HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2014 Salı - 11:06

CHP’de Tire raporu: İmza hareketi başarıya ulaştı mı?

CHP’de olağanüstü imza sürecinin yaşandığı ilçeler arasında yer alan Tire’de toplanan imzalarla ilgili tartışmalar devam ederken İl Başkan Yardımcısı Barış Erel son durumu açıkladı. Erel, “Tire’de yeterli imza toplanamamıştır. Üye olmayanlara da oy kullandırılmış. Ayrıca belirlenen süre içinde atılan imza geri çekilebilir” dedi. Erel, imza süreçlerinde parti örgütünün sağduyulu olmasını istedi.

CHP’de Tire raporu: İmza hareketi başarıya ulaştı mı?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından olağanüstü imza toplama süreçleri ile gündemden düşmeyen CHP’de hareketliliğin yaşandığı yerler arasında bulunan Tire’de başlayan resmi süreç tamamlandı. Noter aracılığıyla imzaların toplandığı ilçede 15 günlük süre tamamlanırken bu kez ‘yeterli imza’ tartışması ortaya çıktı. İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve yönetimini devirmek isteyen muhalifler yeterli imzaya ulaşıldığını ifade ederken toplanan imzalarla ilgili il yönetiminden açıklama geldi.
 
Tire’deki son durum hakkında bilgi veren Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, “İlçede şu ana kadar gelen imza sayısı 129’dur. Bu imzalardan 2 tanesi delege değil. Atılan imzaların 5 tanesinin de partiye üyeliği bulunmuyor. Ayrıca ilçe başkanlığına ‘imzamı geri çekiyorum’ diyerek başvuran kişi sayısı da 39’dur.  Kongre isteyen arkadaşlar son gün ‘artı olarak 21 imza daha verdik’ demişler ama ortada bir imza yok. O imzaların geldiği falan da meçhul. Çünkü ilçe başkanlığında böyle bir başvuru bulunmuyor.  Son gelen imza listesi kabul edilse bile toplam sayı 104’ü ancak buluyor. Kongrenin olması için 122 imza lazım. Bu da şu anda yeterli bir sayı değil” dedi.


 
ATILAN İMZALAR NE OLDU?
Erel, her ilçe kongresinin olduğu dönemde tartışmalara neden olan bir konunun da altını çizdi. Erel, imzaların geri çekilip çekilemeyeceği konusunda ise, “Noter üzerinden başlatılan resmi süre olan 15 günlük zaman zarfında delegenin attığı imza aynı delege tarafından geri çekilebilir. Bunda hiçbir mahsur yoktur. Bu durumu Buca’da da yaşadık. Genel merkezimize konuyla ilgili görüş sorduk. Hukukçu yetkililerimiz de bize bunun mümkün olduğunu söylediler. O yüzden süreç içindeki imzaların çekilmesi sonrası düşen sayılar imzalar toplanırken ciddiye alınmalıdır” diye konuştu.
 
KONGRE DEĞİL GÜRÜLTÜSÜ ZARAR VERİYOR
Erel, partide sürekli gündeme gelen olağanüstü kongre süreçlerinin bazı kısımlarının partiyi yıprattığını söyledi. Erel, “Bir ilçede kongre tabi ki yapılabilir. Bunu istemek, talep etmek ve mevcut yönetimden hoşnutsuz olduğu belirtmek her delegenin hakkıdır. Buna kimse bir şey diyemez. Ama kongreler değil, bu süreçte ortaya çıkan gürültü zarar veriyor. CHP delegesi tüzükten aldığı hakla parti tüzüğündeki koşulları yerine getirmek kaydıyla olağanüstü kongre talep edebilir. Eğer koşullar sağlanıyorsa ilçe, il başkanlığı ve MYK kongreyi toplamakla yükümlüdür. Ancak görülüyor ki İzmir’de gerek Buca, gerek Karşıyaka şu anda da Tire ilçemizde olduğu gibi henüz imza toplanmadan, koşullar oluşmadan, gerekli şartlar yerine getirilmeden hareket ediliyor. Çok olağan bir sürecin kasıtlı olarak kamuoyuna, İzmir kamuoyuna aktarılması sanki partide kavga ortamı, gerilim, kutuplaşma ve çıkar savaşı varmış gibi algı yaratılmasını yadırgıyorum. Bazı isimlerin halen görevlerde oldukları sürece bunu yapmış olmalarından üzüntü duyuyorum. Medyada, basında bu şekilde sık sık yer almak siyasi popülerlik getirdiği sanılsa da sağduyulu parti kamuoyu bu yapılanların ne kadar iyi olup olmadığını da net bir şekilde görmektedir. İmza süreçlerinde, her ne koşulda olursa olsun kongreyi toplatmak gayesiyle üye, delege olmayan kişilere imza attırıldığı tespit ediliyor. Bu yüzden kişiler, kendi siyasi hırslarına vatandaşlar da alet ediliyor. Bu da parti kamuoyuna zarar veriyor” ifadelerini kullandı.



ÖZEN’DEN JET YANIT
Erel açıklamalarına muhalif cepheden jet yanıt geldi. İmza hareketinin öncülerinden Eski İl Sekreteri ve Tire Eski İlçe Başkanı Yücel Özen açıklamaların İl Örgütü’nün tarafsızlığına gölge düşürdüğünü ifade etti.
 
Kongrenin toplanması için noterden imza veren 151 kongre delegesi olarak bizler;

İzmir İl Başkan Yardımcımız Sn.Barış EREL' in kongre karşıtı yapının yani belediye ile iç içe girmiş - aslında tüzük hükümlerimize göre düşmüş bile sayılabilecek Tire ilçe yönetiminin avukatı gibi açıklamalar vermesini anlamış değiliz.

Sn. Erel imza toplama yasal süreci dün akşam tamamlanmış olası imza atanların imzalarının noterden ulaşma süresi dolmamışken, Tire ilçeden aldığı kulaktan dolma bilgilerle açıklama yapmaktan kaçınmalıdır.
 
Bu tür açıklamalar tarafsızlığına inandığımız İl Örgütümüzün tarafsızlığına gölge düşürmektedir.
 
Bugün itibariyle, 242 kongre delegemizin 151 i kongre çağrı imzasını noter eliyle ilçe ve il örgütümüze göndermiştir. Üyeliği düşen delegelerden imza alınmamıştır.
 
Bu çağrı ilçe yönetimimizce değerlendirilerek il örgütüne gönderilecektir.  İl örgütümüzün değerlendirme süreci ilçe örgütümüzün kararı sonrası başlayacaktır. Henüz il yönetimimizin değerlendirme süreci başlamamıştır.
 
İlçemizde alınacak bir kongre kararı daha güçlü bir CHP örgütü yaratmak için yapılacaktır.  Hal böyleyken taraflardan herhangi biri için avukatlığa soyunmak hiçbir partilimize ve yöneticimize yakışmaz.
 
Bilinmelidir ki, imza veren veya vermeyen tüm örgütümüzün emekleriyle bugün var olan güce ulaşılmıştır.Kongre yapmak değil, kongre yaptırmamaya gayret etmek partililerimizi ayrıştırır.
    
Tire ilçesinde bir an önce kongre kararı alınıp 2015 seçimlerine yönetim eksiğiyle değil ,  A takımı bir Tire ilçe yönetimiyle gitmeliyiz.
 
Kongreler sorun olan her ilçede çağrı olmadan bile, yapılmalıdır.
 
Hatta ocak ayında bir bölümü istifalarla boşalacak olan İzmir İl örgütümüz, hemen yapılacak   bir İl kongresi ile kendisini tazelemeli ve güçlendirmelidir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ersin Güngör 19 Kasım 2014 Çarşamba 00:58

Sayın yönetim kurulu üyem ; bu açıklamanız hoş olmamış,ben sıradan tire parti üyeniz ersin Güngör ben sıradan olabilirim ama 151 imza atan abilerim kardeşlerim tamami ile gerçek size haddinizi bildirecek gerçek ve yürekli CHP liler bunları görmezden gelemezsiniz

Yorumu oyla      11      5  
ismet türkoğlu 18 Kasım 2014 Salı 22:40

Arkadaşlar şu imza atan arkadaşlarımıza ne anlatılda notere gidip imza attılar.sonra ne olduda pişmanız deyip bir kısmının imzasını neden geri çektini ben merak ediyorum gerçek chp.li arkadaşlarda merak etsin istiyprum. tüm chp.li arkadaşlara selamlar

Yorumu oyla      11      5  
menderesli 18 Kasım 2014 Salı 21:51

Sayın barış erel siz taraf tutan bir yönetimin bireyisiniz o koltuklar sizede kalmaz bak menderes ilçe yönetimi sizi ve il yönetimini nasıl tuş etti kongremi al sana kongre helal olsun menderes chp ilçe yönetimine

Yorumu oyla      12      5  
sonsoz 18 Kasım 2014 Salı 21:23

Bu tire chp ye hem sorun mu olacak:))

Yorumu oyla      11      5  
serhan aydın 18 Kasım 2014 Salı 12:34

Sayı ne olursa olsun Il yöneticimizin imza sürecinin son gününü beklemeden bu açiklamayi yapmasi cok dikkat cekicidir nerde oldugunu bilmedigini ifade ettigi son gun atilan 22 imza tire1.noterindedir ve sürecin bittigi anda ellerine ulasacaktir gelen delege listesi genel merkezin listesidir uyeligi dusen hickimsenin orda imzasi yoktur ama daha da ilginci imza atmamis bir delegenin geri cektirme imzasi tarafimizdan tesbit edilmistir saygilarimla

Yorumu oyla      17      6  
partili 18 Kasım 2014 Salı 12:13

sayın örgüt sorumlusu daha ilçe karar vermemiş ve sizin yönetiminize gelip değerlendirilmemiş bir konuda hangi hakla açıklama yapıyorsunuz. Partinin geçmiş sürecini bilenler bilir ki ; imzaların geri çekilemeyeceğine ilişkin yargı kararları var. İnsan genel merkeze muhalifken ayrı genelmerkezciyken ayrı tavır almamalı yazık sizin gibi genç bir siyasetçi için bu çelişki.

Yorumu oyla      20      5  
bir bilen 18 Kasım 2014 Salı 11:37

imzaları toplayın , notere gidin , ihtar çekin , hukukçularınız ile görüşün , imzanızı geri çekin , tekrar imzalayın , mevcut yönetiminizi devirin Tire'nin , ülkenin sizin bu çalışmalarınıza ihtiyacı var durmayın enerjinizi içte tüketmeye devam edin durmak yok yolunuza devam edin

Yorumu oyla      12      45  
partili 18 Kasım 2014 Salı 11:26

Sayın barış erel sizde biliyosunuzki imza sürecinde noterden alınan imza sayısına bakılır siz 39 imza geri cekilmiş diyerek hata yapıyosunuz. O imzaların nasıl geri cekildiğini biliyorsunuz.işinize gelen ilçede geri çekmek var işinize gelmeyende geri çekmek yok çifte standart uyguluyorsunuz.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na birleşme çağrısı!
İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'ten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
Flaş! İmralı'ya gidecek yeni heyet belli oldu
‘Çözüm sürecinde’ 6-8 Ekim olayları nedeniyle askıya alınan görüşmeler, ...
CHP İzmir’den Romanlar’dan sonra hemşeri açılımı
CHP İzmir'de Romanlar'ın ardından Balkan göçmenleri ile bir araya gelecek. ...
 
Ala’dan güvenlik bakanlığı iddiasına yanıt
İçişleri Bakanı Efkan Ala, güvenlik bakanlığı kurulacağı iddialarını yanıtladı: ...
Davutoğlu'dan çözüm süreci açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü kritik görüşme sonrası, çözüm süreciyle ...
Kayseri’yi karıştıran görüntü: Camide siyaset!
Kayseri'nin Talas İlçesi'ndeki Zade Camisi'nde düzenlenen etkinlikte, ...
 
Erdoğan'dan gece yarısı atamaları: Ege'de 3 kritik seçim
Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 üniversiteye yeni rektör ataması yaptı. Celal ...
Ala’dan 'Güvenlik Bakanlığı' iddialarına yalanlama
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "güvenlik bakanlığı" kurulmasına yönelik çalışmalar ...
Tarhan'ın partisi kapatılıyor mu?
Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk Emine Ülker Tarhan tarafından ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva