HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2022 Cumartesi - 08:38

Katı atık tesisine giden Menderesli muhtar konuştu: Kandırıldık!

Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisine karşı çıkan muhtarlardan olan ve Bergama Entegre Katı Atık Tesisleri'nin açılışına götürülen Menderesli muhtarlardan Tezcan Akınsu, "Bizi önce Çanakkale gezisine götürdüler. 10 gün sonra Bergama'da tarihi yerleri gezeceğiz diye davet ettiler. Bergama'ya gittiğimizde, gelmişken çöp tesisini de görelim dediler. Kandırıldık" dedi

Katı atık tesisine giden Menderesli muhtar konuştu: Kandırıldık!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama'da devreye aldığı Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışına götürülen Menderesli muhtarlardan Tekeli Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tezcan Akınsu, o ziyaretten bir hafta sonra, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kandırıldık" dedi. Paylaşımında, "Değerli halkımız, bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ni kınıyorum. Bergama tarihi gezisine götürmek amacıyla götürüp, tesis bahanesi kurbanı olduk ve de gördük ki, kokudan geçilmiyor. Biz Menderes çöp tesisine karşıyız" ifadelerine yer veren Muhtar Tezcan Akınsu, Ege'de Son Söz'e konuştu.

AKINSU: KATI ATIK TESİSİNDEN HİÇ SÖZ EDİLMEDİ
Menderes'in Gölova-Çakaltepe mevkiine yapımı planlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'ne karşı çıkan muhtarların da aralarında bulunduğu bir grup muhtar, Bergama'daki tesisin açılış törenine götürülmüştü. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İlçe Başkanı Ahmet İşler ve çok sayıda muhtarla birlikte kafilede yer alan Tekeli Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Tezcan Akınsu, "Bergama'daki tarihi eserleri gezdirme amaçlı bizi davet ettiler. Katı Atık tesisi hesapta yoktu" açıklamasında bulundu. Akınsu, şunları söyledi:

"Ben bir kere o tesisin Gölova-Çakaltepe mevkisine yapılmasına karşıyım. Madem tesis son teknoloji, madem hiç dışarıya koku vermiyor, çevreye hiçbir zararı yok; o zaman Menderes'in içine yapsınlar. Neden verimli topraklarımız üzerinde yapmak istiyorlar? Biz bu tesise karşı değiliz. Verimli topraklarımıza yapılmasına karşıyız, gitsinler uygun bir yere yapsınlar. Bizi o geziye Büyükşehir Belediyesi Menderes Yerel Hizmetler Şube Müdürü Şakir Duman davet etti. Daha önce dediğim gibi bizi Çanakkale gezisine götürdüler. Bir süre sonra Bergama gezisine davet ettiler, tarihi yerleri gezeceğiz, diye. Bergama'ya gittik, gelmişken, katı atık tesisini görelim dediler. Açılıştan sonra tarihi yerleri gezdik. Oyuna getirildik. Davette bize çöp tesisinden hiç bahsetmediler. Eğer çöp tesisinden bahsetselerdi, ben o geziye gitmezdim. Ben, o tesisi istemiyorum diye imza atan muhtarlardan biriyim. Geçen sene Ankara gezisi düzenlendi, Ankara'daki çöp tesisini göstermek amacıyla. Ben o geziye katılmadım. Çöpün iyisi kötüsü mü olur? Çöp, çöptür. Yapılması düşünülen tesis, benim mahalleme 7-8 kilometre uzaklıkta. Tarım arazilerimizi olumsuz etkileyecek bir tesis. Bergama'daki tesiste koku vardı. Ben size bir şey söyleyeyim, bizim Tekeli'de İTOB Organize Sanayi Bölgesi var. Burada arıtma da var. Arıtma olduğu halde çok ağır bir koku var. Tekeli köyü, o kokudan ağlıyor. Arıtmanın olduğu yerde kokunun olmaması lazım değil mi? Tekeli halkı, kapıyı pencereyi açamıyor. Yalan söylüyorsam, tuttuğum oruç kabul olmasın."

DUMAN, AKINSU'NUN PAYLAŞIMINA CEVAP VERDİ
Muhtar Tezcan Akınsu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın altına, Büyükşehir Belediyesi Menderes Yerel Hizmetler Şube Müdürü Şakir Duman'ın yorum yazdığı görüldü. Duman, yorumunda, "O haberin Büyükşehir'le bir alakası yok, gazetedir yazar. Bergama'ya giden muhtarlara kimse ikna çalışması yapmadı. Bu geziye gelen muhtarlardan kimse çöp tesisine evet demeleri yönünde baskı yapılmadı. Büyükşehir belediyesi Bergama'daki katı atık bertaraf tesisinin açılışı ve akabinde Bergama'da tarihi yerlerde gezi vaadiyle muhtarlarımızı davet etti. Gelen muhtar arkadaşlarımıza eksik veya yalan bilgi verilmedi, herkes hür iradesiyle her şeyi bilerek bu geziye katıldı. 30 kişi katıldı. Kimseyi kandırmadı Büyükşehir belediyesi" ifadelerine yer verdi.

 
DSÖ: 74 çocukta hepatit vakası tespit edildi
 
Üst geçide çarpan otomobil ikiye bölündü
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menderesli 20 Nisan 2022 Çarşamba 00:15

çöpleri yakmak yok etmek için tesis kurulmalı, çöpler vatandaşlar tarafından gelişigüzel atılmamalı, mahalle köşelerinde kontener olmamalı, gidin avrupaya görün, ayrışım evlerde vatandaşlar tarafından başlamalı, ayrıştırılamayanlar yemek atıkları gibi atıklar çöp yakma fabrikasına gönderilip yakılmalı, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz, gidin avrupaya görün. AYRIŞTIRMA EVLERDE BAŞLAR, ayrıştırmadan atanın çöpü alınmaz, ceza verilir ayrıştırılması mümkün olmayan ve kokan çöpler çöp imha tesisinde yakılır. bunca yol katedip ormanlarımızın ortasında çöp ayrıştırma tesisi olamaz.

Yorumu oyla      2      3  
ali 16 Nisan 2022 Cumartesi 18:13

ne oldu tesisi görünce gururun mu incindi konuyu anlamadım, aldatıldım ne demek yaa

Yorumu oyla      2      3  
sığır 16 Nisan 2022 Cumartesi 15:02

Robot haline getirilmiş sığır derseniz, buyrun muhtarı! Bana kalsa size su bile vermem de bu Soyer demokrat olduğundan hala sizi ikna peşinde! Siz ki biat edenlersiniz, 'ben yaptım, oldu' demesi lazım sizlere!

Yorumu oyla      5      4  
Kim , kimi kandırıyor ? 16 Nisan 2022 Cumartesi 13:01

İzmir mahalle muhtarlarına , İzmir BB ‘si tarafından , toplu ulaşım araçlarına ücretsiz biniş hakkı verilmiş midir ? Eğer verilmiş ise ; 120 dk. aktarma hakkı verilmeyen ( 90 dk. aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde iptal edildi ) çevre ilçe mahallelerinden kaç muhtar ücretsiz biniş hakkını kabul etmemiştir ? İzmir çevre ilçelerindeki muhtarın mahallesinden geçen belediye otobüslerinde ( ESHOT ) İzmir merkez ilçelerdeki toplu ulaşım araçlarında uygulanan 120 dk. aktarma hakkı var mıdır ? “ Bazı insanları her zaman kandırabilirsiniz, herkesi bazen kandırabilirsiz, ama herkesi her zaman. kandırmazsınız “ Abraham Lincoln

Yorumu oyla      3      6  
Olur mu? 16 Nisan 2022 Cumartesi 12:01

Çöp tesisi Menderes'e yapılmasın ama Menderes'in çöpünü de muhtar toplatsın. İlçe sınırı dışına çıkarmak yok ama ...

Yorumu oyla      5      3  
16 Nisan 2022 Cumartesi 10:06

Bu kişilerin gezi ücretlerini kim karşıladı? Kendileri verdi ise sorun yok ama değilse sıkıntı. belediyenin böyle bir görevi mi var?

Yorumu oyla      2      3  
İstemezük! 16 Nisan 2022 Cumartesi 09:41

Ankara Mamak'daki çöp tesisinin yanında AVM var; defalarca gittim, duyulan herhangi bir koku yok. Bu çöp tesisi konutların da dibinde. Tesisin içine girersen koku tabi ki de olur. Önemli olan dışarı verilmemesi. Viyana'da çöp tesisi şehir hastanesinin dibinde. Bilmem nerede sanayinin şeyinden koku geliyor, o yüzden çöp çöptür yapılmasın diye bir mantık olabilir mi? Çöp atma kardeşim o zaman. Ben senin çöpünün kokusunu çekmek zorunda mıyım? Yıllarca sizin çöpünüz Çiğli'ye geldi. Bergama Altın Madeni de yıllarca istenmedi; şimdi orada kimler çalışıyor, girmek istiyor? Tarım arazilerine OSB, konut yapılırken oh ne al, kimse sesini çıkarmıyor.

Yorumu oyla      5      4  
16 Nisan 2022 Cumartesi 09:17

Verimli topraklara organize sanayi bölgesi yapılmasın diye de imza vermişler mi?

Yorumu oyla      6      3  
Gölovalı 16 Nisan 2022 Cumartesi 09:12

Bu tesis buraya yapılıyor,şayet düzgün ve doğru tesis kurulmzsa Harmandalı çöplüğünde n daha kötü olacaktır doğa güzellikleri bitecektir üretim duracak belki yöre halkından göstermelik kalifiyesi elemanlar ilk etapta alacaklar sonrasında ne olur görülecek,ayrıca Selçuk Belevi Cibe mevkinde kurulan kültür köyünde bu verimli tarımsal üretim yapılan şeftali ve mandalina bahçelerinin sonunu getirecektir ama sosyal medyada tarım ziraat gibi söylemleri bir hayli çok ama çok ama ne ürün ne de mahsülü var göstermelik manda çiftliği ve yoğurdu var...

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boğazda mayın tehlikesi devam edecek mi?
Kayseri'de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki çatışma ...
İşkence yapmışlardı.... 31'er yıla kadar hapis istemi!
Rezidansta iç mimar Merve K.’ya işkence yapan Murat Demirci, nişanlısı ...
Hem maraton hem festival... İzmir’de çifte heyecan!
Pazar günü gerçekleştirilecek Uluslar arası Maraton İzmir’de 125’i yabancı ...
 
Tartıştığı babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, çocukluğundan beri babası Haşmet G.(54) ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ermeni olduğumu ölünce yaz n'olur!
Mehmet KARABEL yazdı... Ermeni olduğumu ölünce yaz n'olur!
İzmir'de 53 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ve Seferihisar ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca ...
 
Uyuşturucu düzeneğini polis ortaya çıkardı
Malatya'da, şüphe üzerine durdurulan aracın özel düzenekle açılan bölmesinde ...
Erdoğan, Barzani'yi İstanbul'da kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı ...
Yazar Ergün Poyraz'ı darbeden 5 şüpheli tutuklandı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yazar Ergün Poyraz'ın darbedilmesine ilişkin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva