HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2013 Perşembe - 13:59

Kıraç’tan İzmir’e veda mesajları: Hakkınızı helal edin

Kıraç, yeni görevi dolayısıyla tüm İzmirliler'e mesaj göndererek, "İzmirliler'e allahaısmarladık diyorum. Haklarını helal etsinler” dedi. Yeni Diyarbakır Valisi, atamanın EXPO’yu etkilemeyeceğini ve Başkan Kocaoğlu’nun ziyareti sırasında kentte olacağını da duyurdu.

Kıraç’tan İzmir’e veda mesajları: Hakkınızı helal edin

İZMİR - İzmir Valisi Cahit Kıraç, makamında Diyarbakır Valiliğine atanmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, atamaların ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

- Köşk'ten onay: İzmir Diyarbakır'la Vali değiştirdi!..

İzmir'de 6 yıldır görev yaptığını ve mesai arkadaşlarıyla el birliği, gönül birliğiyle hizmetleri yürütme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Kıraç, "Bir kaç gün burada vedalaşma programım var. Ondan sonra da yeni görev yerimize gideceğiz. Allah hayırlı, uğurlu etsin" diye konuştu.

Kıraç, atamanın çözüm sürecinde gerçekleşmiş olmasına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti: "Bu ülkenin, kan kaybına, şehide tahammülü yok. Barış. Barışa kimse karşı çıkamaz. Biz istiyoruz ki, insanların kanı dökülmesin. İnsanlar bin yıldır bu coğrafyada ortak yaşıyor. İnşallah, iyi bir yol açıldı, bu süreç kesintiye uğramaz. Bu birlik ve beraberlik olgunlaşır, yerine oturur ve insanlar barış, kardeşlik ve huzur içerisinde, her noktada yaşamlarını sürdürürler. Buna bir katkımız olursa kendimizi mutlu hissederiz. Ben iyi olacağını umuyorum."
     
"İKİ KENT ARASINDAKİ DOSTLUK KÖPRÜSÜ SIKLAŞIR"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 23 Mayıs'ta gerçekleştireceği Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Kıraç, o tarihte, İzmir'in EXPO adaylığı çerçevesinde daha önceden planlanmış yurt dışı programının olduğunu, ancak yeni gelişmeyle o tarihte muhtemelen Diyarbakır'da bulunacağını belirtti.
     
Kıraç, atamanın ve ziyaretin iki kent arasındaki ilişkilere olumlu katkısı sağlayacağına inandığını ifade ederek, "Biz oradayız. İzmir ile Diyarbakır arasındaki gönül köprüsü biraz daha sıklaşır tahmin ediyorum" dedi.
     
"EXPO SÜRECİNİ ETKİLEMEZ"
EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Kıraç, Diyarbakır Valiliğine atanmasının İzmir'in EXPO sürecini etkilemeyeceğine inandığını, devlette devamlılığın esas olduğunu ve işlerin aksamadan yürüyeceğini söyledi.
     
Kıraç, İzmir Valiliğine atanmasıyla birlikte EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanlığına getirilmesi beklenen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile görüştüğünü, başta EXPO süreci olmak üzere İzmir ile bilgi ve birikimini kendisiyle paylaşacağını dile getirdi.

Adaylık sürecinde 12 Haziran'da Paris'te bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu'nda ikinci sunumun yapılacağını ve bir olumsuzluk olmayacağını vurgulayan Kıraç, şunları söyledi:
"Oraya gidecekler, yapılacaklar, gösterilecek görseller belli. Diğer çalışmaları tamamlamış durumdayız. Sayın Valimiz Toprak'a da bunu aktarırım. Ben sorun olacağını düşünmüyorum.

EXPO tabi ki İzmir için, Türkiye için, bölge için önemli. Atamam etkilemez, bütün plan belli. Diğer aktörler burada zaten Sayın Bakanımız var, yürütme yönlendirme kurulu üyeleri görevlerinin başında. Sayın Valimiz geliyor, ben kendisiyle görüşeceğim. Bundan sonraki süreçte de her istendiğinde, yapılan çalışmalarla ilgili fikir, görüş almak isterlerse görüşümüzü paylaşırız, destek olmaya devam ederiz."

Kıraç, yeni görevi dolayısıyla tüm İzmirliler'e mesaj göndererek, "İzmirliler'e allahaısmarladık diyorum. Haklarını helal etsinler, 6 yıldır birlikteyiz. Tüm gücümüzle ülkemize, bölgeye hizmet etmeye gayret ettik. Diyarbakır da eski çalıştığım bölge, Kulp Kaymakamlığı görevim var. Onlara da merhaba diyorum, buluşmak dileğiyle" diye konuştu. (A.A)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muraty 10 Mayıs 2013 Cuma 12:41

hakkımı helal etmiyorum.kaldı ki devlet yönetiminde helal edip etmemek de ne demek? akp, expo'nun kazanılamayacağını anladı demek ki projenin başındaki valiyi değiştirdi.zaten bir valinin projenin başında olması baştan yanlıştı.

Yorumu oyla      12      5  
vatandas 10 Mayıs 2013 Cuma 11:31

hakkım haram olsun zıkkım olsun ızmırı cok arar gıttıgı yerde

Yorumu oyla      16      5  
Ertuğrul Özkan 10 Mayıs 2013 Cuma 07:43

Bu adet de yeni çıktı. Ne demek 'Helallik ' ? Sen işini doğru yaparsan insanlar seni zaten dürüst birisi idi diye hatırlarlar.Bunların hepsi kafadan hasta.

Yorumu oyla      17      5  
tuncer 9 Mayıs 2013 Perşembe 19:23

binali bey kesin izmir adayı,ekibini almaya başladı,amaç bürokrasideki mhp,chp ağırlığını kırmak

Yorumu oyla      19      7  
Sinan ÖZTAN. 9 Mayıs 2013 Perşembe 17:37

Vali Kıraç güle güle.İzmir'de sadece protokol Valisi olarak görev yaptınız.Diyarbakır'da başarılar dilerim

Yorumu oyla      26      11  
TC. Öz Vatandaş. 9 Mayıs 2013 Perşembe 17:04

Erkan Okur Bayraklı ve Eren arkadaşa katılıyorum, görev yaptığı ilde bir kez dahi Kubilay'ı anma törenine katılmayan bir vali'ye değil hakkımı bitimi helal etmem. Sn. Vali buranın İzmir olduğunu unuttu herhalde, İzmir'in Önceliği Vatanını, Bayrağını seven Dinine bağlı, Milli değerlere önem veren bir lider kenttir. Yani medeniyetin beşiğidir, buraya uyum sağlamayan İzmirli olamaz ve saygı hiç göremez. Gelecek olan sn. Vali de bunları göz önüne almalıdır.

Yorumu oyla      25      10  
eren 9 Mayıs 2013 Perşembe 14:39

Ben de hakkını helal etmeyenlerdenim. Nedeni o kadar çok ki...O na helal etsem kendime ve İzmir e haksızlık etmiş olurum.

Yorumu oyla      28      12  
ERKAN OKUR BAYRAKLI 9 Mayıs 2013 Perşembe 14:27

Vali Bey haklarını helal etmemizi istemiş.. Ben Kubilayı anma törenlerine görevi süresince bir kez bile katılmayan Vali'ye hakkımı helal etmiyorum..

Yorumu oyla      31      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’dan kardeş şehir Veles’e park
Karşıyaka Belediyesi’nden kardeş şehri Veles’e park müjdesi geldi. Balkanlar’daki ...
Narlıdere’de Küba esintileri
Narlıdere Belediyesi tarafından organize edilen, Ertuğrul Barka, Veyis ...
Organik tarım Çandarlı'da masaya yatırıldı
Dikili Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere ...
 
Sağlıklı yaşam toplantıları Karşıyaka’da
Karşıyaka Belediyesi’nin koruyucu ve önleyici sağlığa yönelik etkinlikleri ...
Şampiyonlardan Başkan Şenol’a teşekkür
Amerika da yapılan ve 80 ülkenin yarıştığı First Lego League dünya şampiyonasında ...
Urla’da yoga buluşması
Urla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yoga Eğitmenleri Derneği ...
 
Romanlardan Tartan’a ziyaret
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Roman Kültürü, Sosyal Yardımlaşma ...
Buca’dan çocuklar için oyuncak ve kitap kumbarası
Buca Belediyesi ile Buca Kent Konseyi öncülüğünde yaptırılan kitap ve ...
Başkan Gönenç o iddialara yanıt verdi!
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son günlerde Bergama kamuoyunu ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva