HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2016 Perşembe - 11:28

Kılıçdaroğlu'ndan 'Seferihisar' mesaisi: İstifaya yorum yok!

CHP Lideri, İl Başkanı Yüksel'in şok istifasının gölgesinde Seferihisar'da bir ziyaret yaptı bir de açılışa katıldı. Kılıçdaroğlu İzmir Örgütü'ndeki krizle ilgili soru kabul etmedi.

Kılıçdaroğlu ndan  Seferihisar  mesaisi: İstifaya yorum yok!

EGEDESONSÖZ - CHP'de İl Başkanı Alaattin Yüksel'in şok istifasının ardından gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretine çevrilmişti. 

- CHP'DE ŞOK: YÜKSEL İSTİFA ETTİ! 

- KOCAOĞLU'NDAN BAŞKANLARLA KRİTİK ZİRVE: NE KARAR ÇIKTI? 

- VE KILIÇDAROĞLU İSTİFA KRİZİNİN GÖLGESİNDE İZMİR'DE!... 

CHP Genel Başkanı dün Çanakkale'den karayoluyla akşam saatlerinde geldiği İzmir'de konaklayacağı Euphoria Aegeon Resort Otel'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, ilçe belediye başkanları ve CHP İl Eski Başkanı Bedri Serter tarafından karşılandı. 

Kocaoğlu ve başkanlar CHP Lideri'yle kısa bir görüşme fırsatı bulurken aralarından yaptıkları toplantıda uzlaştıkları 'Yüksel ikna edilsin, devam edilsin' kararını Genel Başkan'a bildirirken bu yönde ricada bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mini otel zirvesinin ardından İzmir programını Seferihisar Belediyesince yapımı tamamlanan Yaratıcı Yazarlık Merkezini ziyaret ederek açtı. 

Merkez hakkında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'den bilgi alan Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin ilklerin partisi olduğunu belirtti. 

Merkezin Atilla İlhan ismini alacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, "Atilla İlhan'a duyulan saygı açısından da son derece önemli. Yaratıcı yazarlarımız buraya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar, düşünecekler ve yazacaklar. Yazacaklar sadece bizi değil gelecek kuşakları da aydınlatacaklar. Buradan bütün yazarlara, çizerlere, sanatçılara sevgilerimizi, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar bu ülkenin geleceğinin, demokrasimizin, düşünmemizin güvencesidir, bizlere öz güven veren insanlardır onlara her zaman şükran duyacağız." dedi. 


'YENİ BAŞKAN' KATILMADI
Öte yandan CHP'de istifa eden İl Başkanı Yüksel, Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya ve programlarına eşlik etmezken, il yönetiminin olağanüstü toplantı sonunda başkan seçtiği Asuman Ali Güven de Seferihisar programına katılmadı. Güven'in Aydın Erten'in anmasına katıldığı ve il yönetimini Utku Gümrükçü'nün temsil ettiği öğrenildi. 



Kılıçdaroğlu bu ziyaretin ardından İzmir'deki programı çerçevesinde, "Türkiye Sanat Çalıştayı"nın açılışına katıldı. 

Toplantıda, sanatçılarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu “Bizim amacımız sanatçının özgürlüğünü, gelecek güvencesi de dahil insanca yaşamasını güvence altına almaktır. Bizim amacımız sanatçıları parti yandaşı yapmayı değil, onları özgürleştirmeyi ve üretkenleştirmeyi sağlamaktır. Bizim amacımız özerk bir sanat kurumu aracılığı ile kaynakların verimli kullanılmasını ve eşit dağıtılmasını sağlamaktır. Bizim amacımız her uygar toplumda olduğu gibi Türkiye’de her yurttaşın sanat bilimlerinden yararlanmasını sağlamaktır. Her toplum kesimi için sanatçıların da örgütlenme ve savunma haklarına sahip olmasını istiyoruz ve bunu savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

SANATIN VAR OLABİLMESİ İÇİN…
Sözlerine “Bugün sanatçıların bizi onurlandırdığı bir gün” diye başlayan Kılıçdaroğlu, sanatla ilgili şunları söyledi: “Sanat var olanla yetinmez çünkü kendisini yinelemek istemez. Sanat olağan akışına bırakıldığında güzeli, insancıllığı ve daha fazla özgürlüğü arama sürecinde kendini yeniden oluşturur. Sanatın bu öz yapısı tutucu ve baskıcı iktidarların sanatı tehlike olarak görmelerine yol açar. Tarihte bunun çok sayıda örneğini biliyoruz. Sanat kurumları daha özgür, daha insancıl ve daha demokrat olmak isterler ve bir toplumdan bekledikleri de odur. Bir yönetimin demokratlığının ve özgürlükçülüğünün ölçütü sanatçı ve sanat kurumlarına bakışıdır. Eğer o yönetim özgürlükçü pencereden bakabiliyorsa o ülkede sanatın gelişmesi sağlanır ve önü açılır. Sanatın var olabilmesi için sanatçıların insanca ve özgürce yaşayabilecekleri koşulların oluşturulması gerekir. Sanat, sanat dışı etkilerle yönlendirilmez.

SİYASETÇİLER HOŞLANSALAR DA…
Sanatçıların gücünün siyasetin çok daha ötesinde olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Eserleriniz, aslında Türkiye’nin geleceği için çok önemlidir. Her birey siyasetçi olabilir, herkesin özellikleri vardır ama sanatın ve sanatçının kendine özgü özellikleri vardır. Bütün siyasetçiler hoşlansalar da hoşlanmasalar da sanatçının önünde saygı duymak ve onun önünde eğilmek durumundalar” ifadelerini kullandı.

SANATÇILAR ÖNERDİ, KILIÇDAROĞLU NOT ETTİ
Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Türkiye Yaratıcı Yazarlık Çalıştayı'na katılan yazar ve sanatçılar, tek tek söz alıp sorunlarını anlattı, CHP'den sanata, sanatçılara yönelik ne istediklerini söyledikten sonra önerilerini sıraladı. Sanatçılar en çok baskı ortamından yakınarak, sanat icra ederken iktidar başta olmak üzere farklı kesimlerden aldıkları tepkileri, örneklerle anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tüm bu anlatılanları, önerileri tek tek not etti. Toplantıda sadece Kılıçdaroğlu değil, zaman zaman dikkatini çeken yerleri söylediği Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da notlar aldı.

Sanatçıları dinleyen, Bilim, Yönetim, Kültür Platformu üyeleri de anlatılan sorunlar ve önerilerden yararlanıp, partinin politikalarına yön verecek yeni fikirler edindiklerini söyledi. 

ÇALIŞTAYA KİMLER KATILDI?
Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan, Yazar Gürsel Korat, Yazar Adnan Binyazar, Yazar-Şair Metin Celal, Yazar Erendiz Atasü, Yazar Ahmet Ümit, Gazeteci-Yazar Selim Esen, PEN Türkiye Merkezi Eski Başkanı Tarık Günersel, Cumhuriyet Yayınları Genel Müdürü Turhan Günay, Tiyatrobilimci,-Oyuncu-Yazar-Yönetmen Özdemir Nutku, Yazar İbrahim Karaoğlu, Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmeni Yücel Erten, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Orhan Alkaya, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü, Tiyatro Sanatçısı-Yazar Eren Aysan, Ressam Zafer Gençaydın, Yazar-Sanat Eleştirmeni Kaya Özsezgin, Akademisyen-Yazar-Ressam Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Ressam Hanefi Yeter, Müzik Araştırmacısı-Yazar Ahmet Say, Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran, Andante Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Serhan Bali, Sinema Eleştirmeni Vecdi Sayar, Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Heykeltıraş Filinta Önal, Fotoğraf Sanatçısı Mahmut Turgut, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven katıldı.

İLÇE BAŞKANLARI DA KILAÇDAROĞLU İLE BULUŞTU
Bu arada toplantıya verilen arada, geçmiş kongrede il başkan adayı olan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar'ın yanı sıra Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da, Kılıçdaroğlu ile özel bir görüşme yaptı. 

İlçe başkanlarının, CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan istifa eden Alaattin Yüksel'in yerine atanacak isim konusunda görüştükleri öğrenildi. (Haber servisi, dha)

 
85.İEF kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla açacak!
 
Gülen'i yargılayan savcı: Bu kadarını yapacaklarını...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Akın: FETÖ Kanada'da her yere sızmış!
15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasındaki gelişmeleri Batı kamuoyuna ...
Erdoğan: ABD karar verecek... Ya Türkiye ya FETÖ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beştepe'de demokrasi nöbeti tutan ...
Yıldırım: FETÖ'cü katillere dersini verdiniz!
Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara ...
 
İki saldırı hakkında hükümetten ilk açıklama
Ulaştırma Bakanı Arslan, "Mardin Kızıltepe de bir polisimiz şehit, beş ...
Ve Kılıçdaroğlu istifa krizinin gölgesinde İzmir'de!
İzmir, CHP İl Başkanı Yüksel'in istifa ettiği gün CHP Genel Başkanı Kemal ...
Başbakan Yıldırım: Büyük bir belayı defettik!
Başbakan Binali Yıldırım Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine seslendi.
 
AK Parti'den genel af açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, geçmişe dönük 5 yıllık af çıkacağına ilişkin ...
Erdoğan: Bu millet 'İmanlı Çılgın Türkler'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi milletin darbe girişimine karşı ...
Özhaseki açıkladı: Askeri araziler ne olacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri araziler için bakanlıkların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva