HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2022 Cuma - 13:05

Kaya, 15 Temmuz gecesini hatırlattı... 'Darbeye direnen ilk Başbakan!'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına 15 Temmuz gecesine ilişkin yaşanan tartışmalara değinerek FETÖ'ye karşı verilen mücadeleyi anlattı. Son Başbakan Binali Yıldırım'ın darbeye direnen ilk Başbakan olduğunu hatırlatan Kaya, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da tanklar önünü kesmek istemiş ve akabinde kendisine silahlı mukavemet de gösterilmiş, ateş de açılmıştır. Binali Yıldırım 'Alçakları vurun' talimatı vererek darbeye direnen ilk Başbakandır, bunu iyi bilmek lazım" dedi.

Kaya, 15 Temmuz gecesini hatırlattı...  Darbeye direnen ilk Başbakan!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında verdiği önerge üzerine TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. AK Parti Grubu adına genel kurula hitap eden Kaya, önemli açıklamalarda bulundu. 

'FETÖCÜ HAİNLER CUMHURBAŞKANIMIZIN HAYATINA KASTETTİ'
Kaya, konuşmasının başında 15 Temmuz gecesine ilişkin yaşanan tartışmalara değindi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel kuruldaki sözlerine tepki gösteren Kaya, "Ben o gece, İzmir'deydim. Çiğli'den Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek maksadıyla yola çıkan FETÖ'cülerin nasıl bir yol izlediğini, yine Cumhurbaşkanımızın havadaki uçaklarla nasıl takip edildiğini ve kendisini öldürmek için FETÖ'cülerin neler yapmak istediğini her birimiz biliyoruz" dedi

'BİNALİ YILDIRIM, ALÇAKLARI VURUN TALİMATIYLA DARBEYE DİRENEN İLK BAŞBAKANDIR'
Zamanın Başbakanı Binali Yıldırım'ın tanklarla önünün kesilmek istendiğini ve konvoyuna ateş açıldığını hatırlatan Kaya, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da tanklar önünü kesmek istemiş ve akabinde kendisine silahlı mukavemet de gösterilmiş, ateş de açılmıştır. Binali Yıldırım 'Alçakları vurun' talimatı vererek darbeye direnen ilk Başbakandır, bunu iyi bilmek lazım" dedi. 

'KİMİN TANKLARIN ÜSTÜNE ÇIKTIĞINI, KİMİN ARASINDAN GEÇEREK GÜVENLİ BİR YERE GİTTİĞİNİ GÖRDÜK'
15 Temmuz gecesiyle ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özelinde de bazı değerlendirmeler yapıldığını hatırlatan Kaya, "Hepimiz biliyoruz ki, Sayın Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'dan önce, 'bir darbe olursa tankların üzerine ilk ben çıkarım' demişti. Ama o gece maalesef hiçbir tankın üzerine çıkmadığını ve tankların arasından geçerek güvenli bir yere gittiğini de tüm milletimiz gördü" şeklinde konuştu. 

'VESAYETİ ORTADAN KALDIRDIK'
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkındaki önergesindeki eleştirilerine de yanıt veren Kaya, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirilmesinin sebebi, iki başlılığın ortadan kaldırılması, koalisyon dönemlerinde yaşananlar ve en önemlisi de vesayet kurumlarının tahakkümüdür. Milli iradenin seçtiği temsilciler, bu vesayet kurumlarının tekelindeki yetkiyi hiçbir zaman kullanamamışlar, idare her zaman bu vesayet odaklarının elinde olmuştur. Bunu ortadan kaldıran bu sistem, milletimizin oylarıyla kabul edildi. Milletimizin oylarıyla geçmiş, milletimizin güvenine mahzar olmuş bu sistemi, milletimize güvenmediğiniz için kabul etmiyorsunuz. Milletimizin seçtiklerine hiçbir zaman itimat etmediğiniz için, milletimizin tercihlerini beğenmediğiniz için ama hiçbir zaman da sandıktan çıkamadığınız için, vesayetleri ortadan kaldıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşısınız" dedi. 

'DERTLERİ YARGININ BAĞIMSIZLIĞI DEĞİL, YARGININ KENDİLERİNE BAĞLILIĞI'
İYİ Parti önergesinde yargıyla ilgili yer alan eleştirilere de değinen Kaya, "Yargının siyasi irade tarafından kontrol edildiği iddiası boştur. Bu sistemle birlikte yargı ile millet arasındaki rabıta sağlanmıştır. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 13 üyesinin çoğunluğunu, 7'sini Türkiye Büyük Millet Meclisi seçmektedir. Bu sistemin de getirdiği bir uzlaşıyla. Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerini seçtik. Meclisin en küçük grubu olmasına rağmen İYİ Parti'nin önerdiği 2 kişi de bu kurula seçildi. Ama görüyoruz ki, muhalefetin derdi yargı bağımsızlığı değil. Dertler, yargının kendilerine bağlılığı. Yargı size bağlıysa yargı güzel, yargı size bağlı değilse, yargının yaptığı bütün işlemleri yandaş olmakla değerlendiriyorsunuz" ifadesinde bulundu.

 
Tayfun MARO yazdı... Alayına isyan…
 
Çavuşoğlu'ndan NATO'ya terörle mücadele mesajı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Komedi 27 Mayıs 2022 Cuma 19:12

Diğer İzmir belediye başkan adayınız da meclis kapısında beklediğini söylemişti. Direnişin saniye saniye videosu da var.

Yorumu oyla      2      3  
Ttt 27 Mayıs 2022 Cuma 14:49

Doğru,Ilgaz tünelinde direndiği şeklinde söylenen epik bir kahramanlığı varmış

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayfun MARO yazdı... Alayına isyan…
Tayfun MARO yazdı... Alayına isyan…
CHP'li Beko: Yeni hıfzıssıhha projesi nerede?
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, pandeminin ardından araştırmalar yapmak ...
Komisyonda 'TRT' tarışması... Sertel: 4'ü de aynı günde hastalanmış!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü ...
 
CHP'li Polat'tan dikkat çeken yorum: İzmir Körfezi müsilaja daha açık!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, TBMM ...
Sürekli müjdeyi verdi... Yat limanı için geri sayım başladı!
Foça ve Kınık’ta yatırımları yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşlarla ...
Metin ÖNEY yazdı... Taraf olmak zamanı…
Metin ÖNEY yazdı... Taraf olmak zamanı…
 
Buca'daki toplantı ringe dönmüştü... O isimlerin akıbetini komisyon belirleyecek!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de tartışmalar ile gündeme gelen Buca İlçe ...
Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi
Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik ...
AK Parti'li Çelik'ten CHP'nin NATO açıklamasına tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP adına ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva