HABERLER>POLİTİKA
23 Haziran 2022 Perşembe - 11:17

KİT Komisyonunda 'İzmir modeli' tartışması...'Görün örnek alın'

KİT Komisyonu toplantısında AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun “İzmir Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda tarıma ne gibi bir destek verdi?" sözlerine yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel "“Eğer tarımdaki kalkınmayı, tarımsal kalkınmayı görmek istiyorsanız ben sizi davet edeyim, gelsin KİT Komisyonu, bir gezelim, ben size göstereyim, eğer hakikaten beğenmezseniz ‘Eksik yapmışsınız, aksak yapmışsınız.’ deyin” yanıtı verdi.

KİT Komisyonunda  İzmir modeli  tartışması... Görün örnek alın

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında İzmir’in tarım modeli tartışma konusu oldu. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun “İzmir Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda tarıma ne gibi bir destek verdi? İzmir Büyükşehir Belediyesi mısır mı ekti, buğday mı ekti, arpa mı ekti, ne ekti; onları bir ortaya çıkarın, biz de görelim” sözlerine cevap veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, daha önce Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de İzmir’e davet ettiğini hatırlatarak tüm komisyon üyelerini tarımsal kalkınmayı görmeleri için İzmir’e davet etti. 

İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin çocuklara süt dağıttığını, AKP Partili belediyelerin bunu neden örnek almadığını soran CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, şunları söyledi:

'ÜRETİM DESTEKLENDİ'
“Bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, yıllardır iktidara da örnek olan bir yolu açan bir belediye başkanıydı. Biz çocukluğumuzda Amerikan süt tozu içerdik ya Türkiye’de gerçek anlamda sütü bütün ilkokul çocuklarıyla buluşturan ve bütün ilkokul çocuklarına süt içiren bir belediye başkanıydı. Bu, bir süre sonra iktidar tarafından benimsendi ve Türkiye’ye örnek oldu. Daha sonrasında, 1-5 yaş grubu çocuklarına, İzmir’deki herkese süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. Bunu niye yaptı biliyor musunuz? Hem çocukların beslenmesi açısından hem de süt üretenlerin gelişmesi ve hayvancılığın geliştirilmesi açısından... Belediye tarafından Ödemiş’te, Tire’de, Bayındır’da; o bölgede yaşayan insanların ürettikleri süt gerçek fiyatının da üstünde satın alınarak hem çocuklara ücretsiz süt verildi hem de hayvancılık geliştirildi. Arkadaşlar gelsin, ben o bölgeyi gezdireyim, gözleriyle görsünler, yaşasınlar, oradaki insanları da dinlesinler. Bir dönem İstanbul’da önceki belediye başkanları Hollanda’dan lale getirirken bizim Belediye Başkanlığımız Bayındır’da çiçekçiliği destekledi ve çiçek üretiminde Türkiye’de bir numara hâline geldik.”

'GELİN, GÖRÜN, ÖRNEK ALIN'
İzmir’in tarımsal kalkınma projelerinin iktidar tarafından örnek alınması gerektiğini vurgulayan Atila Sertel, “Eğer tarımdaki kalkınmayı, tarımsal kalkınmayı görmek istiyorsanız ben sizi davet edeyim, gelsin KİT Komisyonu, bir gezelim, ben size göstereyim, eğer hakikaten beğenmezseniz ‘Eksik yapmışsınız, aksak yapmışsınız.’ deyin” diye konuştu.

Belediyenin çocuklara süt dağıtmasıyla birlikte bölgedeki süt üreticiliğinin de büyüdüğünü hatırlatan Sertel, şöyle devam etti:

“İzmir’de süt üretimi öylesine gelişti ki Türkiye’nin ünlü süt markaları geldiler, fabrikalar kurdular, süt üreticileri desteklendi. Şimdi, Büyükşehir Belediyesi her yıl İzmir’de ve çevresinde 1 milyon meyve fidanı dağıtıyor; çok örnek bir şeydir. Büyükşehir Belediyesi köylünün hayvan üretimine destek olsun diye koyun, keçi hatta manda dağıtıyor. Ben, o yüzden geldiğinde Tarım Bakanına ‘İzmir’e gel, bir örnek al, bir bak.’ dedim. Bakın, üretici kooperatiflerini destekliyor, orada kooperatiflerle üretim yapılıyor. Mesela, kadınların kurduğu kooperatiflerde mantar üretimi yapılıyor ve gerçekten köylü kadınlar mantar üretiminden ailelerine gelir sağlıyor. Ayrıca, peynir üretimi yapılıyor, fabrika kuruldu, fabrikalar oluştu; çok açık ve net. Arıcılığın geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi her yıl kovan ve arı dağıtıyor. Ama Türkiye’de Konya Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi niye çocuklara süt dağıtmıyor? O çocukların süte ihtiyacı yok mu? Erzurum’daki süt üreticilerinin bu desteğe ihtiyacı yok mu? Niye Malatya Büyükşehir Belediyesi süt dağıtmıyor? Bunu sorun. Yani, benim belediyem dağıtıyor, suçlu mu? Hayır; hem üretici kazanıyor hem de çocuklar süt içiyor. Bunlar örnek, bu örnekleri alın.”

 
İzmir’de 'Hayatı Yakala'dılar
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan tahıl koridoru açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 24 Haziran 2022 Cuma 08:27

Sayın Sertel kontenjan milletvekili olarak TBMM Izmiri en iyi temsil eden ve bütün sorunlarını çözüme kavuşturmak için canla başla çalışmalar yapıyorsunuz örneğin;Tire Selçuk yolu yapımı için büyük uğraşılar verdiniz teşekkür ediyorum,bazı kontenjan milletvekilleri seçimden seçime geliyorlar keşke atama belediye başkanları sizin kader özverili şekilde çalışsalar iktidara yürümek olur ama malesef bir çok belediye başkanlarını asıl ve gerçek işlerini bırakıp ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama ne ürün ne de mahsülü var göstermelik işler,örnek olarak bazı belediyelerde ucuz ve kalitesiz sebze tohumlarını pahalı aldılar doğru dürüst ürün vermedi eken ve dikenler diktiği için zarar etti tohum ve aracılığıyla belediye bütçesinden büyük ödemeler yapıldı,siz çok iyi bir araştırma gazeteci olarak tanıyoruz ve biliyoruz lütfen belediyelerde inceleme araştırma yaparak ilgili birimlere rapor ediniz yoksa halkın sapmaz terazisi sandıkta herkes tepkisini verecektir hiç kimseye memnun değil sedece belediyelerden rant elde etmiş kişiler memnun iktidara yürümek sözde oluyor göstermelik işler bunlar inandırıcılığı yoktur lütfen bu partiye gönülden bağlı olanları üzüyor ve yok sayılan üyeler devşirme üyelerinden kat kat fazla olduğunu birilerinin bilmesi gerekir bu konuda size güveniyoruz saygılarımla...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan Bakan Soylu'ya: Çürük elmaları temizleyin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstanbul’un Ataşehir ...
CHP'li Polat: Sandık tüm sorunları çözer!
İstanbul Finans Merkezi Kanun Teklifi üzerine konuşan Mahir Polat, iktidar ...
Meclis gündemine taşıdı… CHP’li Kılıç’tan ‘trol’ avı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan ...
 
İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid yarın Türkiye'ye gelecek. 16 yılın ...
Suudi Arabistan ile yeni iş birliği vurgusu
Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerde, siyasi, ekonomik, ...
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara yangın salvosu: Beceriksizler!
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne Cumhuriyet ...
 
Ödemiş tartışması Meclis'e taşındı: Çiftçileri bırak tarıma bak!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Küçük ...
Kılıçdaroğlu'na İzmir'de karşılama
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’teki orman yangını sebebiyle bölgeye ...
CHP'li Beko'dan asgari ücret çağrısı!
Meclis kürsüsünden seslenen CHP Milletvekili Kani Beko, “Asgari ücrete ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva