HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2022 Çarşamba - 09:37

Kırkpınar'dan çarpıcı 'özel sektör' iddiası: İşveren İYİ Parti'yi duyunca…

Seçim döneminin yaklaşması ile birlikte Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında 'üye geçişi' tartışmaları yaşanmaya devam ederken, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Partili vatandaşlara karşı geçmiş dönemlerde kamu kurumlarında yaşanan baskının şimdi özel sektöre taşındığı iddiasında bulundu.

Kırkpınar dan çarpıcı  özel sektör  iddiası: İşveren İYİ Parti yi duyunca…

EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde 2023 seçimlerinin yaklaşması ile artış gösteren 'üye geçişleri' tartışmaları ile ilgili İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Mevcut üye sayısı hakkında bilgilendirme yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, günlük ortalama 100 üyenin partiye kazandırıldığını belirtirken, "25 bin 100 üyemiz var. Ortalama günlük 100 civarında yeni üye kazanıyoruz. Üyelik sisteminin nasıl işlediğini bilmeyen vatandaşlar ve genel merkezimize mail atıyorlar. Bizde gelen mailler ilçelere yönlendiriyoruz ve ulaşıyoruz. Zamanı vakti ya da yaşı el vermiyorsa doğrudan evlerine gidip yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ BİLE SORGULUYORUZ...
Üye olan vatandaşların istifaları halinde iletişime geçerek neden istifa ettiklerini sorduklarını söyleyen ve 'toplu istifa' iddialarını değerlendiren Kırkpınar, "Üye dediğimiz şey kayıt altına alınmış insandır... Biz kayıt altında 25 bin 100 diyorsak bunu laf olsun diye demiyoruz. Diğer siyasi partiler de bunu yapsalar daha doğru olur. Bizim afaki bir iddia ile ya da inanması zor bir şey demiyoruz. Nisan ayında 6 üyemiz istifa etmiş, ilçe başkanlarımıza dönüp bu arkadaşlarımızın neden istifa ettiğini bile sorguluyoruz. Bunları bilmemiz lazım" diye konuştu.

KAMUDA BİR İŞİ VARSA İSTİFA EDİYOR...
İstifaların nedeninin vatandaşların kamu kurumu ile olan işleri olduğuna da dikkat çeken Kırkpınar, "Oğlum sınava girecek, kızımın tahin işini bekliyoruz nedenleri ile istifa ediyorlar. Kamuda bir işi varsa istifa ediyor. Kamudayken biraz daha bu işi büyütüp özel sektöre taşıdılar. Bergama'da bir maden firmasında çalışacak bir mühendis arkadaş müracaat ediyor ancak eşinin Bergama İlçe Başkanlığımıza üye olduğu öğrenilince görüşme orda kesilmiş ve bir daha çağrılmamış" dedi.

BİR KISMI DA…
İYİ Parti'ye üye olduğu için baskı uygulanan bir fabrikayı örnek gösteren Kırkpınar, "Bundan 1 ay önce AK Parti'den partimize geçenler oldu. Bunlar kendi işlerini yapıyorlar. İş yaptıkları alana gittiklerinde o kurulacak olan fabrikanın sahibi,  'Buradaki takımlarınız toplayın, buradaki işiniz bitmiştir' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Toplumun bütün katmanları üzerinde bir baskı var. İş insanları 'bu insanları çalıştırırsam yarın hükümet ile bir sıkıntı mı yaşarım' diye düşünüyor. Bir kısmı da baştan bir şey ile karşılaşmamak için istifa ediyor" diye konuştu.

BİZDEN İSTİFA EDENLER GENELDE…
Partiye kayıt olanların yüzde 20 civarının ilk kez bir siyasi partiye üye olduklarını belirten Kırkpınar, "Bize kayıt olan vatandaşların yüzde 20 civarı ilk kez bir siyasi partiye üyelik yapıyor. Ağırlıklı olarak Cumhur İttifakı'ndan. Bunun içinde ittifak dışından partilerde var ancak sayıları az. AK Parti ve MHP'den istifa ile gelen arkadaşlar var. Biz son dönemde bunları şu partiden ayrılarak geldi diye rozet takımı yapmıyoruz. Bir siyasi parti olarak diğer partilerde üye ya da oy veren olsun kapımız açık. Bizim belli bir çizgimiz var ve bunlara uyan herkese kapımız açık. Bizden istifa edenler genelde korku ikliminin yansımasıdır. Biz yıl sonuna 40 bin üye istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 
Güzelbahçe'de standlar SMA'lı Aysima bebek için açıldı
 
DEÜ engelleri birlikte aşıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:43

sizin partinizin neyi nasıl yapcagı bellid eğil bos lakırdılarla milleti oyalayan bir partiye insanlar hangi kafayla gidip desteklerle akıl almıyor

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den seçim startı... 102 vekil sahada!
CHP'li 102 milletvekili 3-6 Haziran tarihleri arasında 51 ile gidecek. ...
Bakan Nebati: Fırsatçılara müsamaha göstermeyeceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Konut Finansman Projesi'nin açıklanmasının ...
Soylu: Asıl sana günaydın Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında ...
 
'Emperyal güçlerin maşası Erdoğan'dır'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı ...
Bahçeli: İmamoğlu aday olmak istiyorsa itiraf etsin
MHP lideri Bahçeli, İmamoğlu'na da seslenirken, "İBB Başkanı şayet Cumhurbaşkanı ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan Cumhur İttifakı'na çağrı: Getirsinler, takipçisi olacağım!
AK Parti ve Muhalefet partileri arasında yaşanan 'ayrımcılık' iddiaları ...
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... 'Hedefimiz yüksek, kibrimiz var'
Hanzade ÜNUZ yazdı... 'Hedefimiz yüksek, kibrimiz var'
AK Partili Sürekli'den Soyer'e 100 gün eleştirisi: Bin gün oldu bir şey yok!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 100 günde İzmir trafiğini ...
İzmir ailesi büyüyor... Beşiktaş'ın eski kalecisi İYİ Parti'de!
İzmir temsilcisi Altay’ın altyapısından çıkmış ve bir dönem Beşiktaş’ta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva