HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2016 Pazar - 13:47

Kemalpaşa'da müdürden memura sosyal medya dayağı

Kemalpaşa Belediyesi’nde memurlarından Ercan Okumuş belediye binasında dayak yediği gerekçesiyle Kem-Bel Müdürü Mustafa Alper Güldalı ve belediye personeli İrfan Çelenkoğlu’ndan şikayetçi oldu. Okumuş, darp raporu alırken sosyal medyada paylaşımları yüzünden yeni yönetimle ters düştüğü öğrenildi.

Kemalpaşa da müdürden memura sosyal medya dayağı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediyesi’nde kapanan Ulucak Beldesi’nden geçen memur Ercan Okumuş sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımları nedeniyle yönetim ile karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “90 yıllık enkazı kaldırdık” açıklamasından sonra sosyal medyadaki bazı tepkileri ve olumsuz değerlendirmeleri Okumuş da takipçileri ile paylaştı. Okumuş’un ayrıca Erdoğan'ı ağır eleştiren ve politikalarına tepki gösteren paylaşımları belediyede başına oldu.

İddiaya göre önce Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Okumuş’u yanına çağırarak sosyal medyadaki paylaşımlarını sordu. Okumuş’tan bu tür paylaşımlar yapmamasını isteyen Uğurlu, iki yılda önemli çalışmalar yaptıklarını, bunun bazı kişiler tarafından sabote edilmeye çalışıldığını söyledi. Okumuş’a da bir daha yapması halinde gerekenin yapılacağını söyledi. Yine, Okumuş’un Armutlu Mahallesi’ne doğalgaz getirileceği yönündeki haberlerin altına yazdığı, “belediyenin doğalgaz birimi yok. Yıllardır belediyedeyim benim mi bilmiyorum” ifadeleri Uğurlu ve Okumuş arasındaki gerilimi daha da arttırdı. Tartışma sonrası Uğurlu’nun odada “bıyık bırakmakla adam olunmuyor, çık dışarı” dediği öğrenildi.

Belediye yönetimi tarafından yakın takibe alınan Okumuş’un paylaşımları ve değerlendirmeleri sürerken konuya Kemalpaşa Belediyesi şirketi Kem-Bel A.Ş Müdürü Mustafa Alper Güldalı el attı. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi de olan Güldalı, yanına belediyenin şirketinde çalışan Uğurlu’nun arkadaşı olduğu öğrenilen İrfan Çelenkoğlu’nu aldı. Yine iddiaya göre, belediyede güvenlik kameralarının bulunmadığı kör noktada yer alan bir odada tadilat yapılacağı gerekçesiyle olay yerine çağrıldı. Okumuş’un odaya girmesinden sonra Güldalı ve Çelenkoğlu, tekme tokat saldırdı. Yediği yumrukların etkisiyle kendisini dışarı atan Okumuş, Çevre Müdürlüğü’nün birimine sığındı ve araya girenlerin müdahalesi ile olay yatıştırıldı.

112’Yİ ARADI
Olay sonrası eve giden Okumuş, yüzünde ve başındaki ağrıların artması sonrasında 112 Acil’i aradı. Ambulans’taki görevlilere Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ne değil Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gitmek istediğini söyledi. Görevliler ise Ege için sevk işlemi yapılması gerektiğini, yasal olarak en yakın hastaneye götürmek zorunda olduklarını belirtti. Mide bulantısı ve kusma şikayeti olduğunu da belirten Okumuş, Kemalpaşa’daki hastane teklifini ret ederek kendi imkanları ile Bornova’daki Ege Üniversitesi’nin Acil Servisi’ne gitti. Burada, işlemleri yapılan Okumuş, bir gece boyunca müşahede altında tutuldu.



ŞİKAYETÇİ OLDU
Olayın ardından Okumuş, hem Kem-Bel Müdürü Güldalı’ndan hem de Çelenkoğlu’ndan şikayetçi oldu. Öte yandan, Okumuş hakkında da belediye personellerinin bir bölümünün de Cumhurbaşkanını rencide etmek, ailesi hakkında konuşmak ve devlet büyüklerine hakaret iddiasıyla şikayette bulundukları öğrenildi.  Okumuş, “Olay şu anda yargıya intikal etti. Devlet memuru olduğum için bir açıklama yapmam doğru değil” ifadelerini kullandı.

UĞURLU'DAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklama yapan belediye başkanı Arif Uğurlu olayı doğru bulmadığını söyledi. Uğurlu, ''Memur arkadaşımız 1 buçuk yılı aşkın süredir sayın cumhurbaşkanımıza hakaret eden eleştirilerde bulunuyordu. Kendisini uyarmıştık, yine devam etti. Ben konu hakkında inceleme başlatılmasının talimatını verdim. Konu hukuki sürecinde devam ediyor. Ayrıca yaşanan olay da uygun olmamıştır'' dedi.

 
Altınordu eski başkanı intihar etti 
 
AK Parti İl Başkanı Delican: Bu ülkede kadın var
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nuri 31 Temmuz 2016 Pazar 00:27

Herkez haddini bilsin

Yorumu oyla      11      5  
Ercan OKUMUŞ 7 Mart 2016 Pazartesi 10:45

Olay Sayın Arif UĞURLU'nun iddia ettiği Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret olayı değil Armutlu'ya getirilen doğalgaza yaptığım yorum yüzünden olmuştur.Tehdit ve hakaretinden sonra facebook hesabımı dondurmuş bulunmaktayım.Olay savcılığa intikal etmiştir.Gerçek savcılık araştırması sonucu çıkacaktır.Saygılarımla.

Yorumu oyla      13      5  
bem.bır.sen 7 Mart 2016 Pazartesi 09:52

hos olmayan bu olayı sıddetle kınıyoruz.hukuk devletınde olmayan bu tıp olaylar sadece derebeylıklerde olur.

Yorumu oyla      11      5  
7 Mart 2016 Pazartesi 08:23

Kemalpaşa yobaz bir yer. Bir zahmet şu akepeli belediyeyi fesh edin. Büyükşehire bağlayın. Bütün yobazlar kemalpaşaya çöreklenmiş. Dağıtın buradaki kadroları.

Yorumu oyla      13      5  
7 Mart 2016 Pazartesi 08:22

Menemen li sen adresini ver bakalım. Nerdeysen çık ortaya yalaka !! Nerede hakaret varmış? Adam 90 yıllık enkaz diyen birinin paylaşımını yapmış. Rahatsız mı oldun? Rahatsızlığınız sürmeye devam edecek Merak etme. Bu işin sonu sizin için pek parlak görünmüyor. Biz Atatürk'ün evlatlarıyız. Siz kimin evlatlarısınız?

Yorumu oyla      11      5  
Karşıyakalı 7 6 Mart 2016 Pazar 19:23

1 Ak partililer şunu öğrenmeli OSMANLI sandıkları gibi muhteşem değil. 2 CHP lilerde şunu öğrenmeli tabelayı değiştirdik CUMHURİYET yaptık o da harika değil. Osmanlıda hasta adamdık enkaz hali cumhuriyette de devam ediyor gelen geçiyor biz sağ şeritte tıngır mıngır gidiyoruz. Bir kişi veya yönetim şekli değiştirerek olmuyor. Cahildik okuduk okumuş cahillerimiz oldu.

Yorumu oyla      11      5  
Demokrasi 6 Mart 2016 Pazar 18:44

T.C Anayasasının 26 ncı maddesine göre "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı,resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

Yorumu oyla      11      5  
Menemen li 6 Mart 2016 Pazar 15:25

Derhal memurluktan atılmalı, herkes haddini bilecek ne demek cumhurbaşkanına hakaret.

Yorumu oyla      11      6  
6 Mart 2016 Pazar 14:40

90 yıllık enkaz lafını eleştirmek mi hakaret oluyor ? Bir tane de reklam arası diyen vardı. Zihniyet aynı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den kadınlara özel mazgal önlemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, su giderinin sağlandığı geniş aralıklı ızgaralarda ...
Pürlen Kıyat Karakuş Bucalı okurlarıyla buluştu
Kadınların toplumsal yaşamda birey olma mücadelelerine katkı sağlamak ...
Kocaoğlu, Egedesonsöz'ü doğruladı stadın yerini açıkladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Egedesonsöz'ün ...
 
Büyük Kanal’da temizlik zamanı
ZSU, Gümrük ve Bayraklı pompa istasyonları arasında evsel atık su taşıyan ...
Boşnaklar işbirliği için geldi
Sırbistan Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan ve nüfusunun büyük çoğunluğunu ...
Meral ve Batu kadınlar için sahnede
Mehtap Meral ve Pelin Batu 8 Mart Kadınlar Günü için bir araya geldi.
 
Bergama'da madene geçit yok
Bergama'da ki iki ayrı bölgeden altın çıkaran ve bir süre önce Kayyum'a ...
İzmir'de sokakta hayat var
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri", sadece ...
Konaklı kadınların el emeği göz doldurdu
Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde kurs gören kadınlar, 8 Mart Dünya ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva