya kredi çekildi çekiliyor. Borçsuz Belediye şimdi borç batağında, üstüne üstlük belediyenin satılmayan evi, lojmanı, arsası kalmadı. Bir de 4 yılda 15000 kişi belediyeye alında ayda ortalama 20.000-TL den ayda 300. milyon TL. para yapar. Ayıptır günahtır. Belediye bunları alamasan hiç mi iş yapamıyordu da aldın. Ödenecek diyetler vardı.

Yorumu oyla      2      1  
İzmir sizden çok nenmunxu keşke aday olsanız 22 Aralık 2023 Cuma 03:19

İzmre en çok hizmet yaptı İzmir sizi istiyor

Yorumu oyla      3      4  
21 Aralık 2023 Perşembe 23:25

Yaptıkları yapacağının teminatı mı?

Yorumu oyla      2      2  
21 Aralık 2023 Perşembe 22:57

Ne koltukmuş arkadaş.. Bir git artık biraz torun sev!

Yorumu oyla      3      3  
Biz başka şehirde mi yaşıyoruz? 21 Aralık 2023 Perşembe 21:34

En son parça parça açtığı tek metro hattının uzatma projesinde açılış töreni yapılmamıştı. Şimdi yönetemez dediği Soyer yıllardır yapmayı beceremedikleri Buca Metrosu'nu yapıyor. 3 dönem belediye başkanlığı döneminde sadece 6,5 km metro yapmış adam bilirkişi gibi ahkam kesiyor. 2019'da Kılıçdaroğlu aday göstermedi diye bir anda değişimci oldular ama aday olarak profil 73 yaşındaki arkadaşı, komşusuymuş. Sanırım şaka yapılıyor. Arıtma konusunda gerçekler söylenince Fatih Yapar'a parlıyor. Arıtma dökülüyordu, şimdi tamamen yenileniyor. Yıllardır yapmayi beceremedikleri 4.fazi yine Soyer yapıyor. Yalan mı?

Yorumu oyla      2      3  
Altı ok ilkelerini uygulayın yeter 21 Aralık 2023 Perşembe 16:59

Sayın Aziz Kocaoğlu belediye başkanlığı döneminde İzmir kırsal ilçe otobüsleri deki 90 dk aktarma hakkını İptal etmesi nedeniyle ( 10.02.2016 ) kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapmıştır . Ne sayın Kocaoğlu’nun ne de , Kocaoğlu’nun işaret ettiği kişiler İzmir’e CHP Belediye Başkan adayı yapılmasın . Mevcut Başkan sayın Tunç Soyer 4,5 yılda daha verimli işler başardı . Kendisi parti içi siyasete müdahale etme çabasında olmasaydı , bugün İzmir ‘e kim aday gösterilecek tartışmasını yapmayacaktık bile .

Yorumu oyla      2      2  
peki, siz bilirsiniz! 21 Aralık 2023 Perşembe 16:38

Alaattin Yüksel aday gösterilsin diye mevcut başkan yerden yere vuruluyor. Olacak iş değil. 70 yaşında adamlar hâlâ daha başkanlık için taa Manisa'ya gidip, kulis yapıyorlar. CHP'nin İzmir'de kaybetme zamanı gelmiştir. Bu saatten sonra oy moy yok. 20 yılda zaten şehrin geri kalmışlığı da kabak gibi ortada.

Yorumu oyla      3      8  
Sebo 21 Aralık 2023 Perşembe 16:16

Çağrı şırlancı Gaziemire değişim başlasın.

Yorumu oyla      3      7  
Yüksel çelik 21 Aralık 2023 Perşembe 16:12

Siz bu işi en iyi yapacak birisiniz yaptıklarınız yapacaklarımızın teminatıdır büyük başkanim

Yorumu oyla      8      4  
Mustafa 21 Aralık 2023 Perşembe 16:09

Tunç sizin yaptığınız ova yollarının tamirini bile yapamiyo ,ilçeler köyler sizi arar oldu ,Seferihisar i ilk döneminde borçlanırdı ikinci döneminde batırdı ,izmir içinde aynı planları var ,bitirecek

Yorumu oyla      9      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de Seçim Koordinasyon Merkezi başkanları belli oldu
AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için 81 ilin Seçim Koordinasyon ...
Büyükşehir aday adayı Atila, Çeşmeliler ile buluştu: Değişimin ışığını İzmir’den yakacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıkladığı günden ...
İYİ Parti'den bir milletvekili daha istifa etti!
İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İYİ Parti'den istifa ettiğini, ...
 
Buca Aday Adayı Özreçber: Ana proje belli: Sosyal belediyecilik!
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Barış Özreçber, “En büyük hedefim ...
Yeniden Refah Partisi'nden ‘İzmir ittifakı’ yorumu: 8 ilçede kaderi belirleriz!
AK Parti ile İzmir ittifakını değerlendiren Yeniden Refah Partisi İzmir ...
İYİ Parti adayı Özlale iddialı konuştu: Kendimin rakibiyim!
“CHP’den hangi isimle yarışmak istersiniz?” sorusuna, “Kimle yarışacağım ...
 
CHP PM toplanıyor: 250 aday açıklanacak!
CHP, 250 belediye başkan adayının belirlenmesi için bugün Parti Meclisi’ni (PM) toplayacak.
AYM'de Can Atalay için kritik toplantı
Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, bugün Gezi Parkı davasında 18 yıl ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile telefonda ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva