HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2015 Cumartesi - 12:18

Kemalpaşa yeni kültür merkezine kavuşuyor

Kemalpaşa’nın kültür ve sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin temeli, çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle atıldı. Sinema ve konferans salonlarından fitness ve etüd merkezine kadar birçok bölümün olduğu merkezin 2016’da bitirilmesi öngörülüyor.

Kemalpaşa yeni kültür merkezine kavuşuyor

Kemalpaşa’nın uzun yıllardır beklediği ve kentin yeni çekim merkezi olacak Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.



Sadece Kemalpaşa için değil ilçeye yakın bölgeler için de önemli bir yatırım olacak merkezin, uzun yıllar ilçeye hizmet etmesi beklenirken; inşaatın 2016 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Toplam 1240 metrekarelik alan üzerinde yükselecek olan merkezde; sinema ve konferans salonlarından fitness ve etüd merkezine; ticari alanlardan kreş ve etüd merkezine kadar birçok farlı bölüm yer alacak.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, davetliler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı töreninde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa’nın ihtiyaç duyduğu böylesi önemli bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Başkan Uğurlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana 1.5 yılı geride bıraktık. Görevi devraldığımız zaman belediyenin yaklaşık 40 milyon TL borcu vardı. İşçisine ve bankalara olan borucunu ödeyemeyen ve ödemekte zorlanan bir belediye vardı. Bütçesini yatırıma değil; günü kurtarmaya yöneltmişti. Biz göreve geldik ve ‘Bahane üretmeden hizmet üreteceğiz’ diyerek mali yapımızı kontrol altına aldık. Bugün, çok şükür kendi imkanlarımızla yaklaşık 7 milyon TL tutarındaki projenin temelini atabilen tek belediyeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi. Kemalpaşa’nın bu yatırımla yeni bir cazibe merkezine kavuşacağını açıklayan Başkan Uğurlu, “Kent merkezinde, Kapalı Pazar Yeri’nin karşısında inşa edilen bu yatırım, ilçemize kazandırdığımız en önemli projelerden bir tanesi olacak” dedi.
 
HAYALİMİZDEKİ KEMALPAŞA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Çok amaçlı Kemalpaşa Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nin 3 katlı olarak projelendirildiğini belirten Başkan Uğurlu, “İçinde konferans ve tiyatro salonu, fitness merkezi, kafeterya ve spor alanları ile sinema salonunun bulunduğu çok yönlü merkezin temelini atmayı rabbim bize nasip etti. Binlerce kez şükür olsun. Hayalini kurduğumuz Kemalpaşa için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.
 


BİRÇOK İLDE YOK
Törende bir konuşma yaparak Kültür Merkezi’nin örnek bir proje olduğuna işaret eden İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kemalpaşa Belediyesi, birçok ilde dahi olmayan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’ni hayata geçiriyor. İlçe sakinlerini kimseye muhtaç etmeyecek şekilde çalışıyor ve ilerliyor. Belediye Başkanı ve ekibini tebrik ediyorum. Aynı şeyi alın Türkiye’ye uygulayan. Türkiye’de dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmek için hızla ilerliyor” diye konuştu.
 
BİRLİK VURGUSU
Konuşmasında son dönemde yaşanan olayları ve seçim öncesi atmosferi de değerlendiren Hotar, “Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozma gayret için olanlar var. Biz buna izin vermeyecek; bu gayret içinden olanların arasında başarıyla çıkacağız. Hepimizin her türlü siyasi kaygının ötesinde bir araya gelmesi gerekiyor. Türk bayrağının olmadığı yerlerin neler olduğunu görmemiz lazım. Bu toprakları hiç kimseye vermeyiz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.  Konuşmaların ardından kültür merkezinin resmi temel atma töreni, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

 
Ankara Garı... Saat 10.04... Karanfiller ve mumlarla…
 
İzmir’in Balkan dernekleri tek çatı altında buluşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta tarihe yolculuk devam ediyor
Yaklaşık 2 bin 500 tescilli yapıyla İzmir’in önemli tarihi merkezlerine ...
Kocaoğlu’ndan ÇED çıkışı: Siyasi irade eksik!
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı 3 arabalı vapurdan Hasan Tahsin ...
Buca’da ‘bilim’ sokaklara taşıyor
Bilim’in kalbi Buca’da atacak. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme ...
 
Karşıyaka’da kaçak yapıya geçit yok
Kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden ...
Seba’nın anısına çirkin saldırının izleri silindi
Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile ...
Büyükşehir Meclisi’nde ulaşım tartışması: AK Parti’den eleştiri yağmuru
Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı oturuma ulaşım tartışması damga vurdu. ...
 
Bakan Topçu Ödemiş’te müze açtı
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, restorasyonu tamamlanan Ödemiş Müzesi'ni hizmete açtı.
Başkan Bakıcı’dan Bakan Topçu’ya Selçuk dosyası
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından Bakan Topçu’ya, ...
Başkan Karabağ’ın acı günü: Ağabey’e veda
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın vefat eden ağabeyi Refik Karabağ ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva