HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2012 Çarşamba - 19:41

Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine 'Kordon'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’ndan önce yapılan CHP Grup Toplantısı’nda son günlerin tartışmalı konuları arasında yer alan Kordon gündeme geldi. CHP’li Kadir Sinan, Başkan Kocaoğlu’na yüklenen bazı isimleri eleştirdi.

Büyükşehir Meclisi nde gündem yine  Kordon

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın yönettiği parti grup toplantısında operasyonlar ve karşılıklı açıklamalar ile gündeme gelen Kordon masaya yatırıldı. Başkan Kocaoğlu’nun sert sözlerle yüklendiği Kordon esnafı, tente projesi ve masa sandalye işgali ile belediye ile karşı karşıya gelmişti. Toplantıda söz alan CHP’li Kadir Sinan, Başkan Kocaoğlu’na yapılan ağır eleştirilere tepki gösterdi. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi de olan Sinan’ın grup toplantısında daha önce Kocaoğlu’nu eleştiren ve ağır hakaretler eden İTO Meclis Üyesi Adnan Koç’a ‘ukala’ diyerek hitap ettiği öğrenildi. İzmir’de 1 milyonu aşkın insanın oyunu almış seçilmiş bir belediye başkanına kimsenin hakaret edemeyeceğini söyleyen Sinan’ın toplantıda, “Kimse ukalalık yapamaz. Herkesin haddini ve yerini iyi bilmesi gerekiyor. Kordon’u böyle anlayış içinde olan insanlar temsil edemez. Kordon’da esnafı temsil eden bir dernek ve yapılanma var. Onlar Kordon’da yaşayan insanlar ve apartmanlarda oturan insanlarla birlikte iç içeler. O yüzden Derneğin çalışmalarının dikkate alınması ve gelen uzlaşı çağrılarına cevap verilmesi gerekir” dedi. Öte yandan CHP’li diğer Meclis Üyesi Uğur Yelekli de Kordon’un öneminden bahsederken derneğin muhatap alınmasını istedi ve Kocaoğlu’nu eleştirenler ile eleştirmeyenlerin aynı kefeye konulmamasını söyledi.
 
BAŞKANLA PAYLAŞACAĞIM
Meclis üyelerinin Kordon ile ilgili açıklamalarının ardından söz alan Başkanvekili Aydoğan’ın ‘Konuyu ve hassasiyetinizi Başkan Aziz Kocaoğlu ile birebir paylaşacağım. Kordon bizim için çok önemli bir yer. Kentin vizyonu olan bu yere eğilip sorunlarını dinlemeliyiz. Orada en iyiyi yapmak için ortak akılı harekete geçireceğiz” dediği öğrenildi.
 
YANLIŞ ANLAŞILDIK

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ise Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar 14 Aralık 2011 tarihli belediye meclis toplantısında görüşüp oy birliği ile geçen AK Partili Bayındır Belediyesi’nin belirlediği katı atık bedellerini yanlışlıkla oy birliği ile geçirdiklerini, belediyenin belirlediği bu bedellere katılmalarının asla söz konusu olamayacağını söyledi. Çakar, “O gün grup toplantısında görüştüğümüz gündemin içinde Bayındır Belediyesi’nin de belirlemiş olduğu katı atık bedelleri de vardı. Diğer tüm ilçe belediyelerde olduğu gibi Bayındır Belediyesi’nin belirlediği rakamlara da grupta olumsuz oy kullanma kararı almıştık. Ancak iki gün sonra ayın 16’sında gerçekleşen komisyon toplantısına bizim arkadaşımız katılamadığından komisyona katılan arkadaşlar Bayındır Belediyesi’nin katı atık bedellerini oy birliği ile kabul etmiş. Bayındır Belediyesi’nin 2012 yılı için belirlediği katı atık bedeli miktarına çalışmalarımızdaki hızdan dolayı farkında olmadan olumlu oy kullanmışız. Basına yansıdı, yansımadı çok da önemli değil ama mademki ilkesel bir karamızı var. Bizim orada aynı şekilde duruşumuzu devam ettirmek gibi bir görevimiz var. O günkü oyumuzun yoğunlukla birlikte gözden kaçmasından dolayı bu şekilde olduğunu, Bayındır Belediyesinin belirlediği o miktarlara katılmamızın asla söz konusu olamaz. Bizim dikkatimizden kaçan ve dikkatimizden kaçtığı için yanlış bir kararın altına ima atmak zorunda kaldık. Belki kararı geri getirmek mümkün değil ama doğru ilkeli erdemli duruş adına kayıtlara geçmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduk.”diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa'da termik santral ruhsatına tepki
Aliağa’da, CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un, İzmir Demir Çelik Sanayi ...
Bornova'da Ünlü film müzikleri yeniden hatırlandı
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Sinema Senfoni Orkestrası Konseri’ni ...
Selçuk'u deve güreşi heyecanı sardı
Bu yıl otuzuncusu düzenlenecek olan Selçuk – Efes Deve Güreşi Festivali ...
 
Öğrenciler bilgi yarışmasında ter döktü
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında ...
Zübeyde Hanım ölümünün 89. yılında anılacak
Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde ...
Eşrefpaşa'da film tadında tatbikat
Eşrefpaşa Hastanesi’nde iki gün üst üste yapılan tatbikatlar başarıyla ...
 
Turgut Oğuz: Dava açın, destekleyeceğim
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “Aliağa’da sanayi kaynaklı kirlilik ...
Kocaoğlu’na 400 yıl hapis iddiası
Başkan Kocaoğlu için 30 ayrı suçlamadan, 400 yıla kadar hapis cezasının istendiği iddia edildi.
Gazilere Başkan Tartan desteği
Türkiye Muharip Gaziler Derneği 2012 yılındaki ilk toplantısını Konak ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva