HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ocak 2012 Perşembe - 14:16

Kocaoğlu'dan çok sert 'çöp' açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin Güney ve Kuzey’inde kurulması planlanan katı atık tesisleri ile ilgili çıkartılan engellere sert tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Çöpü kimse istemiyor. Çöpten Çevre Bakanlığı da sorumlu değil mi?” dedi.

Kocaoğlu dan çok sert  çöp  açıklaması!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda söylediği sözleri değerlendiren Başkan Kocaoğlu duruma tepki gösterdi. Menemen AK Parti İlçe Başkanı Arif Kuran ve AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Menemen’de kurulacak Katı Atık Kompost Tesisi için “engelleyelim” önerisine olumlu yaklaşan Bakan Eker, Büyükşehir’in alması gereken “kamu yararı” kararının İl Toprak Koruma Kurulu’ndan geçirilmeyeceğini ima etmişti.
 
Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek göreve atanan İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve yeni yönetimi tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, soruları yanıtladı. Menemen’deki 65 dönümlük alanın imar planlarında “katı atık bertaraf tesisi” olarak geçtiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Menemen’i tercih etme nedenimiz, zaten bu alanın yıllar öncesinden kompost tesisi olarak belirlenmesi ve imar planlarında zaten bu şekilde yer alması. 65 dönüm alan üzerindeki o tesisi Menemen’in Hazine’ye olan 52 milyon liralık borcuna karşılık devraldık, tapusunu da aldık. Zaten o amaçlı bir yer olduğu için ÇED raporu bile almaya gerek olmayan yerde yapalım diye Menemen’i tercih ettik. Kuzey’in çöp sıkıntısını Menemen’de, Güney’in sıkıntısını da bulacağımız başka bir yerde çözelim, nasıl çözeceğimizi de dünya aleme gösterelim istedik” diye konuştu
 
KARARLIYIZ
Katı atık bertaraf tesisini en son teknoloji ile yapacaklarını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kuracağımız tesisten araziye ne 1 damla su gidecek ne de oraya 1 gram çöp gömülecek. Tamamı geri dönüşüme gidecek. Kalan kül, kum ve çamur gibi kullanılmayacak malzemeler taş ocaklarına gönderilerek gömülecek. İnorganik ve organik malzemeler ise ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılacak. Biz bu tesisle Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Çöplerin toprağa, havaya, suya zararı olmadan nasıl yararlı hale getirildiğini dünya aleme gösterelim istiyoruz. Oradaki 65 dönüm araziyi büyütemesek bile, 52 milyon lira verdiğimiz bu alanı katı atık bertaraf tesisi olarak kullanmaya kararlıyız” dedi.
 
ÇÖPTEN ÇEVRE BAKANLIĞI SORUMLU DEĞİL Mİ?
Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıştırılacak olan çöpün bir türlü kabul edilmediğini tesisin önüne de engel çıkartıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, ““Çöpü kimse istemiyor. Günlük 3 bin ton çöp var. Ama Çevre Bakanı gelip seçim arifesinde ‘Torbalı’ya kurdurmam’ diyor. Sayın Tarım Bakanı Mehdi Eker gelip ‘Menemen’e kurdurmam’ diyor. Öbürü gelip şuraya kurdurmam diyor. Peki, bu çöp ne olacak? Bu sadece Büyükşehir Belediyesi’nin çöpü müdür? Çöpten Çevre Bakanlığı da sorumlu değil midir? Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımları, arıtmalar konusunda Türkiye’de bir numarada. Büyükşehir sınırlarından Gediz’e kirlilik gitmiyor. Gediz Havzası’na, Nif Havzası’na arıtmalar yaptık. Büyükşehir Belediyesi sınırlarından bu ovaları kirletmiyoruz, toplu tarım alanlarını kirletmiyoruz. Yapacağımız bertaraf tesisi de kirletmeyecek. Çevre konusunda şu ana kadar hayata geçiremediğimiz tek iş olarak katı atık bertaraf tesisi kaldı. Körfez dahil bütün çevresel konuları başardık. Eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gediz’i pilot bölge ilan ettiğini söylemiş ve 2012 yılının 12. ayının son gününe kadar bölgedeki tüm arıtmaların biteceği sözünü vermişti. Şimdi o çalışmaların Bakanlıkça sürdürülmesi gerekir. 2012’nin son günü Gediz’deki çalışmaların hangi aşamaya geldiğini hep birlikte göreceğiz, takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Kocaoğlu, yağışlar nedeniyle çöken Konak Ballıkuyu İstinat Duvarı’nın yeniden yapılacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
geçti borun pazarı 13 Ocak 2012 Cuma 15:10

ne işin var izmirde git niğdeye

Yorumu oyla      13      7  
Geçti Bor'un pazarı 13 Ocak 2012 Cuma 09:20

Bunun ihalesini yıllar once yaptınız, Tarkan Baykara denen bir zat aldı,işe şaibe bulaştı, iptal ettiniz, beceremediniz.

Yorumu oyla      15      6  
izmirli 12 Ocak 2012 Perşembe 17:32

masaya vurma vakti başkanım ...her zaman iyi niyetinizi ve sabrınızı gösterdiniz yeter artık vurun masaya izmirin sesini türkiye duysun....izmirli olarak her zaman yanınızdayız....

Yorumu oyla      23      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’in psikologları her yerde
Gaziemir Belediyesi psikologları, 7’den 70’e ihtiyaç duyan tüm vatandaşlara ...
Güzelbahçe’de yol çalışmaları devam ediyor
Güzelbahçe’nin Cadde ve sokaklarına kilit parke döşeniyor. Belediye ekipleri, ...
Eski başkanlar Cevat Durak’ı ziyaret etti
Zamanında, İzmir ve ilçelerinde görev yapan belediye başkanlarının bir ...
 
Operasyona rağmen Büyükşehir yatırımlarını arttırdı
Aylardır operasyonlarla boğuşan Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları, ...
Çiğli’ye Gönül Verenler’den Solak’a teşekkür
Çiğli’ye Gönül Verenler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçeye ...
Doğa fotoğrafçılarından Başkan’a teşekkür
İZDOF üyeleri, sanata ve kültüre katkılarından dolayı Konak Belediye Başkanı ...
 
Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine 'Kordon'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’ndan önce yapılan CHP Grup ...
Aliağa'da termik santral ruhsatına tepki
Aliağa’da, CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un, İzmir Demir Çelik Sanayi ...
Bornova'da Ünlü film müzikleri yeniden hatırlandı
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Sinema Senfoni Orkestrası Konseri’ni ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva