HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2014 Salı - 14:17

Kılıçdaroğlu Başbakan’ın danışmanını kutladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan'ın danışmanı Etyen Mahçupyan yolsuzluktan rahatsız olan İslami bir kesim olduğunu söyledi. Peki bu kesim neden ses çıkarmıyor? Benim bu soruyu o vatandaşlarıma sorma hakkım var. Haksızlık karşısında duran dilsiz şeytansa bu role neden talip oluyorsun? Etyen Mahçupyan’ı yürekten kutluyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu Başbakan’ın danışmanını kutladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.
 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
 
"Kim yolsuzluk yaparsa üzerine gideceğiz. Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek. Davutoğlu, sen başbakanlık koltuğunda oturuyorsun, gereğini yap. Halka sahip çık.
 
'G20 zirvesinde yolsuzlukla mücadele en önemli konu olacak' diyor. Yolsuzluk toplumun bütün değer yargılarını tarumar eder. Devletin parası, vatandaşın parasıdır. Bu nedenle üzerine gitmek zorundayız.
 
2015'te G20'nin dönem başkanlığını Türkiye yapacak. Davutoğlu, 'yolsuzluğa karşı kapsamlı bir strateji ortaya koyacağız' diyor. Öyle yapacaksan önce evinin içine bakacaksın, AKP Genel Merkezi'ne bakacaksın.
 
G20 Türkiye'de toplandığı zaman şöyle bir öneri getirebilirler; yolsuzluk nasıl kapatılır. Böyle bir öneri getirebilirler, kandırabilirler mi, hayır.
 
OECD'nin raporunda, Türkiye'deki yolsuzluk ve kara para aklama konuları yer aldı. Bu bir ilktir ve beni vicdanen rahatsız ediyor. Sayın Davutoğlu başbakan olarak görev yapmak istiyorsa, yolsuzlukların üzerine gitmeli. Böyle yaparsa saygınlık kazanacak, başta anamuhalefet partisi olmak üzere.
 
Ama olayları kapatırsan bu koltuğu hak etmiyorsun. Yolsuzlukları kapatmak için böyle bir strateji geliştirirlerse, dini kullanacaksın, etnik kimliği, yaşam tarzını kullanacaksın diyecekler. Ama onlar bu tuzağa düşmez. O nedenle başbakan olarak otur adam gibi görevini yap.
 
'ALTINLARININ HESABINI SORMUYOR'
Rıza Sarraf'ın adamı, çantalara koyduğumuz paraları Ankara'da dağıttık diyor. Sen bunu görmezden gelemezsin. Ülkeye 1.5 ton altın geliyor, el koymuyorsunuz. Birileri devreye giriyor uçak gidiyor. Ama 292 kilo altın eksik çıkıyor.
 
'YOLSUZLUĞUN ORTAĞI'
Başbakansan namuslu bir siyaset adamı olduğunu iddia ediyorsan sen bunu soruşturmak zorundasın. Soruşturamıyorsan koltuğu bırakmalısın. Rıza Sarraf 292 altını kaybolmasına rağmen dava açmıyor. Neden rüşvet olduğu için. Buna karşı çıkmıyorsan sen de yolsuzlukların ortağısın.
 
18 Nisan 2013'te abisine bir rapor verdiler, Rıza Sarraf'ın faaliyerlerine dair. Davutoğlu, o raporu istemeli ve gereğini yapmalı. Yapmıyorsa o da yolsuzlukların ortağıdır.
 
'BAŞBAKAN'IN DANIŞMANINI KUTLUYORUM'
Başbakan'ın danışmanı Etyen Mahçupyan yolsuzluktan rahatsız olan İslami bir kesim olduğunu söyledi. Peki bu kesim neden ses çıkarmıyor? Benim bu soruyu o vatandaşlarıma sorma hakkım var. Haksızlık karşısında duran dilsiz şeytansa bu role neden talip oluyorsun? Etyen Mahçupyan’ı yürekten kutluyorum. Son derece doğru bir şey söylüyor. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Toplumu uyandırmak zorundayız.
 
'SADECE 4 YIL İSTİYORUZ'
TÜİK işsizliğin çift haneli rakamlara ulaştığını açıkladı. İşsizlik son derece tehlikelidir. İşsiz kardeşlerime sesleniyorum. 12 yıldır yönetiyorlar, geldikleri nokta bu. 12 yıldır seni oyaladılar. Sana bir sözüm var CHP'ye sadece 4 yıl için yetki ver. 12 yıl istemiyoruz, bir iktidar dönemi istiyoruz. Devlet nasıl yönetilir göreceksin. Bu ülkede sorun olmayacak. Bu ülkeye huzuru ve barışı getireceğiz.
 
'SARAYLARDA OTURMA ALIŞKANLIĞIM YOK'
Benim saraylarda oturma gibi bir alışkanlığım yok. Kul hakkı yeme gibi bir alışkanlığım yok. Yanlışımızı söyleyebilirsiniz ama kimse CHP'ye kul hakkı yiyorsunuz, yolsuzluk yaptınız diyemez. Biz böyle bir partiyiz. Çözülmeyen bir sorun yoktur, çözmeyen adam vardır. Biz çözeceğiz. Çünkü biz ülkemizi, bayrağımızı, Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyoruz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reis 18 Kasım 2014 Salı 17:14

genel müdür insanı güldürme,sen SSK yı batırdın kalkmış ülkeyemi yönetmeye talipsin,gerçi o gün hiç olmayacak ta...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan Dersim çıkışı: Ulan hepiniz ordaydınız be!
Grup toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, dönemin gazete manşetlerini ...
Erdoğan’dan flaş açıklamalar: O iddia bana ait değil
Amerika'yı Müslümanların keşfettiği iddiasının kendisine ait olmadığını ...
AK Partili Ulema'dan 'muhafazakarlık' çıkışı
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, modern dünyanın bazı gereklerinin, ...
 
Bahçeli sert konuştu: IŞİD’le PKK sevgi meleği mi?
MHP Genel Başkanı, partisinin grup toplantısında konuştu.
CHP’de Tire raporu: İmza hareketi başarıya ulaştı mı?
CHP’de olağanüstü imza sürecinin yaşandığı ilçeler arasında yer alan Tire’de ...
Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na birleşme çağrısı!
İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'ten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
Flaş! İmralı'ya gidecek yeni heyet belli oldu
‘Çözüm sürecinde’ 6-8 Ekim olayları nedeniyle askıya alınan görüşmeler, ...
CHP İzmir’den Romanlar’dan sonra hemşeri açılımı
CHP İzmir'de Romanlar'ın ardından Balkan göçmenleri ile bir araya gelecek. ...
Ala’dan güvenlik bakanlığı iddiasına yanıt
İçişleri Bakanı Efkan Ala, güvenlik bakanlığı kurulacağı iddialarını yanıtladı: ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva