HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Eylül 2016 Cuma - 13:54

Kocaoğlu’ndan anlamlı 9 Eylül çağrısı: İlle de barış!

Kocaoğlu, “Bugün geçmişten ders alıp ileri, daha ileri bakma günü olmalı! Savaşları, çatışmaları, tutsaklıkları; acıları ve gözyaşlarını tarihin derinliklerine gömüp ‘ille de barış’ diye haykırmalıyız” dedi.

Kocaoğlu’ndan anlamlı 9 Eylül çağrısı: İlle de barış!

İzmir'in 94. kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, coşkulu ve dolu dolu bir programla gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törene katılan İzmirlilere hitaben yaptığı konuşmada 9 Eylül tarihinin sıradan bir gün olmadığını belirterek, “Bugün günlerden zafer, bugün günlerden özgürlük ve bugün günlerden barış” diye konuştu.

Doğru adres İzmir
94 yıl önceki büyük zaferin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm dünyaya İzmir’den anlamlı bir çağrıda bulundu. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: “Hangi güç koşullarda kazanıldığını çok iyi bildiğimiz; inançla ve azimle yoğrulup kanla ve terle yazılan bu olağanüstü destanı asla unutmuyoruz. Unutmayacağız! Ama bugün, aynı zamanda geçmişten ders alıp ileri, daha ileri bakma günü olmalı! Savaşları, çatışmaları, tutsaklıkları; acıları ve gözyaşlarını tarihin derinliklerine gömüp ‘ille de barış’ diye haykırmalıyız bugün! Tüm insanlığa yapılacak bu çağrı için en doğru adres, asırlar boyunca hep hoşgörü kenti olmuş güzel İzmir’dir. Ve işte şimdi, bu çağrının tam zamanı!”

Sihirli formül Atatürk’te
Bayrak, devlet, millet, vatan, özgürlük ve demokrasi gibi kutsal bildikleri değerler uğruna göz kırpmadan can vermeye hazır olduklarının altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ama biz, her şeyden önce barışçı bir ulusuz. Biliriz ki, mutlu olmak için önce özgür olmak, özgür hissetmek gerekir. Barış ve özgürlük insan olmaktır. Sevmektir, umuttur, tebessümdür. Öyleyse gelin tüm dünyaya İzmir’den bir çağrı yapalım: İnsan insanı öldürmesin, sömürmesin! İnsan insanı incitmesin, aşağılamasın! İnsan insanın onurunu çiğnemesin! Kötülüklere inat gülümseyelim, bitsin bu karanlık! Yazında güzünde, karında buzunda barış ve mutluluk olsun! Zulüm değil adalet, esaret değil özgürlük, katliam ve işkence değil huzur gelsin dünyam ıza! Tüm bunların sihirli formülü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından çıkan 4 kelimede gizli: ‘Yurtta barış, dünyada barış’”

Kocaoğlu''nun konuşmasının ardından Kültür Modern Brass Ensemble" müzik grubu solisti Levent Gündüz,  sözleri Paul Eluard, müziği Zülfü Livaneli’ye ait “Ey özgürlük” parçasını seslendirdi.

Müzik, şiir ve folklor
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende şefliğini Uğur Sayınbatur’un yaptığı  "Kültür Modern Brass Ensemble" müzik grubu ve Türk Koleji Çocuk Korosu da sahne aldı. Ege yöresi türküleri eşliğinde Tire Belediyesi, Gaziemir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi ekipleri sahnelediği halk oyunları gösterisi, etkinliklere renk kattı. Göztepe Mesleki Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Ekin Güldiken ve Namık Kemal Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Çağdaş Çilek “9 Eylül’ü Düşünüyorum” adlı şiiri okudu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” şarkısı eşliğindeki halk oyunları gösterisini vatanlar alkış yaparak izledi. 10. Yıl Marşı’nı  ise tüm protokol ve İzmirliler ellerinde bayraklar büy& uuml;k bir coşkuyla söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu sanatçısı Esen Şeyda, çok sevilen “İzmirli” parçasını seslendirdi. Şarkıya Tire, Seferihisar, Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekipleri zeybek gösterisi ile eşlik etti.

3. Büyük Taarruz Bisiklet Gurubu, Anıtkabir’den getirdiği bayrağı, savaşın yaşandığı güzergahtan geçerek Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a teslim etti.

 
Türk jetleri 4 IŞİD hedefini imha etti!
 
Bornova'da 9 Eylül coşkusu: Ata'nın anı evi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir tek yürek: Zafer Yürüyüşü
94 yıl önce işgalden kurtulan İzmir, bu anlamlı günün yıldönümünü yine ...
İzmir'in bayram rehberi: İlçe ilçe kurban kesim ve satış yerleri
Kurban Bayramı'na hazırlanan İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri belli ...
Buca'da ihtiyaç sahiplerine 'temiz' destek
Buca Belediyesi, kurduğu temizlik ekibi ile ilçede yaşayan yardıma muhtaç, ...
 
İzmir'de köylüler ayaklandı: Taş ocağı isyanı!
Kemalpaşa’nın Beşpınar köyünde yapılması planlanan taş ocağına karşı köylüler ...
Bombacı Ali Çavuş Türk Bayrağı’na kavuştu
Milli mücadele sonunda düşman işgalinden kurtulan Karşıyaka'ya ilk sancağı ...
Kocaoğlu: Kalleş oyunlara dur demenin günü ve saatidir!
Fuar İzmir'deki 9 Eylül resepsiyonunda davetlilere seslenen İzmir Büyükşehir ...
 
Buca'ya iki anlamlı park: Barış ve Demokrasi
Buca Belediyesi, ülkemizin içinde bulunduğu durumda en çok ihtiyaç duyulan ...
Karşıyaka'da 2016'nın 'özgür basın' onuru Türk Basını'na!
Karşıyaka Belediyesi ve İGC tarafından geleneksel hale getirilen ‘Basın ...
'Seferihisar'ın enerji devrimi' kurtuluş gününde açıklanıyor!
Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, uzun zamandır yaptıkları çalışmaların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva