HABERLER>SEÇİM 2015
11 Şubat 2014 Salı - 10:54

Tütüncüoğlu'ndan Kocaoğlu'na: Başbakan'dan...

Kocaoğlu'nun 'istifa resti"ni değerlendiren Başkan Tütüncüoğlu, "İddialar doğruysa, tek bir adamın lafı İzmirliden, halktan, ilçe örgütlerinden, MYK'dan, PM'den üstünse, savunduğumuz demokrasi nerede? Aziz Bey'in karşı durduklarımızdan, Başbakan'dan ne farkı kalacak?" dedi.

Tütüncüoğlu ndan Kocaoğlu na: Başbakan dan...

İZMİR - CHP Genel Merkezi'nde yapılan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) adını seçtiği ve Parti Meclisi'ne (PM) gönderildiği belirtilen Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, aday değişim sürecini değerlendirdi. İzmir milletvekillerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi tarafından kendisinin 'PM'ye geçtiği belirtilmiş olmasına rağmen ve sonradan yapılan "gece yarısı operasyonu" müdahalesiyle listenin seçime 50 gün kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun partiyi zerre kadar düşünmeyerek 'istifa' tehdidiyle değiştirdiği iddialarına rağmen konuşmama kararı aldığını belirten Tütüncüoğlu, "Kocaoğlu partiyi hiçe sayarak listesi geçmediği için 'istifa resti' çektiği iddialarına ve aday gösterilmeyenleri kendisinin yapmadığını yapmaya davet etmesine rağmen; yıllardır bayrağı altında mücadele ettiğim partim için susma kararı almıştım. Fakat yaptığı açıklamada doğrudan benim adımı geçirerek cevap hakkımı zorunlu kıldı ve bu yüzden açıklama yapma ihtiyacı hissettim" dedi.
BİZ DEMOKRASİ YAŞAMAZSAK...
Aday belirleme sürecinde, MYK'dan çıkan; PM'ye giden isimlerin üzerini çizerek, MYK'dan bile çıkmayan isimlerle 'istifa ederim' diyerek değiştirilmesinin hem seçmen hem de CHP'ye zarar verdiğini belirten Başkan Tütüncüoğlu, yaşanan gelişmelerle, halkın istekleri önemsenmeksizin sergilenen tavırların partinin itibarını zedelediğini kaydetti. Başkan Tütüncüoğlu, AK Parti'nin otoriterleşen yönetimine karşı, "Birleştirici Güç" ve Türkiye'de "Demokrasi"nin tekrar dirilme umudu olması gereken CHP'nin  kendi aday belirleme sürecinde yaşanan "antidemokratik" tutumu eleştirdi. "Kurucusu Atatürk olan 'sosyal demokrat' bir partinin, çağrısı yaptığı demokrasiyi önce kendi içinde de yaşaması gerekir" diyen Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: "Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da en başta güvence verdiği gibi  aylardır 'Ön seçim yapalım', 'Meyil belirlemesi yapalım' dedik, kulak asılmadı."

ANKET VE PERFORMANSIN AKSİ YAPILDI
"Ön seçimden yana olmadılar bunun yerine 'anket' yapıldı. Anketlerden biz çıktık. Performans yapıldı, biz çıktık fakat ne anket önemsendi ne yoklamalar ne de performans... MYK'nın ve PM'nin aldığı karar bile seçime 50 gün kala 'rakibi için aday olduğunu yoksa aday olmayacağını' açıklayan tek bir adamın 'istifa' tehdidiyle değişiyor. Tek bir adam MYK ve PM'den daha üstün tutuluyor. Biz parti içinde demokrasiyi yaşayamazsak, demokrasiyi nasıl genele yayacağız? Türkiye'yi nasıl demokrasi ile tekrar buluşturacağız? Eğer tek bir adamın tanıdığı, eşi, dostu, bacanağı öne çıkacaksa AKP'nin yürüttüğü politikalardan, 17 Aralık'ta karşısında dikildiğimiz şeylerden ve kişilerden ne farkımız kalacak? Dava uğruna savaştığını belirtenlerin seçime günler kala parti adaylığını açıklandığı halde 'listecilik' yaparak MYK ve PM'nin kararına 'istifa ederim' diyerek partiyi tehdit edenlerin sözü geçiyorsa, partiye ve halka dayatma yapan Aziz Bey'in 'Tayyip Erdoğan'dan ne farkı kalacak o zaman? " diye konuştu
HİÇBİR SEÇİMDE BENZERİ OLMADI
Çeşme'de 20 yıl belediye başkanlığını büyük bir onurla sürdürdüğünü belirten Başkan Tütüncüoğlu, "89'da seçildim, bu yüzden seçilme yılı itibariyle CHP'nin en eski ve tecrübeli belediye başkanlarındanım. Şimdiki gibi kimi koysak alır mantığıyla atama yapan kişilerin aksine başka bir partiden iktidarının yaşandığı Çeşme'de adaylığımla Faik Tütüncüoğlu olarak CHP bayrağı altında ipi göğüsledim. Seçildiğim yıl oyumuz yüzde 27'idi; bugün 54'e ulaştı. CHP bayrağını taşıyarak 5 seçime girdim. Erdal İnönü'den başlayarak Kılıçdaroğlu'na kadar 6 tane genel başkanla çalıştım. Fakat aday belirlenirken bugün yaşadıklarımı bir kez bile yaşamadım. Seçime 50 gün kala bir kişi 'istifa ederim' dedi diye o ildeki 30 belediye başkanı halka rağmen birden hiçbir zaman değiştirilmedi. Belediye başkan adaylarını ilçe halkının, örgütünün kimi desteklediği, kimin sevildiği, kimin daha dürüst olduğu belirledi, Büyükşehir Belediye Başkanı kendini onlarca ilçenin örgütünden, halkından, belediye başkanından üstün tutmadı hiç bu partide..." diye konuştu.
HİÇBİR BAŞKAN YAPMADI BUNU
PM'de yaşananların ve sergilenen tavrın sadece CHP'de değil, İzmir'de de daha önce yaşanmadığını vurgulayan Tütüncüoğlu, "Başkanlığımda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 4 başkan, Yüksel Çakmur, Burhan Özfatura, Rahmetli Ahmet Piriştina'nın hiçbiri kendini ilçe halklarının isteklerinden üstün tutup, hiç alakası olmayan kişileri, halka rağmen bir yerlere atamak için genel merkezlerini 'istifa' ile tehdit etmedi.  Bu yapılan uygulama belediye başkanlarına değil halkın iradesine yapılmış bir hakarettir. Aliağa, Bornova, Çiğli, Çeşme, Karabağlar, Karşıyaka, Konak gibi birden çok ilçede aynı durum söz konusu. Demokrasi için 'halka rağmen' karar alınmaz, demokrasi halkla gelişir, halkla şekillenir. İlçe örgütleri ve halkın görüşleri hiç bu kadar saf dışı bırakılmamıştı. Madem halkı önemsemeyeceksiniz neden halka sordunuz madem ilçe örgütlerini önemsemiyorsunuz neden ilçe örgütü kurdunuz madem MYK ve PM'nin aldığı kararını önemsemeyeceksiniz neden MYK ve PM topladınız, bu kadar insanı oyaladınız? Direk Aziz Bey'e sorsaydınız o atasaydı... " şeklinde konuştu.

DEĞER MİYDİ AZİZ BEY?
Aziz Kocaoğlu'nun, görüşmelerde 'kendi listesi' sözlerine defalarca, "Yemin ederim öyle bir şey yok Faik Abi!" dediğini ve televizyon programlarında İzmirlinin önünde ve gazetecilerle olan görüşmelerinde de liste iddialarını reddettiğini ve "Çeşme'de Faik Tütüncüoğlu ile bir sıkıntım yok" sözünü defalarca tekrar ettiğini, Kocaoğlu'nun "Hatta Tütüncüoğlu Başkan, Dalgıç Yardımcısı" diye formül geliştirdiğini hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, sürecin Aziz Bey'in doğru söylemediğine işaret ettiğine değindi. Büyükşehir Davasında bile Aziz Bey'in tek bir sözüne güvendik, arkasında durduk diyen Tütüncüoğlu şöyle konuştu: " Eğer istifa tehdidi iddiaları doğruysa -ki hala daha aksine inanmak istiyorum- kendisine de tek bir sözüm var, '30 ilçe başkanı halka rağmen senin istediklerinden olacak diye, on yıllardır birlikte aynı davada koşturduğun adamlara ve canlı yayında İzmirliye doğru söylememene değer miydi?' Olaylar doğru değilse ya da saygın kaldıysa ve durumu bir de senin tarafından anlatmak istersen Belediye'nin yerini biliyorsun, buyur gel çayımı iç bir de senden dinleyelim..."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Şubat 2014 Çarşamba 00:33

Sayin Başkan Gazeteler, internet siteleri, muhabirler aracılığıyla konuşmaktansa yüz yüze konuşmayı deneseydin iyi olmazmıydı. İZMİR BELEDİYESİNİN YERİNİ HERKEZ BİLİR. SİZ bilmiyomusunuz.

Yorumu oyla      11      5  
bayraklılı 11 Şubat 2014 Salı 14:51

NEDEN AZİZ KOCAOĞLUNUN RESTİNE İTİRAZ EDEMEDİLER BİLİYORMUSUNUZ ALİ ENGİNİ İL BAŞKANI YAPTI ZATEN GENEL BAŞKAN PASİF BUNUN MİMARI ALATTİN YÜKSEL İZMİRDE CHP KALIRSA TABİ ALATTİN YÜKSEL İZMİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLACAK KARŞIYAKA BORNOVA KONAK ADAYLARI İLERİDE KENDİSİNE RAKİP OLMASIN DİYE PASİFE ETTİLER İZMİR BUNU YUTMAZ PLANLARINI BOZACAĞIZ PARTİ BİTERSE BİTSİN İZMİRİN SONU DEĞİL İZMİR YAŞAMAYA DEVAM EDER KİMSEYE BIRAKMAZ VATANDAŞ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL İZMİR VATANDAŞIN

Yorumu oyla      19      12  
İzmir 11 Şubat 2014 Salı 12:25

Aziz Bey "istifa ederim" dediğinde neden tehdit olarak algılamışlar, anlamıyorum. Genel Merkez çok hatalı. "Hizmetinize teşekkür ederiz." deyip İzmir'e yeni bir açılım verme fırsatını kaçırmışlar.

Yorumu oyla      27      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Adayı Atila’dan ortak akıl ve birlik sözü!
Gelecek ay gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi birlik mesajı ...
Kocaoğlu protestoları çığ gibi: Büyükşehir'de eylem!
Aliağa’da yaşanan tatsız olayın ardından seçilmeyen başkanların yakınları ...
İP'li Şen'den Kocaoğlu'na sert eleştiri küskünlere çağrı!
İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen ...
 
Ümit Yaldız yazdı: Kocaoğlu'nun listesi
"Sonunda İzmir’in listesi açıklandı. Bazıları için 7 bazıları için 5,5 ...
CHP Didim'de de kriz: Geldiğim insanlarla...
Yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ...
Sındır'dan ilk yorum: Üzüntü duyuyorum
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır Genel Merkez tarafında Olgun ...
 
CHP İzmir’de isyan büyüyor: Üç ilçe ayaklandı
Bayraklı'da, Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın yeniden aday gösterilmesine ...
Fahrettin Dokak yazdı: Sürecin galibi Kocaoğlu
Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin Dokak büyük tartışmalar yaratan CHP'nin ...
Yıldırım Selçuk'ta havaalanı açtı 5. için müjde verdi!
Selçuk Efes Havaalanında gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva