HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2023 Salı - 19:23

Kınık'tan yardımlar yola çıktı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için, Kınık bütün imkânları ile seferber oldu.

Kınık tan yardımlar yola çıktı

Depremzedelerin yaralarını sarmak için el ele veren İzmir Valiliği ve AFAD koordinesinde, Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi işbirliği ile Kınıklılar tarafından toplanan yardımların ilk kısmı, dokuz tır ile deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
 
Büyük yıkıma yol açan ve tüm yurdu derinden etkileyen deprem sonrası ilçede faaliyet gösteren esnafı, iş insanları, kentlisi köylüsü, memuru işçisi bütün Kınık yardıma koştu. Vatandaşlar getirdikleri battaniye, atkı, eldiven, mont, el feneri, kışlık giysi, powerbank, ıslak mendil, hazır gıda, ısıtıcı ve kışlık kıyafetler gibi acil ihtiyaç ürünlerini Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere teslim etti.
 
Belirtilen merkezlerde toplanan acil ihtiyaç ürünleri, belediye ekiplerince düzenli bir şekilde paketlendikten sonra tırlara yüklendi. Isınma, Giyim, Gıda, Tüketim ve Battaniye, Aydınlatma Malzemeleri, 15 Palet Su, Jeneratör, Kompresör, Projektör, Tahkimat Malzemeleri, Kaldırma Ekipmanları, Hidrolik Krikolar, Manuel Vinçler, Kırıcılar, Demir Kesiciler, Basınçlı Hava Ekipmanları, Seyyar Enerji Hatları, 3 Palet Salça Konservesi, 2 Palet Zeytin, Gıda Kolisi, Isıtıcı, Yatak, Giyim, Temizlik Malzemesi ve Genel Malzeme, Gıda Kolisi, Battaniye, Isıtıcı, Yatak, Giyim, Temizlik Malzemesi, Un ve Genel Malzeme, Çocuk Bezi, Temizlik Malzemesi, Gıda Kolisi, Islak   Mendil, Tuvalet Kağıdı, Bere, Eldiven, Cep Sobası, 3 Palet Plastik Malzeme (Çatal, Bıçak, Kaşık), Gıda Kolisi, Battaniye,Su Isıtıcısı, Kilim, Giyim, Temizlik Malzemesi, ve Genel Malzeme, Hijyen Seti, Hazır Konserve, Temizlik Malzemesi, Gıda Kolisi, Islak Mendil, Tuvalet Kağıdı, Bere, Giyim malzemeleri yüklü yardım tırları, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, belediye ekipleri ve vatandaşlarca deprem bölgesine dualarla uğurlandı.
 
Deprem bölgesine yardım için başlatılan kampanyanın devam edeceğini belirten Başkan Doğruer ”İzmir Valiliğimiz ve AFAD’la katıldığımız toplantılarda belirlenen ihtiyaçları, belirlenen bölgelere ulaştırabilmek için bütün Kınık tek yürek olduk. Başta Polyak Madencilik olmak üzere, Kınık Kamyoncular Kooperatifi, Kınık Esnaf Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Kınık İş Adamları Derneği, Kınıklı yardımseverler, tüm siyasi partiler, STK’lar, muhtarlar, İlçe Gençlik Spor ve Halk Eğitim Merkezleri, sendikalar, Kınık Kaymakamlığı ve belediyemiz olarak var gücümüzle yaptığımız kampanya ile toplanan acil ihtiyaç ürünlerini bugün yola çıkardık. Çok üzgünüz, kelimeler boğazımızda düğümleniyor ancak; gün daha çok dayanışma birlikte olma ve acıyı paylaşma günüdür. Bugün depremzedelerimizden yardımını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Kampanyamız devam edecek. Kaymakamlığımız ve belediyemizin belirttiği toplama merkezlerinde yardımları toplamaya ve bölgeye sevk etmeye devam edeceğiz” dedi.

 
Binance'den deprem bölgesindeki kullanıcılara 100 dolar bağış
 
Kosova Türkiye'deki depremler nedeniyle ulusal yas ilan etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da gündem Başkan Tugay oldu... 11 saat mahsur kaldı!
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. ...
Bayraklı deprem için tek yumruk!
Bayraklı Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis oturumuna Kahramanmaraş’da ...
Aydın'ın afet bölgesine desteği sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle koordineli olarak deprem ...
 
Aydınlı Zeyna ve Zed deprem bölgesinde!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası ...
Ödemiş deprem bölgesi için tek yürek oldu
Yurdumuzu derinden sarsan deprem felaketleri sonrası Ödemiş Belediyesi ...
Başkan Soyer, afet bölgesinde konuştu: Durum çok kötü, insanlar çaresiz!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Seferihisar Belediye Meclisi tek yürek!
Şubat ayı olağan birleşimiyle toplanan Seferihisar Belediye Meclisi Kahramanmaraş’ın ...
Bir Kira Bir Yuva kampanyası yeniden başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası, Kahramanmaraş merkezli ...
Karabağlar depremzedeler için tek yürek
Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından Karabağlar Belediyesi'nin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva