HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2016 Cumartesi - 10:33

Kılıçdaroğlu’ndan Alman liderlere mektup!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Federal Meclisi'nde yapılması planlanan 'sözde Ermeni soykırımı' oylaması öncesinde girişimin durdurulması çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan Alman liderlere mektup!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Federal Meclisi'nde yapılması planlanan 'sözde Ermeni soykırımı' oylaması öncesinde Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokratik Birliği Başkanı Angela Merkel, Almanya Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Hristiyan Sosyal Birliği Başkanı (CSU) Bavyera Başbakanı Horst Seehofer ile Yeşiller Partisi Eş Başkanları Simone Peter ve Cem Özdemir'e bir mektup göndererek, girişimin durdurulması çağrısı yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mektubunda "Ana Muhalefet Partisi olarak, eğer bu taslak karar tasarısı kabul edilirse, bunun Türkiye- Almanya ilişkilerine muhtemel olumsuz yansımaları olmasından ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmasından derin endişe duyuyoruz. Bu bakımdan, Türk halkında daha fazla hassasiyet yaratmaması için bahse konu karar tasarısına ilişkin girişimin gözden geçirilmesini ve gündemden düşürülmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

"TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ZARARLARA YOL AÇMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mektubu şöyle: "1915 olaylarını sözde Ermeni Soykırımı olarak nitelendiren karar tasarısının 2 Haziran 2016 tarihinde Alman Federal Parlamentosu'nda oylanmasına ilişkin provokatif girişimden hayal kırıklığı duyduğumu belirtmek istiyorum. Ana Muhalefet Partisi olarak, eğer bu taslak karar tasarısı kabul edilirse, bunun Türkiye- Almanya ilişkilerine muhtemel olumsuz yansımaları olmasından ve telafisi mümkün olmayan zararlara yol açmasından derin endişe duyuyoruz. Bu bakımdan, Türk halkında daha fazla hassasiyet yaratmaması için bahse konu karar tasarısına ilişkin girişimin gözden geçirilmesini ve gündemden düşürülmesini umuyoruz. Hiç şüphesiz, tarihi yazmak ve yorumlamak parlamentoların görevi değildir ve olmamalıdır. Tarihin tartışmalı dönemleri, yetkili uzmanların arşivleri ve tarihsel kayıtları tarafsız, sansürsüz, önyargısız ve bilimsel metotlarla inceleyip değerlendirmesiyle mümkün olabilir. Türkiye, 1915 olaylarını tarihsel kontekst içerisinde çalışmak ve elde edecekleri bulguları uluslararası toplumla paylaşmak üzere Ermenistan'a iki ülke tarihçileri ve uzmanlarından oluşacak Ortak Tarih Komisyonu kurulmasına ilişkin 10 Nisan 2015 tarihinde öneride bulunarak tarihi bir adım atmıştır. Üçüncü tarafların incelemesine de açık olacak bu öneri, hiç şüphesiz gerçeklerin ortaya çıkartılması için cesur bir adımdır. Nitekim akabinde Türkiye, bahse konu döneme ilişkin elindeki bütün arşivleri, tarihsel gerçeklerin özgürce araştırılması için araştırmacılara açmış bulunmaktadır. Ermenistan'ın da benzer adım atması, tartışmalı dönemin iyi anlaşılması için önem taşıyacaktır. Almanya'nın da bu konuda Ermenistan'a çağrıda bulunmasını bekliyoruz. Bu bağlamda, parlamentodaki bu girişimin durdurulmasına ilişkin çağrımızı, Türkiye-Almanya ilişkilerinin geleceği için, dikkate almanızdan büyük memnuniyet duyacağımı vurgulamak isterim. Saygılarımla"

 
‘Sanata balyoz’da son durum: Eser sahibi konuştu, imza kampanyası başladı!
 
Üçkuyular’a ‘İstinye Park’ ayarı: Son duraklar değişti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 28 Mayıs 2016 Cumartesi 13:06

Birinci sıradan aday gösterdiğiniz İstanbul milletvekili Selina Doğan da umarım sizinle aynı görüştedir. Şafak Pavey aynı görüşte midir? Musa Çam? Sezgin Tanrıkulu?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’de Başkan Karataş’tan muhaliflere mesaj var!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin rakip sayısı 5'e yükselirken, muhalifler ...
CHP İzmir Gezi’yi Nazım’la anacak!
CHP İzmir'de Gezi Parkı protestolarının 3'üncü, ünlü şair Nazım Hikmet'in ...
O slogan yargıya taşındı, CHP’li gençler sosyal medyada ayaklandı!
CHP Buca Gençlik Örgütü son grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nu dinlerken ...
 
Yargıtay MHP kararının gerekçesini açıkladı
Yargıtay’ın, MHP’yi Genel Kurul'a taşıyan yerel mahkeme kararının onamasına ...
Bakanın kardeşi ‘Etik değil’ dedi, istifa etti!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası ...
CHP’li Yiğit Yıldırım’dan destek ajansı istedi
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Başbakan Binali Yıldırım’dan İzmir’e ...
 
MHP’li meclis üyesine silahlı saldırı!
Adana’nın merkez Çukurova Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi İsmail Hakkı ...
Erdoğan: MGK Gülen için karar aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grubu'nda kendisine yönelik sloganlara sert ...
Yüksel’den ‘heykel’ çıkışı: AKP’nin eseridir!
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ‘Müzisyen’ isimli eserin uğradığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva