HABERLER>EKONOMİ
30 Mayıs 2023 Salı - 09:02

Kemeraltı için kurtuluş reçetesi: Öğrenciler

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, yaşanan ekonomik olumsuzluklar dolayısıyla kepenk indiren dükkan sayısında artış olduğunu söyledi. Kemeraltı’nın 24 saat yaşayan bir noktaya dönmesi için çalışılması gerektiğini kaydeden Başkan Girgin, “Kemeraltı’nın kurtuluşu; arkadaki binaların hostele, yaşam alanlarına dönüşmesi ve öğrencilerin kalması ya da yaşaması ile sağlanabilir. Bu durum Kemeraltı’nın 24 saat yaşayan bir noktaya götürür” dedi.

Kemeraltı için kurtuluş reçetesi: Öğrenciler

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler, artan enflasyon ve fahiş fiyattaki dükkan kiraları nedeniyle Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın sokaklarında ya da pasajlarında kiralık dükkan ilanları çoğaldı

Ekonomik dar boğazın sebep olduğu maliyet ve kira artışlarından canı yanan İzmirli esnaf dükkânını ya kapatıp gidiyor ya da çareyi kiraya vermekte arıyor.

Kısa bir Kemeraltı turu yaptığımızda arka sokaklardaki pasajlarda bulunan dükkanlarda birçok kiralık dükkan ilanlarına denk geldik. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Başkan Semih Girgin kapatan esnafın arttığına dikkat çekerek esnafın da ahilik kültürünü sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Kemeraltı esnafının ekonomik dar boğaz dolayısıyla küçülmeye gitmek zorunda kaldığını ifade eden Girgin,  “Dükkanların kapanması hiç istemediğimiz bir durum. Kemeraltı’nın sorunları arasında alt yapı sorunlarına geriye dönük olarak başladık çözeceğiz. Alt yapı ile birlikte üst yapı dediğimiz kuralların tekrar yazılması ve Kemeraltı’nı tekrar cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. Otopark sorunu bizim için önemli bir sorun. Yaşam alanlarının müşteriyi de tatmin etmesi gerekiyor. Pasaj içerisindeki yerlerin kapanması yüksek aidatlardan tutun da fahiş kiralara kadar elimizde olmayan sorunlar dolayısıyla kapatıldı. Bir ekonomik kriz var ancak biz krizleri her zaman yaşayan bir ülkeyiz. Esnaf olarak da devletçiyiz deyince de devletin sopası hep üzerimizde oldu. Eğer 100 esnaf kapattıysa ancak 10’u başka yerde açıyor. Geri kalanlar ise işletmeciliğini bitiriyor. Dolayısıyla bu ekonomiye de zarar veriyor. Kapanmalar maalesef çoğaldı. Ana artellerde bir cazibelik var ama daha arka yerlerde ya da pasajlarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz” dedi.

KEMERALTI’NIN KURTULUŞU…
Esnafın da kendini değiştirip geliştirmesi gerektiğini kaydeden Girgin, “Kemeraltı bir devinim yaşamak zorunda. İnsanlar, AVM’lere  beklentilerini karşılayabilmek için gidiyor. Müşteri memnuniyetinin itibar gördüğü yerlere gidiyorlar. Kapanan dükkanların yanında var olan mevcut dükkanlarda kendini yenilemeli. Kemeraltı’nın kurtuluşu; arkadaki binaların hostele, yaşam alanlarına dönüşmesi ve öğrencilerin kalması ya da yaşaması ile sağlanabilir. Bu durum Kemeraltı’nın 24 saat yaşayan bir noktaya götürür” dedi

HER KAPATANIN YERİNE BİR IŞIK YANAR
Kemeraltı’na büyük markaların yatırım için gelmek istediğini ancak alan bulmakta zorlandığını kaydeden Girgin,  “Büyükşehir ciddi bir adım atarak alt yapıya girdi ancak esnafın da geleneksel ahilik duygusunu yeniden yeşertmesi gerekiyor. İnsan ilişkilerinin de değişmesi gerekiyor. Esnaf kendimi yenileyemeyeceğim dememeli. Kemeraltı’na büyük marka yatırımları da gelmek istiyor. AVM’ler günü gelince bitecek, çünkü ruhu yok. Kemeraltı’nıda insanların beslenme şansı daha çok. Burada insanların hal hatır sorduğu bir yerdeyiz. Markalar gelmek istiyor. Metrekare istiyorlar. Büyük markalar gelince can suyu ile reklam getirecek, biz de değişeceğiz. Domine etkisi yaratacak. Böyle geldim, böyle giderim denilirse hiçbir şey olmaz. Değişim olmazsa yok olunur. Ticarette iyi zamanlar yaşamıyoruz, küçülmeler de yaşanıyor. Kemeraltı’nda her kapanan yerde mutlaka bir ışık daha yanar. Büyük korkularımız yok. Bu döngüyü yaşıyoruz” şeklinde konuştu

 
843 kilo kokain ele geçirildi
 
Sahil yolunda silahlı saldırı: 9 yaralı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 31 Mayıs 2023 Çarşamba 08:08

72 milletten iyisi kötüsü sapığı tecavüzcüsünün olduğu yüzbinlerce kaçağın olduğu yere kim çocuğunu kalmaya gönderir. Ben geçerken korkuyorum

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 30 Mayıs 2023 Salı 22:51

Öğrenciye kaldıysanız vah halinize kapatın gidin sorun Avm ler haberin yok.

Yorumu oyla      2      3  
Değişim? 30 Mayıs 2023 Salı 11:10

Hangi kafayla kolay? AVM'ler burayı bitirdi, bunu kabul edin.

Yorumu oyla      3      3  
hakkı 30 Mayıs 2023 Salı 10:18

izmir niki ile yazan değişim demişsin ya :)

Yorumu oyla      3      3  
VfV 30 Mayıs 2023 Salı 09:57

Önce esnafını ıslah edeceksin, sonra öğrencilerden medet umacaksın. Üzerinde 50 TL yazan ürünü turist gelince 50 euro diye satanları meela...Öğrenciler AVM'ler, cafeler varken özünü yitiren, ne olduğu belli olmayan Kemeraltı'na bırak geceyi gündüz bile adım atmaz.Sorunun önce kendinizde olduğu gerçeğini kabul edin ve ona göre adım atın.

Yorumu oyla      4      3  
izmir 30 Mayıs 2023 Salı 09:19

bu kafayla zor. zihniyeti değiştirin.diyorsunuz ya "değişim değişim..".önce belediye başkanını değiştirin sonra göreceksiniz ki kemeraltı değişecek..

Yorumu oyla      2      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Schengen krizi tur şirketlerini zarara soktu
Seyahat acenteleri, yaşanan vize sorunu nedeniyle zor durumda. Birçok ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'le görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden sorumlu eski bakan Mehmet ...
Kuyumcuların Başkanı tarih verdi… Yıl sonunda gram altın 2 bin lira!
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, şu an itibariyle ...
 
Araç sahipleri dikkat: Benzine zam geldi
Benzinin litre fiyatına 66 kuruş zam geldi. Zam, bugün itibarıyla pompa ...
Seçim sonrası jet meclis… Özgener’den çağrı: Odağımız ekonomi olmalı!
İZTO Mayıs ayı Meclisi’nde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  ...
Gözler TOBB Genel Kurulu'nda... İzmir'den Ankara’ya 64 isimle çıkarma!
31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan ve mevcut başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ...
 
İzmir iş dünyasından seçim sonrası 'yol haritası' çağrısı!
İzmir iş dünyası seçim sonuçlarının ardından ekonomide yaşanan sorunlarla ...
Rakı fiyatlarına büyük zam geldi
Tekel Bayiler Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, rakıya zam geldiğini duyurdu.
Küçük ev aleti ithalatında gözetim düzenlemesi
Yerli üretimi olan küçük ev aletlerinin ithalatında uygulanan gözetim ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva