HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2022 Salı - 14:32

Kılıçdaroğlu'ndan hakimlere: Adaletsizliğinizi biliyorum!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da partisinin grup toplantısında "Hakimlere sesleniyorum; size söylenmeyi sözü nasıl üstlendiniz? Sizin adaletsizliğinizi biliyorum. Bunu yapanlar 'hakim değil, çete' dedim. Sen bu kararı veriyorsun, bakanla ilgili bir sözü üzerine alıyorsun. Hakimi değiştiriyor. Ceza verecek hakim gelsin diyor" dedi. Kılıçdaroğlu, "Billboardlara bir şeyler asmışlar. Elazığlar için üzüldüm. Elazığlının kalbi kırıldı. Elazığlı böyle değil. Birileri kendilerini Elazığlı yerine koyup o pankartları asıyorlar. Bıkmadınız mı? Kavgadan bıkmadınız mı?" diye konuştu

Kılıçdaroğlu ndan hakimlere: Adaletsizliğinizi biliyorum!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'da partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, "Gençliğim Elazığ'da geçti, Elazığlı olmak ayrıcalık diye düşünüyorum. Elazığ'dan bahsederken insan duygulanıyor. O yıllar, anılar. Elazığ ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir kişi olarak Elazığlılara teşekkür ederim" dedi.

"Türkiye'nin her tarafında dertler var" diye sözlerini sürdüren CHP lideri, "Halkın seçtiği iktidar gelecek sorunları çözecek. Bugün güzel bir okulun temelini attık. Bu okul sadece Elazığ için değil, Türkiye için bir ilktir. Bu okul açıldığında Elazığlı evlatlarımız okuyacak. Tam anlamıyla evlatlarımız bilgi birikimine sahip olarak üniversiteye hazırlık yapacak. Okulun açılışına bazıları korkudan gelmedi, önemli olan Elazığ ve Elazığlılardır. Daha iki okul daha yapacağız" ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI
Elazığ bir tarım, sanayi, turizm kenti. Elazığlı çiftçinin mutlu olmadığını biliyorum. Size mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz vereceğiz. En ucuz mazotu çiftçi kullanacak. Bütün çiftçilere söz verdim, esnafa söz verdim; sizin oylarınızla iktidar olursak bir hafta içinde çiftçinin, esnafın aldıkları kredilerin faizlerini sileceğim. Faizle mücadele böyle yapılır. Üretenin, alınteri dökenin yanında olacağız. Oy versin veya vermesin hakkı teslim etmektir. Derdi çözmek Bay Kemal'in görevi olacak.Bir Tarım Bakanı var, düzeltmek için Sudan'a, Venezuela'ya gidiyor. Sen gel, Elazığ'a bak" diye konuştu.

'VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA'
Herkesin borcu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu elektrik ve doğalgaz zamlarına da tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Vatandaş borç batağında, herkesin borcu var. Nüfusun yüzde 81,4'ü borçlu. Borçlarını ödemekte zorlananların oranı yüzde 77,3. Bunlar bizim vatandaşımız. Türkiye'yi bu girdaptan çıkaracağız. Birileri sarayda oturur ama gerçeği görmez. Onların bir eli yağda, bir eli balda. Benim görevim sade vatandaşın hakkını korumak. Bunu yapmazsanız siyaset yapmanın anlamı kalmaz. Bu memleketi temiz siyaset yapanlara teslim etmektir. Elektriğe bu yıl yüzde 95 ile yüzde 200 arasında zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 164 zam. Kimin geliri yüzde 164 arttı? Elektriği kesilen insanların evlerinde yaşadığı dramı insanlar bilmiyor. Elektriği kesilen evlere gittim. Onların dertleriyle hemhal oldum. Kaç hanenin elektriği kesildi gizliyorlar. 9 aydır, milletvekillerimiz soruyor. Suç işliyorlar. Tüm bunları biliyoruz, hiç endişe etmeyin. Buradan kamu görevlilerine çağrı yapıyorum. Milletvekillerinin soru önergelerine zamanında cevap vermeyenler suç işliyor. Sorun sizin sorununuz değil, Türkiye'nin sorunu" dedi.

'SİZİN ADALETSİZLİĞİNİZİ BİLİYORUM'
"Devletin dini adalettir" diyen Kılıçdaroğlu, "Adaletin olmadığı yerde hukuk, insan hakları olmaz. Siz adalet dağıtan kişiyi yönlendiriyorsanız, adaleti yok ediyorsunuz demek. Önlerinde büyük bir engel var Ekrem İmamoğlu. Nasıl yetkilerini alırız, tüm çaba bunun üzerine kurulu. Hakimlere sesleniyorum; size söylenmeyi sözü nasıl üstlendiniz? Sizin adaletsizliğinizi biliyorum. Bunu yapanlar 'hakim değil, çete' dedim. Sen bu kararı veriyorsun, bakanla ilgili bir sözü üzerine alıyorsun. Hakimi değiştiriyor. Ceza verecek hakim gelsin diyor. Bu konuda bir de uzman raporu var ama o hakimi değiştirdiler. Hakim, vicdani kanaati ve hukukun üstünlüğüne göre adalet dağıtır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adalet soylu bir kavramdır. Liyakat da soylu bir kavramdır. Devleti çürütmeyeceksiniz. Liyakat ve adaletle millete hizmet etmek zorunda. EPDK bir karar aldı. 'Fazla elektriği bana satacaksın, sana para vermeyeceğim.' Bu elektriğe çökme vergisidir. Bu ancak olağanüstü koşullarda olacak bir kuraldır. Ortada savaş yok. Yatırım yapılmış, sen onun enerjisine çöküyorsun. Bu da suç. Anayasaya, hukuka, adalete aykırı.

Bu yılın ilk 8 ayında KKM dahil ödenen faiz 250 milyar lira. Çiftçiye ilk ayda verilen 25 milyar lira. Esnafa 6 milyar lira veriyor. Çiftçiye ne kadar verilmesi gerekiyordu; 134 milyar lira. Bu çiftçinin alınterini çalmak demektir. Bunların tamamını düzelteceğiz. Malı götürenleri asla ve asla affetmeyeceğim."

ELAZIĞ'A BAKANLIK VAADİ
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İktidara bu kadar destek veren bir iktidar 20 yılda Elazığ'a tek bir bakanlık bile vermedi. Bay Kemal'in sözüdür, Elazığlıların oylarıyla iktidar olduğumuzda Elazığ'a bir bakanlık vereceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancına saygılıyım, hiç kimsenin inancı sorgulanamaz. Herkesin yaşam tarzına saygı duyacağız. Ben bu ülkeyi barıştırmak istiyorum. Kavgadan bıkmadık mı? CHP'nin iki kırmızı çizgisi var; vatan ve bayrak. Billboardlara bir şeyler asmışlar. Elazığlar için üzüldüm. Elazığlının kalbi kırıldı. Elazığlı böyle değil. Birileri kendilerini Elazığlı yerine koyup o pankartları asıyorlar. Bıkmadınız mı? Kavgadan bıkmadınız mı? Bu ülkeyi bu hale getirmekten bıkmadınız mı? Altı lider bir araya gelip çözeceğiz. Kavga, mavga inanmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar bir santim bile geri adım atmayacağız." ((Habertürk)

 
TOKİ'den sosyal konutta 'dolandırıcılık' uyarısı!
 
EYT sorununda düğüm çözülüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in trafik raporu… Kanlı Ağustos!
İzmir’de geçtiğimiz ay yaşanan kazalarda 10 vatandaş yaşamını yitirirken ...
Öğrencinin üç kuruşuna göz dikmişti... 'Covid icrası'na mahkeme vetosu!
İzmir 7. Tüketici Mahkemesi, Covid-19 salgını döneminde yurttan ayrılan ...
Eren Abluka'da 3 terörist etkisiz!
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Görese dağı kırsalında gerçekleştirilen Eren ...
 
'Savcıyım' yalanıyla 356 bin lira dolandırdı
Gaziantep'te, kendisini savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı 356 bin lira ...
İzmir'deki vahşetin detayları... Cinayet öncesi baltayı biletmiş!
İzmir'in Buca ilçesinde, eşi Sevgi Polat'ı (48), bilettiği baltayla öldüren ...
4 ilde eşzamanlı DEAŞ operasyonu!
Ankara merkezli 4 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi. ...
 
KPSS soruşturmasına 21 gözaltı kararı!
2013 KPSS sorularının FETÖ mensuplarına sızdırılmasına ilişkin soruşturmasında ...
Baro Başkan adayı Av. İlke Erol iddialı konuştu: 2016 ruhu canlanacak!
“İşte İlke’miz, işte adayımız” sloganıyla 22-23 Ekim tarihlerinde yapılacak ...
FETÖ soruşturmasına 15 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva