HABERLER>GÜNCEL
12 Mayıs 2016 Perşembe - 13:44

Kınık’taki ÇED zirvesinde gerginlik!

İzmir’in Kınık İlçesi'ne kurulmak istenen termik santral için gerekli Enerji Santrali ve Atık Düzenli Depolama Alanı Projesi Çevre Etki Değerlendirme Toplantısı (ÇED), Kalemköy Mahallesi'ndeki kahvede yapıldı. Toplantıda zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Kınık’taki ÇED zirvesinde gerginlik!

Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik tarafından Kınık'a kurulmak istenen termik santralle ilgili yapılan ÇED toplantısı, Kalemköy Mahallesi Kahvehanesinde gerçekleşti. Bergama Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Erol Engel, EGEÇEP (Ege Çevre Platformu) Eşbaşkanı Turgut İnel, FOÇEP (Foça Çevre Platformu) Dönem Sözcüsü Bahadır Doğutürk, Bergama Belediyesi Hukuk Bürosu'ndan Av. Serdar Sinan, ALÇEP (Aliağa Çevre Platforumu), Dikili Çevre Platformu, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, şirket sorumluları ve yöre halkı toplantıya katıldı.

Yapılan toplantı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürü Işın Özdemir başkanlığında, bakanlık görevlilerinin de katılımıyla başladı. Şirket görevlilerinin bilgilendirmesi ardından söz alan Engel, "Kozak Yaylası'nda yıllarca Soma termik santralinin asit yağmurlarından dolayı istenilen verim alınamadı. Şimdi tehlike daha büyük" dedi. Ardından söz alan Somalı Maden İşçisi Sefa Köken ise, "Santral yapılırsa bu suyu bir daha içemeyeceksiniz. Elma, armut yiyemeyeceksiniz bir daha. Bulamayacaksınız hatta. Bir daha gökyüzünde bu kadar kuş uçmayacak" dedi.

GERGİNLİK YAŞANDI
EGEÇEP Eşbaşkanı Turgut İnel ise söz alarak termik santral konusunda kaygılarını dile getirdi. Yapılan yatırım ve harcanan parayla oluşacak kirliliğe değinmek isteyen İnel konuşurken toplantı başkanı Özdemir'in araya girerek. "Size ne para adamın. İster santral yapar, ister batırır" sözleriyle ortam gerildi. EGEÇEP Eşbaşkanı Turgut İnel, "Bu şekilde olaya bakamazsınız" yanıtını verdi. Özdemir'in toplantıda söz almak isteyenler olmasına rağmen erken bitirdiğini söyleyen çevreciler, tepki gösterdi. Tartışmalar sırasında itişmeler ve sözlü atışmalar yaşandı. Bazı yöre köylüleri de toplantı başkanının yanına gelerek, kendisini taraf tutmakla suçladı. İçerde yaşanan gerginlik jandarmanın kahveye girmesiyle son buldu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Yaşananlara tepki gösteren çevreciler daha sonra bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında konuşan FOÇEP dönem sözcüsü Bahadır Doğutürk, "Bugün fosil yakıt karşıtı inisiyatifi olarak Kınık'ta yapılması düşünülen termik santral halk bilgilendirme toplantısına katıldık. Açıklamalardan tatmin olmadık. İzmir'in kuzeyinde yaşanan bu kirli faaliyetlere son verilmesini istiyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Aslında bu ÇED bilgilendirme toplantısı değildi. Film senaryosunun döngüsüydü. Burada başkanlık yapan arkadaşımız başkanlık mı yapıyordu, yoksa firma sahiplerini koruyan konuşmalar mı yapıyordu belli değil" dedi. (dha)

 
Valilikten Bilgin Enerji’nin dev RES projesine onay
 
Karşıyaka’da kongreye 4 kala hala aday yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki ülkenin savcıları ‘İzmir’deki IŞİD’lileri’ sorguladı!
Paris'deki bombalı saldırıya karışmaktan yakalanan Fas asıllı Belçika ...
İzmir Adliyesi’nde bomba paniği!
İzmir Bayraklı Adliye Sarayı C giriş kapısı karşısında bulunan çöp kovasına ...
Can Dündar'a saldırıda flaş gelişme!
Can Dündar'a saldırı girişiminde bulunan Murat Şahin'e silahı temin ettiği ...
 
İntikam için yanlış kişiyi öldürdüler!
Adana'da geçen ay işlenen Uğur Polat cinayetinde asıl hedefin, aynı saldırıda ...
Yüzen otomobil projesi İzmir'e birincilik getirdi!
İzmir Atatürk Lisesi'nde okuyan iki öğrencinin projesinde aracın alt kısmından ...
İzmirli avukatın çevre zaferi
İzmir'in Bergama İlçesi'nde oturan avukat 30 yaşındaki Hasan Cihan Erdem, ...
 
İzmir'den kalkan uçak acil iniş yaptı!
İzmir'den Helsinki'ye gitmekte olan bir yolcu uçağı yolcusu rahatsızlanınca ...
Şehitlik yolunda feci kaza: 5 ölü
Çanakkale'de, İstanbul'dan şehitlik ziyaretine gelenleri taşıyan tur otobüsü ...
170 ödüllü komandoyu yakan piknik!
Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı’nın Ağrı’da ailesiyle birlikte gittiği ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva