HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2021 Cumartesi - 15:47

Kılıçdaroğlu'ndan Kuşadası'nda iktidar mesajı: Türkiye 6 ayda 'oh be' diyecek!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanları'nın "Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar" başlığı ile Kuşadası'nda düzenlediği programda konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasında "Asla karamsar bir tablo çizmeyin. Bir umutsuzluk tablosu çizmeyin. Türkiye tüm sorunlarını çözer. Sorunları ve dertleri biliyoruz, az kaldı diyeceğiz sandık geliyor diyeceğiz. 6 ayda Türkiye nefes alacak, oh be diyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan Kuşadası nda iktidar mesajı: Türkiye 6 ayda  oh be  diyecek!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları’nın Kuşadası ilçesinde "Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar" başlıklı toplantısına katıldı.

Toplantıya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve diğer ilçe belediye başkanları da yer aldı.

100 BİN ÜYE HEDEFİ: BAŞKANIM BUNU BİR KENARA YAZDIM
Kılıçdaroğlu açıklamasında kadınların örgütlü mücadelesinin önemine dem vurdu. Kılıçdaroğlu açıklamasında "81 ilin kadın kolları başkanları görüşmekten mutluyum. Hedeflerini anlattılar. Kadın için zor diye bir şey yoktur. Kafasına koyduğu anda bütün zorlukları aşar. Başkan Ömer Günel hayallerden söz etti. Gençlerin hayallerinden bahsetti. Genç kardeşlerimizin hayalleri hedefimiz olacak. Onların hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. 100 bin kadın üye hedefi var. Başkanım bunu bir kenara yazdım. Kadınlar örgütlü mücadele vermek istiyorsa mücadele vermeliler. Mücadele edilerek alınan hak kimsenin elinden alınmaz." Halk Partisi de ne kadar çok kadın üye kazanırsa bizim onlar için düşlediği hayallerimizi güçlü kılarız. Sayın başkan hiç üye yapamazsanız dahi bu hayalleri gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Üye sayısı artmalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun açıklaması gayet güzel. Kadın kooperatiflerimize destek veriyor. Daha da artmalı. Örgütleniyorlar, yapıyorlar, ancak pazarlamada zorluk çekiyorlar. Aydın’da, İzmir’de, Mersin’de belediyelerimiz alım garantisi veriyor" dedi.

İKTİDARA GELDİĞİMİZDE İLK İŞ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
İktidar gelmeleri durumunda ilk haftada İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden imzalanacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kadına yönelik şiddet artıyor. İstanbul Sözleşmesi’ni dostalarımızla ikidtar olduğumuzda ilk hafta yeniden yürüyülüğe koyacağız. Kadına yönelik şiddetin karşısında tam duracağız. Takım elbiseliye indirim uygulamak kabul edilemez. İstanbul Sözleşmesi çok değerlidir" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Her yerde rahatlıkla şunu söyleryin. İktidar olduğumuzda asgari ücretten vergi almayacağız. Vergi diyeceksen beşli çete orada. Onlar dalı. Kadın istihdamını özendireceğiz. Kadınlar çalışacak. Kadın işsiziliği şu an yüzde 34.  Çift diplomalı, üniversiteli iş bulamıyor. Bu ayıba son vereceğiz. Başka bir acı tablo var. Büyükşehirlerde merdiven altı atölyelerde sigortasız çalışan kadınlar… Kayıt dışı çalışma ile mücadele edeceğiz. Zamanı gelince de emekli olması lazım. Geldiğimde kadın yönetici olarak da çalışmalar. Vali, kaymakam, savcı olmalı. Her alanda kadınlar kamu yönetiminde yönetici olatak çalışmalı. Dolayısıla üniversite bittiğinde kamuda görev aldığınızda önünüz kadın olduğu için kesilmemeli. Gitittğiniz her yerde söyleyin. Belediye başkanlarımzıın görev yaptığı tüm kentler kreş açıyoruz. Kadınlar güven için çalışmaları ve güven içinde çocuğunu bırakmalı. Bizim belediyelerimiz bunları yapıyor ve verdiğim ilk talimatta yoksul mahallerde kreş açmaktır.

KPSS TEK SINAV OLACAK
Apartman görevlileri sakın unutmayın yaşadığınız her apartmanda görevli vardır. Kadın kardeşlerimizin il başkanı kardeşlerimziin unutmaması gereken bir gerçek var. Siyaseti yaşam tarzı, inanç, mezhep üzerinden siyaset yapmıyoruz. Sosyal kimlik üzerinden siyaset yapıyoruz. Ve her sosyal kimliğin sorunları var ve o sorunlara çözmeye talibizi. Siyasetimiz sosyal kimlik üzerinden yapacağız. “Kızım üniversiteyi bitirdi işsiz” diye size gelecekler. Veya Erdoğan’ın şürekasına, vakıflarına gidip torpil yapalım diyebilirler. CHP iktidarında mülakat kalkacak ve KPSS’de kim başarılı olursa hak ettiği yere atanacak. KPSS tek sınav olacak. Kim kazanırsa ataması yapılacak. Yerel yönetim için de aynı sistemi getireceğiz. Mülakata giren kişi niye bizim partiye üye olmadın diye elenmeyecek. Mevsimlik işçi kadınlar… Çovukları okula gidemiyor. Oturdukları uerde banyo, tuvaletleri bile yok. Bzim dışımızda buynları dsüşünen de yok. Biz halkın partisiyiz. Onlar için elimizden geleni yapacağzı. Belediyelerimizin olduğu yerde çocuklarının eğitimi neyse destek vereceğiz, altyapı desteği vereceğiz. İktidar olduğumuzda ülke genelinde yapacağız. Kimse açta, açıkta kalmayacak. Bu devlet sosyal devlettir diyecekler. Bunu yapan da sadece CHP’dir.

İKİ YILDA SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ
Mülteciler sorunu var. Onların kabahati yok. Onları buraya getirenlerin kabahati var. Bizim kitabımızda ırkçılık yoktur. Ama o insanları çok acımasız koşullarda emeklerinin sömürülmesine izin vermeyiz. Gittiğinizde her yerde söyleyin, iktidar olduğumuzda en geç 2 yılda Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla göndereceğiz. Suriyeliler konuştuk. Nasıl göndereceksiniz bizi. İlişkilerimizi düzelteceği.z Büyüekelçilikler açacağız. Gittikleri yerlerde Avrupa Birlği fonmları ile yolları, kreşlerilerini yapacağız. Kendi ülkelerinde can ve mal güvenliği olması lazım. Ve bunun da sözleşmesini imzalayacağız. Bunların çalışması lazım. İş insanlarımıza gidin Suriye'de fabrika kurun, sizden vergi almayacağız, parayı ülkenize geitirin bu kadar. Bunu anlattığımda Suriyeliler dedi ki biz kendi toprağımıza dönelim. Zoırla yaka paça tutup oraya atmıyoruz. İnsani koşullarda kendi ülkelerine göndereceğiz.

Bulunduğunuz bölgede taziye ziyaretlerini kaçırmayın. İnsanların acı günlerinde yanında olun. Acılı günlerinde onların yanında olduğumuz bilsinler.

TALİMAT VERDİ: ÖRGÜTLER NE YAPMALI?
Asla karamsar bir tablo çizmeyin. Bir umutsuzluk tablosu çizmeyin. Türkiye tüm sorunlarını çözer. Sorunları ve dertleri biriliyoruz, az kaldı diyeceğiz sandık geliyor diyeceğiz. 6 ayda Türkiye nefes alacak, oh be diyecek.

KHK mağdurları var. Savcılık takipsizlik vermiş, beraat almış, hakkında sortuşturma açılmamış kişileri görevine iade edeceğiz.

Alçak gönüllü davranmak zorundayız. Hiçbir aileye tepeden bakma hakkımız yok. Onlarla eşit şartlarla konuşacağız, sohbet edeceğiz. Ağzımından çıkan ilk söz haklısın olavak. Lafı ağzına tıkarsanız olmaz. Sorunlara karşı çözümleri anlatmalıyız. Endişeli muhafazkarlar, modernler var. Bunlar pompalanıyor. Şu CHP iktidar olursa haklarımızı elimizden alacak. Yahu 450 kilometre adalet yürüyüşü yapan insan hakkı, hukuku elinden alır mı? Gittiğimiz her yerde gayet net açık. Biz sizin sorunlarınıza talibiz diyeceğiz. 20 yıldır çözemediler. Biz 5 yılda ülkenin tüm sorunlarını çözeceğiz. Saray şürekası da görceek. Onun da hakkını hukunu teslim edeceğiz. Cumhuriyet bir hassa kimsesizlerin kimsesidir. Biz bu göreve talibiz. Hiç kimse bu topraklarda benim kimsem yok demesin.

Gittiniz köylerde “sözümüz var, bütün dünya duydu" deyin. İlk 1 haftada bizim iktidarımızda senin kredi borç fazilerini sıfırlandıracağız. Esnaf şikayet edeceğiz haklısın diyeceğiz. Az kaldı sandık diyeceğiz. İlk 1 haftada ister bankada ister esnaf kefallete olan borçlarının fazilerin sileceğiz. Borçlarını takstile makul biçimde ödeyeceksin diyeceğiz. Çiftçinin traktör haczedilir mi? Bunun adı zulümdür.

Bayramlarda şehit yakınlarını, gazileri ziyaret edin. Onların da şikayetleri var. Şehitler, gaziler arasında ayrım yaptılar. Bazı şehitlere fazla para, bazılarına düşük para. Biz adaletten yanayız. Tüm şehitlere aynı hakkı tanıyacağız. Onlar yapamnadı ve toplumu böldüler. Şehit yakınlarını bile biribirine düşman hale getirdiler. Biz barış ve adaleti hakim kılacağız.

Çocuk işe girdikten sonra KYK borç kredi taksidini ödeyecek. KYK faizlerini sileceğiz. Faize karşılar. Ama faiz alıyorlar. Aile destekleme sigortası vereceğiz. Hiçbir aileyi birisine muhtaç etmeyeceğiz. Sosyal devlet budur. Sosyal devleti soyulması gereken bir organ gibi görmeye başladılar. 128 milyar dolar nereye gitti? Hesabını veremediler. Hiç endişeniz olmasın. Bunun hesabını tutacağız. Bu milletin hakkını, hukukunu arayacağız.

3Y İLE GELDİLER 3Z İLE GİDECEKLER
3Y ile iktidara geldiler. Yoksullukla mücadele edeceğiz dediler. Ülke yoksullaştı. Binlerce aile pazar artığı ile besleniyor. Hani yoksullukla mücadele? Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Gençler tweet atmaktan korkuyor. Gençlere sesleniyorum: Bizim iktidarımızda çok rahat şekilde bizi eleştireceksiniz. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler. Devleti soymanın fetvasını bile verdiler. Padişahın da yüzde 10 götürme hakkı varmış. Böyle bir rezalet olabilir mi? CHP’yi oy vereceğine kurtlu buğday ye diyor. Sultanın sofrasında oturanın fetvası geçerli değildir. 3Y ile geldiler, 3 Z ile gidecekler. Zorbalık yaptılar, zulüm yaptılar ve zam yağmuru ile bu milleti mahvettiler. Kara kış geliyor. Daha zamlar gelecek. Daha yeni faturalar fişlenecek. 3Y ile geldiler 3Z ile göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan… Uyumasın geleceğiz. Edebimizle, adalet duygumuzla geleceğiz.

 
Benzine bir zam daha: 44 kuruş artacak!
 
Soyer talimat verdi… 'Emlak vergisi' talebi Meclise taşınıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Ekim 2021 Cumartesi 18:04

Sayın genel başkan,öncellikle yerel idarelerin çalışmalarını kontrol ediniz,belediye başkanları iktidar gibi çalışıyor,halk memnun olmuş olmamış önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun nasıl yeter ki bir daha seçimde başkan olayım havasındalar,daha büyük hevesi olanlarda var,bunları bildiğinizi sanıyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 23 Ekim 2021 Cumartesi 16:33

Hangi sözüne güvenelim Allah sizin iktidarınızdan bu ülkeyi korusun açken sen sen değilsin sarastoroğlu gerçi kitlen müsait inanır onlar anca tıpış tıpış oy kullanır akıllarını kiraya vermişler chp artık sayende batının hdp si oldu dersimden dolayı chp Den öç alıyorsunuz içerden çökerteceniz chp yi oylarımız Muharem inceye

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’taki hastane eleştirilerine AK Partili Kaya’dan belgeli yanıt!
CHP İl Örgütü saha çalışmaları kapsamında Selçuk CHP İlçe Başkanlığı’nda ...
'Çok boyutlu dış politikamızı anlamıyorlar'
Partisinin Eskişehir il danışma toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Selçuk'tan hükümete 'hastane' eleştirisi: Belediyemiz üzerine düşeni yapmıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında ...
 
Arslan'dan o iddialara yanıt: İzmir'de siyaset yapıyor gibi rahatız
Geçmiş dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne yöneltilen 'doğu illerine ...
CHP'li Bakan'dan SADAT’çılara: Kimsenin gücü yetmez!
Meclis’te SADAT hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “‘Egemenlik ...
AK Parti'den Büyükşehir'e heykel eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, CHP’li Büyükşehir ...
 
Bakan Akar'dan F16 tedariki açıklaması
Milli Savunma Bakanı Akar, NATO toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını ...
CHP Konak'tan muhtarlara destek
CHP Konak İlçe Başkanlığı, muhtarların sorunlarına dikkat çekmek için ...
Lider’in İzmir programı netleşti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23 Ekim Pazar günü İzmir’de katılacağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva