HABERLER>SEÇİM 2015
11 Şubat 2014 Salı - 14:16

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir mesajları: Kocaoğlu ile…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarının belirlenmesinde Kocaoğlu’yla birlikte hareket ettiklerini kabul ederken, bunun süreçte normal bir davranış olduğunu söyledi: “Bir kente ilçe belediye başkan adayı belirlerken il başkanımız, belediye başkanımız ya da başkan adayımızdan bağımsız hareket etmemiz düşünülebilir mi? Tam tersine kendileriyle en yakın istişareyi yapmamız gayet doğaldır. Bunu bir çekişme, dayatma algısı şeklinde sunmak doğru değil”

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir mesajları: Kocaoğlu ile…

ANKARA – CHP’de iki güne yayılan mesainin ardından İzmir’de 18 ilçe belediye başkanı adayı açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun zaferi olarak yorumlanan liste kentte büyük tartışma konusu oldu.

Tepkiler sürerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’le ilgili önemli açıklamalar geldi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’e konuşan Kılıçdaroğlu genç adayları seçtik derken Aliağa adayı Barış Eroğlu’nu da örnek olarak gösterdi.

Kılıçdaroğlu aday belirleme sürecinde İstanbul’da Mustafa Sarıgül ve İzmir’de de Aziz Kocaoğlu’nun etkisi hakkındaki tepkilere de açıklık getirdi.

İŞTE O YAZI

CHP çok büyük tartışmaların yaşandığı Parti Meclisi toplantısında 30 Mart yerel seçimlerinde İzmir, İstanbul ve Ankara’nın ilçelerinde göstereceği belediye başkan adaylarının isimlerini belirledi. CHP’nin ‘kaleleri’ olarak bilinen ilçelerde mevcut belediye başkanlarının neredeyse tamamının değiştirilmesi çok büyük yankı yarattı.

Dün sabah 07.00’de sona eren uzun gecenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yönetiminin tercihlerinin gerekçelerini konuştuk. Şu mesajları verdi:
 
KADIN VE GENÇLERE ÖNCELİK
“CHP’nin yenileşmeye ve yeni yüzlere ihtiyacı var. CHP’yi ve Türkiye’yi geleceğe taşımak yeni kadrolarla olur. Aday tercihlerimizle halka verdiğimiz mesaj çok net: Daha fazla kadın, daha fazla genç ve daha fazla yeni yüz... CHP tarihinde bu kadar çok kadın, bu kadar çok genç, bu kadar çok eğitimli aday hiç gösterilmemişti. Şimdi Avcılar’da Handan Toprak, Beyoğlu’nda Aylin Kotil, Muratpaşa’da Sultan Yeğen, Konak’ta Sema Pektaş kadın adaylarımızın sadece birkaçı. Benzer biçimde Çankaya’da Alper Taşdelen, Beşiktaş’ta Murat Hazinedar, Eyüp’te Ferzan Özel, Başakşehir’de Özgür Karabat, Küçükçekmece’de Gökhan Gümüşdağ ve Aliağa’da Barış Eroğlu, artık CHP’nin genç, dinamik ve yeni yüzleri.”
 
BURUKLUK OLMASI DOĞAL
“Tabii CHP’de bugüne kadar fedakârca görev aldıktan sonra yerlerini gençlere ve yeni arkadaşlarımıza bırakan başkanlarımıza da teşekkürü borç biliyorum. Parti Meclisimizin kararları karşısında burukluk hissi içinde olmaları doğaldır. Olağanüstü çabalar gösterdiler. Hiçbirinin hizmetini unutmayacağız. İleride kendilerinden partinin değişik kademelerinde faydalanmayı düşünüyoruz. Partimize hizmet edilecek yerler sadece belediye başkanlıkları değil. Yönetim kademeleri var, milletvekillikleri var. Bakın Murat Karayalçın, Ercan Karakaş gibi isimler partimizin her kademesinde sorumluluk üstlenmeye devam ediyor. Bugün görevlerini yeni arkadaşlara bırakan arkadaşlarımızın da deneyimlerini genç nesillere aktarmasını bekleriz.”
 
PROTESTO DEMOKRASİ GÖSTERGESİ
“Parti yönetiminin tercihlerine yönelik insani tepkiler olabilir. Tepkilerin büyük bölümü aday gösterilmeyen arkadaşlarımıza ait. Siyaset kişisel hırsların tatmin yeri değil, halka hizmet etme aracıdır. Bu yüzden kesinlikle kişiselleştirilemez. Protestoları demokrasinin bir yansıması olarak görüyoruz ve kesinlikle şiddetle bastırmak gibi bir duruşumuz olmadı ve olamaz.”
 
DİBEK SAĞDUYULU DAVRANACAKTIR
“Sayın Turgut Dibek’in istifası da seçim bölgesi ile ilgili tercihimize bir tepki. Kendisi çok değerli bir arkadaşımızdır. Ben bu konuda sağduyu ile hareket edeceğine inanıyorum. Ben de kendisiyle konuşacağım.”
 
İÇ ÇEKİŞME BİTMELİ, YÜZÜMÜZ DIŞA DÖNMELİ
“Türkiye’nin yeni bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğu böylesine kritik bir dönemde CHP’nin tarihsel bir görevi var. Ülkeyi AKP zihniyetinden kurtarmak zorundayız. O yüzden enerjimizi iç çekişmelere harcayamayız. Belediye meclis üye adaylarımızın belirlenmesinin ardından CHP artık yüzünü dışa dönmeli. Ülke sorunlarını çözeceğine ilişkin halka güven vermelidir. Tüm önceliğimiz bu olmalı...”
 
KOCAOĞLU VE SARIGÜL’E DANIŞMAK DOĞAL
CHP Parti Meclisi toplantısı yapılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun istedikleri isimlerin aday gösterilmesi için parti yönetimini istifa ile tehdit ettikleri bilgisi kulislere yansımıştı. Kılıçdaroğlu bu iddialar konsunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir kente ilçe belediye başkan adayı belirlerken il başkanımız, belediye başkanımız ya da başkan adayımızdan bağımsız hareket etmemiz düşünülebilir mi? Tam tersine kendileriyle en yakın istişareyi yapmamız gayet doğaldır. Bunu bir çekişme, dayatma algısı şeklinde sunmak doğru değil.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selim 12 Şubat 2014 Çarşamba 23:26

karşıyakada dürüst bir başkan örgütten gelen Karşıyakalı bir başkan istiyorsanız CEVDET TÜMTÜRK sizi mahcup etmeyecektir.Ayrıca tüm örgütü kucaklıyacak büyük başkan

Yorumu oyla      11      5  
12 Şubat 2014 Çarşamba 11:37

genel başkan doğru bir cümle kurarken bir gerçeği örtüyor.Sen,İzmir için CHP üyelerine seçimlerle ilgili daha önce ne dedin."Adaylar ön seçimle belirlenecek.İzmirli üyelrimizin tümünün fikirlerini soracağız onlara danışacağız." Bu sözlerle partilileri kandırdın.Onlara danışacağına KOCAOĞLU'na danıştın.Sonrada şu açıklamayı yapıyorsun;"Bir kente ilçe belediye başkan adayı belirlerken il başkanımız, belediye başkanımız ya da başkan adayımızdan bağımsız hareket etmemiz düşünülebilir mi? Tam tersine kendileriyle en yakın istişareyi yapmamız gayet doğaldır. Bunu bir çekişme, dayatma algısı şeklinde sunmak doğru değil." Yalancılıkta TAYYİP'ten farkın yok.

Yorumu oyla      13      6  
farketmez 12 Şubat 2014 Çarşamba 11:16

Tabiki sormalisiniz sayin genel baskanim ama neden anketler yapildi neden ilcede yasayan parti tabanina sorulmadi farketmez diyorsaniz artik pati ici demokrasisinden bahsetmezseniz iyi olur kendimizi kandirilmis gibi gormeye basliyoruz

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 12 Şubat 2014 Çarşamba 11:12

yandaş olarak değil bizler izmirde yaşayan vatandaşlar olarak mevcut başkanlarımızdan memnunken sayın aziz kocaoğlu'na güvenipte esas ekibini hiçe saymanın gereği yoktu şu da bir gerçek ki ceket koysam seçim alalım diyonuz kesinlikle izmiride kay

Yorumu oyla      12      5  
sorgulayan adam 12 Şubat 2014 Çarşamba 03:31

CHP bu olmamalı...

Yorumu oyla      17      7  
gerçekçi 12 Şubat 2014 Çarşamba 01:28

Bir belediye başkanının restini içine sindiribilen genel başkanın yapacağı tek şey istifa etmektir, çünkü inandırıcılığını kaybetmiştir

Yorumu oyla      16      13  
Engin 12 Şubat 2014 Çarşamba 00:51

Bucaya Bucalı aday Ercan Tatıyı istiyoruz.İzmiride yakmayın lütfen.

Yorumu oyla      19      12  
Ayşen 11 Şubat 2014 Salı 23:42

Pardon da sizinki danışmak olmadı. Tüm yoklamaları, örgüt kararlarını, MYK kararlarını çizip Aziz beyin listesini geçirmek oldu. Birbirinize oy verirsiniz artık

Yorumu oyla      35      15  
milyoncu 11 Şubat 2014 Salı 23:34

Tüm partililerin aptal yerine konulmasını kabul etmek mümkün değil.Söylenen hiçbirşey yapılmadı.Sandık konulmuş olsaydı bu olayların hiçbiri olmazdı.Bizleri koyun yerine koyanlar ne olduğumuzu göreceklerdir

Yorumu oyla      29      14  
TC mustafa 11 Şubat 2014 Salı 22:24

bakın buradan yazıyom tarihe not düşün hasan karabağa çok güvendi ya aziz başkan ilk fırsatta onun ayağını o kaydıracak HASAN KARABAĞIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ŞİMDİDEN KUTLARIM.MAHŞERİN 8 ATLISININ BAŞI KALDI GERİSİ GİTTİ.ÇOK YANLIŞ YAPTIN AZİZ BAŞKAN ÇOOK MAALESEF HASANA VE SANA OY YOK DSP YE....

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özer: AKP’liler iştahlanmasın, ham yaptırmayacağız!
İzmir’deki aday belirleme sürecinden kaynaklı sancılar sürerken dün akşam ...
Levent Piriştina’ya ‘Başkan gibi’ karşılama
Buca Belediye Başkanlığı için Ankara’dan aday vizesini alan Levent Piriştina ...
Şeboy’dan Sanayi Sitesi esnafına ziyaret
Buca Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden AK Parti Buca Belediye Başkan adayı ...
 
Yıldırım ‘nefes açtı’: Koşar adım hizmet edeceğiz!
Karşıyaka Stadı’nda sabah yürüyüşüne çıkan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye ...
Taşer’den EBSO mesajları: İzmir’in önünü CHP kesti, AKP geriletti!
Belediye Başkan Adayı Murat Taşer MHP İl Başkanı Necat Karataş ve il yönetim ...
Tütüncüoğlu'ndan Kocaoğlu'na: Başbakan'dan...
Kocaoğlu'nun 'istifa resti"ni değerlendiren Başkan Tütüncüoğlu, "İddialar ...
 
Bornova Adayı Atila’dan ortak akıl ve birlik sözü!
Gelecek ay gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi birlik mesajı ...
Kocaoğlu protestoları çığ gibi: Büyükşehir'de eylem!
Aliağa’da yaşanan tatsız olayın ardından seçilmeyen başkanların yakınları ...
İP'li Şen'den Kocaoğlu'na sert eleştiri küskünlere çağrı!
İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva