HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2019 Cumartesi - 11:46

Kemal Kılıçdaroğlu: Yeni ittifaklar olabilir

Yeni ittifaklar olabileceğini kaydeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Babacan ve Davutoğlu ile birçok konuda farklı düşünmelerine rağmen aynı pencereden baktıklarını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yeni ittifaklar olabilir

Kılıçdaroğlu, yeni yıl öncesinde bir araya geldiği gazetecilerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, Kanal İstanbul'un yapılacağına inanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP iktidar olduğunda bu kanalın yapımına kim talip olduysa beş kuruş ödenmeyecek. Ben bunu deyince ‘Devlette devamlılık esastır’ dedi. Yolsuzluğun, kul hakkı yemenin, israfın, hortumculuğun devamlılığı olmaz. Herkes şapkasını önüne ona göre koysun. Bu, İstanbul’u yok etme projesi. Erdoğan, ‘Ekrem Bey bizi ikna etsin’ demiş. Ekrem Bey’e randevu vereceksiniz. Ekibini alacak, gidecek. Nasıl bir felaket projesi olduğunu ona anlatacak" dedi.

Proje ile gündemin değiştirilmeye çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu, “Hangi parayla yapacaklar. Katarlılara güveniyorlar, onlar gelip yapacak” ifadelerini kullandı. Proje sayesinde Erdoğan’ın 'fizikçi, kimyacı olduğunu da kamuoyunun öğrendiğini' söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir de ahlak, erdem, adalet nedir bunu öğrense mutlu olacağım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu 'Proje iptali için itiraz dilekçesi verecek misiniz?' sorusuna ise "Siyasetçiden çok vatandaşların dilekçesi daha anlamlı. Benim imza vermem olayı bağlamından koparabilir" diye cevap verdi.

"Yargı rantlara kılıf hazırlıyor"

Sinan Aygün’ün CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik suçlamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ‘Hukukun gereği neyse yapın’ dedim. Rantiyeciler yargıyı kullanarak idareyi dolaylı olarak baypas ederek kendi rantlarını sağlıyorlar. Yargı bir anlamda haksız olarak elde edilen rantlara hukuki kılıf hazırlıyor. Haksızlığın, kul hakkı yemenin, yolsuzluğun hakkı mı olur? Haksızlığa karşı çıkanın yerine kayyum mu atanır? Sadece Togo kuleleri değil, Eskişehir yolunda haksız rant elde edilen başka yapılar da var. Bunların hepsinin üzerinde durmak lazım" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu ayrıca, "Eskişehir yolundaki rantı 5-6 kişi kontrol ediyor. Hazine, TOGO kulelerinin arsasına el koymalı, Maliye denetmenleri devreye girmeli" diye konuştu.

Aygün’den rüşvet istendi iddiasına ilişkin "Bildiğim kadarıyla rüşvet yok. Okul binası yapımı var" diyen Kılıçdaroğlu, Aygün'ün ihracı için Ankara İl Başkanlığı'nın süreci başlattığını vurguladı.

Erken seçim mesajı, yeni parti yorumu

2020'de erken seçim beklentisi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi'ne ilişkin sorulara ise şu yanıtı verdi:

"Erdoğan iktidarda kalmak için ne gerekiyorsa yapıyor. En büyük endişem, giderken Türkiye’ye büyük zarar vermesi. 2020’de erken seçim beklentim yok. Ali Babacan ile henüz görüşmedim. Abdullah Gül ile bir yakınının sağlık sorunu ile ilgili telefonda görüştüm. Yeni ittifaklar olabilir. Türkiye iki bağlamda ayrıştı. Demokrasiden yana olanlar, otoriter rejimden yana olanlar. Böyle olunca iki ayrı ittifak olması lazım. Gerek Babacan gerek Davutoğlu yaptıkları açıklamalarda güçlü parlamenter sistemden yana olduklarını ifade ediyorlar. Bizi memnun ediyor. Demokrasiden yana olan tüm tarafların iş birliği yapması lazım."

"Türkiye savaşmak için değil tarafları barıştırmak için orada olmalı'

Türkiye'nin Libya politikasına da değinen Kılıçdaroğlu,“Askerimizin kanının Arap çöllerine dökülmesini istemiyoruz. Suriye politikasının Türkiye’nin başına açtığı dertleri görmüyorlar mı? İhvan eksenli bir dış politika oluşturursanız geleceğiniz nokta burasıdır. Libya’ya da İhvan kardeşliği için gidiliyor. Sağlıklı bir dış politika yok, derinlik yok, tarih yok. Gerek Suriye gerek Libya açısından izlenen dış politika Türkiye’ye yarar değil zarar getirecektir. Mısır tanklarını soktu, ne olacak şimdi? Askerimiz Libya’da Mısır güçleri ile mi çatışacak? Niye gidiyoruz? Kendisini kefenle karşılayanlar vardı, sonra paralı askerleri oldu, onları derlesin toparlasın, göndersin. TSK’yı Libya’ya göndermek asla doğru değil. Türkiye savaşmak için değil, tarafları barıştırmak için orada olmalı, böyle bir rol üstlenmeli” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Atatürk de Libya’ya gitti” şeklindeki sözünü de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu kadar tarih bilgisinden yoksun olan bir kişi ilk kez görüyorum, devleti yönetenler arasında... Libya o zaman Osmanlı toprağı. Osmanlı toprağını korumak için Osmanlı paşasından ne beklenir. O da gidecek oraya mücadele edecek. Sadece o değil ki İnönü de Osmanlı coğrafyasında savaştı. Ama şimdi Libya devletine ait. Hangi gerekçeyle oraya gidiyoruz. Mısır oraya tanklarını soktu, ne olacak şimdi Libya? Bizim askerimiz Rusya, Mısır ve Libya güçleriyle çatışacaklar” dedi.

"Asgari ücret açlık sınırı oldu"

Kılıçdaroğlu, açıklanan asgari ücretle ilgili, “asgari ücret aslında açlık sınırını belirleyen ücret haline geldi” değerlendirmesini yaptı.

Yaşanan krizin faturasını emekli, memur, işçi, esnaf ve çiftçinin ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Saray, çevresi, devletten dolar basında ihale ve garanti alanlar. Paralarını Londra’ya götürüp lüks villalar alanlar. Bunlar da kazananları. Saray kazananların arkasında duruyor. Yoksullardan elde ettiği tasarrufu, ödemesi gereken parayı kısarak eksik ödeyerek kaynakları bir şekilde bu tarafa aktarmış oluyor” diye konuştu.

 
Patronunu öldürmüştü... Gerçek ortaya çıktı!
 
Kanlı saldırı! İki Türk vatandaşı hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’dan İzmir’e Kanal İstanbul çağrısı!
Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesini İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik ...
Gözler o ilçede: İttifak olacak mı?
Kongre süreci devam eden CHP İzmir’de gözler en kritik ilçelerden Buca’ya ...
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na salvo: Rezil ettiniz İzmir’i!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
Tarihi gün: İlk ön siparişi ben veriyorum!
Yerli otomobilin tanıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bugün ...
CHP’li Polat tarım ve mera alanlarını meclise taşıdı: İzmir Modeli incelenmeli!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, her ...
Kılıçdaroğlu’ndan 'asgari ücret' tepkisi
CHP Genel Başkanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2020 yılı için ...
 
CHP'den Kanal İstanbul için referandum çağrısı!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin, "Gerekirse ...
CHP’li Yücel'den ‘Halil Arda’ değerlendirmesi: Çağırdım, uyardım!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  kamuoyuna ...
CHP’de 2020 kongrelerinin günleri netleşti!
İzmir’de 20 ilçenin kongre tarihi önceden netleşmişti. Ocak ayında yapılacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva