HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2013 Perşembe - 13:45

Organik tarım Çandarlı'da masaya yatırıldı

Dikili Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik “Organik Tarım ve Bamya Yetiştiriciliği” konferansı Çandarlı’da gerçekleştirildi.

Organik tarım Çandarlı da masaya yatırıldı

İZMİR - Belediye konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Eftal Düzyaman ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Ziraat Mühendislerinden Meral Özçekici ve Aynur Çiftçi konuşmacı olarak katıldı.
  
Dünyada bamyanın sevilen bir ürün olduğunu ve çiftçilerin iyi bir yatırım yaptığının altını çizen Prof. Dr. Eftal Düzyaman, “Bamya’nın ekiminde gecikmeyeceksin. Bitkiyi ne kadar erken ekersen bitki de o kadar sağlıklı gelişir. Sağlıklı gelişen bitkide de hastalık olmaz ve zararlı dahi fazla bulaşamaz.” Bamya bitkisinin gübrelemesinde de sıkıntılar yaşandığını ifade eden Eftal Düzyaman konuşmasına şöyle devam etti, “Çiftçi gübreyi çok basıyor. Sizin yetiştirdiğiniz bamyaları biliyoruz. O bamyalar çok verimli bamyalar değil. Çok fazla meyve yapmıyorlar. Çok fazla gübre vermeye gerek yok. Benim doktora hocam 3 kilo – 4 kilo diyordu. Verimli bitki olsa biraz daha fazla verebilirsin.” dedi.
  
Eftal Düzyaman’nın Bamya Yetiştiriciliği konulu konuşmasının ardından “Bamya Hastalık ve Zararlıları” bölümüne geçildi. “Bamya Hastalık ve Zararlıları” hakkında konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Ziraat Mühendisi Meral Özçekici, “Bamya, şanslı bir ürün. Çok fazla hastalığımızın ve zararlımızın olduğu bir ürün değil. O yönden şanslıyız.” dedi. Bamya’da en çok yaprak bitinin görüldüğünü belirten Meral Özçekici, yaprak bitlerinin en büyük düşmanlarının uğur böcekleri, altın gözlü böcekler ve sarı çizgili arılar olduğunu söyledi.
   
Konferansın son bölümünde Ziraat Mühendisi Aynur Çiftçi tarafından “Organik Tarım” konulu sunum gerçekleştirildi. Organik tarımın doğal düşmanlardan korunmayı sağlayan, toprağı koruyan, insana ve doğaya dost bir üretim biçimi olduğunu ifade eden Aynur Çiftçi, “Türkiye’de organik tarım 1984 – 1985 yıllarında Avrupa’dan bizlerin kuru üzüm ve incirine talep olduğu için bu ürünlerin ihracatı ile başladı. İlk organik tarım kanunu da 1994 yılında yürürlüğe girmiştir. Organik tarım, bu kanun ve sonrasında çıkan yasalara ve yönetmeliklere göre yapılıyor. Organik tarımda kontrol – sertifikasyon ile başlayan süreç ürünlerinizin Bostanlı Pazarı, yeni açacağımız Seferihisar Pazarı gibi organik tarım pazarlarına ulaştırabilir ya da farklı alıcılar bulabilirsiniz. ” dedi.
  
Aynur Çiftçi tarafından gerçekleştirilen sunum sonrasında çiftçilerin konuşmacılar ile toplu fotoğraf çektirmesinin ardından konferans sona erdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıklı yaşam toplantıları Karşıyaka’da
Karşıyaka Belediyesi’nin koruyucu ve önleyici sağlığa yönelik etkinlikleri ...
Şampiyonlardan Başkan Şenol’a teşekkür
Amerika da yapılan ve 80 ülkenin yarıştığı First Lego League dünya şampiyonasında ...
Urla’da yoga buluşması
Urla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yoga Eğitmenleri Derneği ...
 
Romanlardan Tartan’a ziyaret
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Roman Kültürü, Sosyal Yardımlaşma ...
Buca’dan çocuklar için oyuncak ve kitap kumbarası
Buca Belediyesi ile Buca Kent Konseyi öncülüğünde yaptırılan kitap ve ...
Başkan Gönenç o iddialara yanıt verdi!
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son günlerde Bergama kamuoyunu ...
 
Karşıyaka’ya bir sanat mabedi daha geliyor
Karşıyaka’nın kültür yolculuğu yeni tesislerle devam ediyor. Yeni Girne’de ...
İZSU’dan köylere 163 kilometrelik ‘can suyu’
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında su sıkıntısı ...
Balçova'nın çehresi değişiyor: Altyapı tamam...
Balçova’nın önemli bir bölümünde alt yapı çalışmalarını bitiren Balçova ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva