HABERLER>POLİTİKA
26 Eylül 2021 Pazar - 11:13

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de 'gençlik' reçetesi: Yüksek yetenek inşası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de bir dizi program ve açılışa katılıyor.Kılıçdaroğlu bugünkü programının ilk ayağında TÜLOV Çalıştayı’na katıldı. Kılıçdaroğlu programda yaptığı açıklamada 'yüksek yetenek inşası'nın önemine dikkat çekerek "Gençlerimiz kendim alanları ile ilgili sağlıklı çalışma alanına ulaşamadıkları için yurtdışına gidiyorlar. Bir ülkenin ortalama yüzde 2’si zeki insanlardan oluşuyor. Ve bu insanlar toplumu sürükleyen ve yeni buluşlara imza atan insanlar… Bunların korunması, sorunlarının çözülmesi ve onlar için yeni olanaklar yaratılması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu ndan İzmir de  gençlik  reçetesi: Yüksek yetenek inşası

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi açılış ve ziyaret programı dolayısıyla dün İzmir’e geldi.

KILIÇDAROĞLU, BALÇOVA’DAN SAYIŞTAY’A YÜKLENDİ!

BAYRAKLI ZİYARETİNDE 'EMSAL ARTIŞI' TALİMATI

Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi’nin üniversite kazanan öğrencilere bilgisayar dağıtımı yaptığı programa katılmasının ardından bugünkü programına CHP Emek Büroları ve TÜLOV iş birliği ile düzenlenen “Apaydınlık bir gelecek: Yeni bir siyaset, toplum ve emek yüzyılı” “fütürizm” çalıştayına katıldı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen programa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Gülizar Biçer Karaca,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, milletvekilleri, belediye başkanları, parti il ve ilçe yöneticileri ile TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Azi Kocaoğlu katıldı.

KENDİ DÜNYAMIZI ZENGİNLEŞTİRELİM Kİ TOPLUMUN DÜNYASINI ZENGİNLEŞTİRME İÇİN ÇABA HARCAYALIM
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu programda yaptığı açıklamada “keşke bütün siyasi partilerin temsilcileri burada olsaydı. Siyasetçiler gelecek vizyonu çizecekse fütüristlerden, bilim insanlarından yararlanmaları gerekiyor. Belki de bizim siyasetin en eksik yönü bu. Zaman zaman ben arkadaşlarıma söylerim. Beni iktisatçılarla, fütüristlerle, felsefecilerle buluşturun. Biz kendi dünyamızı zenginleştirelim ki toplumunda dünyasını zenginleştirmek için çaba harcayalım” dedi.

YÜKSEK YETENEK İNŞASI ÇAĞRISI
Konuşmasında ‘yüksek yetenek inşası’nın önemine değinen Kılıçdaroğlu, “İnsanoğlu tekerleği 1 milyon yılda keşfediyor diyorlar. Şimdi 21. Yüzyıldayız. Her saniyede birden fazla buluş var. Biz kendi ülkemizde yüksek yetenek inşasını sağlayamazsak hızlı ve sağlıklı büyüme şansını kaybederiz. Yüksek yetenek inşası deneyimini bir kurultayda konuşmuştum. Özü şu. Bir ülkenin ortalama yüzde 2’si zeki insanlardan oluşuyor. Ve bu insanlar toplumu sürükleyen ve yeni buluşlara imza atan insanlar… Bunların korunması, sorunlarının çözülmesi ve onlar için yeni olanaklar yaratılması lazım. İngiltere’de buharla çalışan motorun keşfedilmesi yüksek yetenek inşasını sağlayan bir ülkenin elde ettiği başarıdır. Bütün sömürgelerden en yetenekli insanlar gelmiştir oraya. Bugün yüksek yetenek inşasında en büyük çabayı gösteren ülke ABD’dir. Dünyanın her tarafından en yetenekli insanlar oraya gidiyor. Bizim siyasetçiler bunun ne kadar farkında? Gençlerimiz kendim alanları ile ilgili sağlıklı çalışma alanına ulaşamadıkları için yurtdışına gidiyorlar. İkinci Dünya Savaşı’ndan Almanya’dan kaçan ve ülkemize sığınan bilim insanları bizim içim çok ciddi kazanım olmuştur. Üniversitelerimizde çığır açtılar. 12 Eylül, 15 Temmuz sonrası binlerce bilim insanının üniversite dışı bırakılması Türkiye için çok ciddi kayıp. Üniversiteler bilgi üretecek ki sanayici onu elle tutulur metaya dönüştürsün. Üniversiteler gerçek anlamda birer üniversite mi? Bunun sorgulanması lazım… Tabi üniversite bilgiyi üretecek ama sonuçta elimizde kıt bir kaynak var. Bunun çok iyi planlanması lazım. Planlamayı yapacak kişiler de yetenekli ve bilgili kişilerdir. Ve maalesef ki biz planlamayı da kapattık. Eğer biz çocuklarımızın merak duygusunu kamçılamazsak yüksek yetenek inşasını sağlayamayız. Eğitimcilere ve üniversitelere çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

TOPLUMA ÖNDERLİK ETMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Demir yaptığı konuşmada “Nasıl bir gelecek bekliyoruz? Kendimiz, ailemiz, ülkemiz ve dünyamız için gelecek ne olacak? Sayın genel başkanımıza Ankara’da yaptığımız ziyarette de bunun üzerine durduk. Bunun üzerine çalışmaya başladık. Apaydınlık bir gelecek için yeni bir toplum ve emek-iş dünyası ve yeni bir siyaset… Gerçekten bunu her alana taşıyabiliriz. Örneğin 50 sene sonra İzmir ne olacak? Biz bunlarının tanımını ve planını yapmalıyız. Eğer biz yapmazsak emperyalist güçler yapar. Biz de onlar işbirlikçisi ve emperyalistlerin ezilen insanı oluruz. Biz apaydınık geleceği şimdiden düşünmeli ve yapmalıyız. TÜLOV olarak Türkiye’nin değerlerini iç ve dışta tanıtmak için tanıtmak, demokrasi ve laikliği tüm ülkemize yerleştirmek ve geliştirmek en büyük hedeflerimiz. Cumhuriyetin kazanımlarının topluma katmış olduğu değerlerin taşıyıcısı olarak yola çıktık. TÜLOV’un bir marka olması için topluma ve gençlerimize önderlik etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Tabiki suyun gücü tartışılmaz. Bir kayayı delmek için parçalamak için onun su damlalarının sürekli olması gerekiyor. Biz de toplumsal değerlerimizi sürekli kılmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ve sizin de desteklerinizi bekliyoruz. Ülke genelinde temsilcilikler açmak istiyoruz. 6 ilimizde örgütlendik. Günümüzün en büyük sorunlardan birisi öğrencilerin burs ihtiyaçları, yurt ihtiyaçları… Bu sorunun çözümü en büyük hedeflerimizden… Onlar mutlu olursa geleceğimizde umutlu olur. En önemli önceliğimiz bu. Bir TÜLOV mağazası açtık ve web sitemizi yeniledik” dedi.

SOYER: DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMDİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “son iki yılda yaaşadığımız insanlığın ve gezegenimizin geleceği açısından kritik bir eşiği beraberinde getiren gelişmelerle baş başaydık. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını, iklim krizinin getirdiği selleri yangınlar ve birer toplumsal afete dönüşen hak ihlalleri yaşam kültürümüzü değiştirmemiz gerektiğini gözler önüne seriyor.  İnsanlığın yaşadığı sorunlar sınır ve coğrafya tanımadan tüm dünyayı etkisi altına alıyor. Bu sorunlarla başa çıkmak için birbirimizden kopuk, geçici çözümlerin fayda etmediğini son iki yılda görmüş olduk. Bu duruma tersine çevirmenin tek bir geçerli dayanağı var. Birlik ve beraberlik içinde bütüncül ve kapsayıcı politikalar üretmek. Geleceği ancak geçmişin sağlam temelleri üzerinden kurabiliriz. Geçen haftalarda İzmir’de ev sahipliğini yaptığımız Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nde bu ilkenin önemini defalarca vurguladık. Kültür Zirvesi’nde dünyanın ihtiyaç duyduğu kültürel dönüşüm yeni bir kavram olarak ortaya kondu. Döngüsel kültür kavramı… Kültür Zirvesi’nde çıksan sonuç döngüsel kültür kavramını dört alt başlıkta tarif ediyor. Doğa ile uyum, birbirimizle uyum, geçmişle uyum ve değişimle uyum. İklim krizinin el alınmasında teknoloji çözümler kadar belki de daha fazla adına döngüsel kültür dediğimiz çok katmanlı değerle manzumesine ihtiyaç var. İzmir’deki temel hedefimiz şehrin refahını büyütmek ve bu refahın adil paylaşımını sağlamak. Bunun için ekoloji ve ekonomi arasında bir düşman ilişkisi yerine birbirini besleyen bir uyum tesis etmek zorundayız. Burada kadim kültürümüz kadar değişimin gücü de önem taşıyor. İzmirli düşünür Heraklitos’un değerli bir sözü var: Değişmeyen tek şey değişimdir. Bu söz yaşamın özünde değişim olduğunu tarif ediyor. Böylelikle kültürlerin zaman içinde dogmalara, tahakküme ve ideolojilere dönüşmesine neden olabilecek tüm ihtimalleri ortadan kaldırıyor. Geleceği tarif ederken değişimle uyuma özel önem atfetmemizin nedeni tam olarak bu. Yaşamın genç ruhların yaratıcılığı ve doğanın sonsuz ilham kaynaklarından beslenmesine imkan tanımak… Böylelikle özünde doğal ile uyum ve adalet olan İzmir’i ve Türkiye’yi, dünyayı gençlerle birlikte tasarlamak” ifadelerini kullandı.

 
Gömülü bulunan bebeğin anne babası serbest!
 
AK Partili İnan Kılıçdaroğlu’na sert çıktı: İzmir’in turist vekili
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 26 Eylül 2021 Pazar 13:02

Velev ki iktidar oldunuz Bayraktar Sihaları depoya mı kaldıracaksınız? Tayyip'in damadı diye? S-400leri Ruslara ücretsiz iade edip isabet fakiri Patriot mu alacaksınız? Milli Muharip Uçak projesini iptal edip problemli ve tüm bakımları abd de yapılmak zorunda olan F-35 mi alacaksınız? SU-57 alımından vazgeçecek misiniz? Sonu Nuri Demirağ gibi olan nice hazin girişim hikayeleri duyuracak mısınız? KHKlıları affederek ülkenin sıçrama noktalarındaki kilit bürokratik pozisyonları işgal etmelerine ve ilerlememize takoz olmalarına YİNE izin verecek misiniz?

Yorumu oyla      3      3  
Genç yetenek 26 Eylül 2021 Pazar 11:35

Sayın genel başkanın kaç tane danışmanı var?Yaş ortalaması kaçtır? En son parti yönetimine genç başı örtülü bir bayan arkadaşımızı göstermelik olarak aldı görev verdi. Lütfen insanın söylem ve eylemleri birbirine yakın olmalıdır,yoksa inandırıcılığı yok...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan Maarif Vakfı iddiası!
Maarif Vakfı ile ilgili konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Umutsuz, ...
AK Parti'nin gençlik başkanı İnan'dan Soyer'e çağrı: Şato'yu öğrencilere tahsis et!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bize müdahale edemez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyareti sırasında CBS ...
 
'Yurt yokmuş gibi yalan kampanyalar sürdürülüyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze'de kültürel tesis açılışında açıklamalarda ...
AK Parti'de 30 ilçede danışma kurulu heyecanı… Sürekli açıkladı: 4 ayda üyelik akını!
AK Parti İzmir’de 30 ilçede aynı anda danışma kurulları başladı. Menemen’de ...
İYİ Parti'den İzmir Büyükşehir'e çağrı: İstanbul ve Ankara'ya yurt yapılabilir
Son dönemlerde yaşanan yurt krizi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ...
 
İYİ Parti İzmir'den Akşener'e 'parlamenter sistem' desteği: Bu ucube sistemin talibi olmayız!
İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Mazbata Töreni'nde açıklamalarda bulunan ...
CHP Konak gençliğinden hükümete yurt tepkisi
CHP Konak İlçe Örgütü, yurtsuz kalan öğrenciler için Alsancak Türkan Saylan ...
Kılıçdaroğlu, Balçova’dan Sayıştay’a seslendi: Feriştahı gelse geri adım atmayız!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva