HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2022 Cumartesi - 08:16

Hem maraton hem festival... İzmir’de çifte heyecan!

Pazar günü gerçekleştirilecek Uluslar arası Maraton İzmir’de 125’i yabancı 500 atlet ter dökecek. 10 kilometrelik yarışta ise 4 bin kişi start alacak. Bu büyük organizasyonda STK’lar için 3 milyon liralık gelire ulaşılırken, bu rakamın yarış gününe kadar 5 milyon liraya çıkması bekleniyor. Kültürpark’taki Spor Festivali’nde de büyük heyecan yaşanıyor

Hem maraton hem festival... İzmir’de çifte heyecan!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenleyeceği uluslararası Maraton İzmir’de farklı ülkeden 125’i yabancı 500 atlet yarışacak. Maraton İzmir’in startı 17 Nisan Pazar günü verilecek. 10 kilometre yarışında ise 4 bin kişi start çizgisine gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Egedesonsöz’e büyük yarış ve dün başlayan Spor Festivali ile ilgili bilgiler aktardı.

EN HIZLI MARATON PARKURU, İZMİR’DE

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Nisan Pazar günü üçüncüsü düzenlenecek 42 kilometrelik Maraton İzmir’e sayılı günler kaldı. Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road RaceLabel - Uluslararası Yol Yarışı Sertifikası verilen Türkiye’deki en hızlı maraton parkuru Maraton İzmir’de 16 farklı ülkeden 125’i yabancı 500 atlet yarışacak. İran’dan 58, Kenya’dan 36, Etiyopya’dan 8, Almanya’dan 6 atletin katılacağı yarışta KKTC, Ukrayna, Kanada, Kazakistan, Bulgaristan, İtalya, Japonya, Çekya, İngiltere, Tacikistan, Fas'tan atletler de koşacak.

Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat finalisti, Afrika Şampiyonu, Dünya Yarı Maraton Şampiyonu Kenyalı Paul Koech, Olimpiyat finalisti ve Dünya Şampiyonası finalisti YenewAlamirew, Nantes Maratonu birincisi Etiyopyalı EmilyJepkoech ve 2021 NKolay İstanbul Maratonu yedincisi, 2021 Maratonİzmir on üçüncüsüMengistuNigatu dev yarışa heyecan katacak.

YARIŞ PAZAR GÜNÜ SAAT 08.00’DE BAŞLAYACAK

Maraton İzmir’in startı, saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek. 42 kilometrelik Maraton İzmir’de atletler, Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacaklar. Maraton İzmir kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.20’de verilecek. 10 kilometrelik yarışta atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometreli koşuya 4 binin üzerinde atlet kayıt yaptırdı.

STK’LARIN PAYLAŞACAĞI GELİRDE HEDEF, 5 MİLYON LİRA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, bu büyük organizasyona ilginin de büyük olduğunu, katılımcı sayısını 4 bin 500 ile sınırladıklarını söyledi. Orhunbilge, bu büyük yarışla STK’lara 3 milyon lira gibi önemli bir gelir sağlandığını, yarış gününe kadar bu rakamın 5 milyon liraya çıkmasını ümit ettiklerini bildirdi.

SPOR FESTİVALİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Maraton İzmir ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ile birleşen İzmir’in ilk spor festivali, ilk günden renkli görüntülere sahne oldu. Dört günlük festivalde hemen her spor branşını deneyimleme fırsatı sunuluyor. Önceki gün başlayan ve dört gün sürecek festival, önümüzdeki yıl Spor Fuarı adı altında uluslar arası boyutta gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, Kültkürpark’taki festivalde 12 federasyonun kurdukları özel alanlarda farklı spor branşlarında deneyimleme fırsatı sunulduğunu anlattı. Kız çocuklarına futbol eğitiminin de verildiği Sporfest İzmir etkinlikleri çerçevesinde kano, okçuluk, buz hokeyi, dağcılık, 3x3 streetball, halk dansları ve modern dans, hentbol, sualtı görüntüleme, mini voleybol, yelken ve bisiklet gibi branşlara ait deneyimleme alanları oluşturuldu. Ayrıca turnuvalar ve gösterilerle renklenen Sporfest İzmir’de zumba, yoga, capoeira, nefes ve meditasyon, fit dans, bodyfit etkinlikleri,  söyleşiler ve konserler de yer alıyor.

 
Tartıştığı babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü
 
İşkence yapmışlardı.... 31'er yıla kadar hapis istemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartıştığı babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, çocukluğundan beri babası Haşmet G.(54) ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ermeni olduğumu ölünce yaz n'olur!
Mehmet KARABEL yazdı... Ermeni olduğumu ölünce yaz n'olur!
İzmir'de 53 kaçak göçmen kurtarıldı
İzmir'in Çeşme ve Seferihisar ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca ...
 
Uyuşturucu düzeneğini polis ortaya çıkardı
Malatya'da, şüphe üzerine durdurulan aracın özel düzenekle açılan bölmesinde ...
Erdoğan, Barzani'yi İstanbul'da kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı ...
Yazar Ergün Poyraz'ı darbeden 5 şüpheli tutuklandı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yazar Ergün Poyraz'ın darbedilmesine ilişkin ...
 
İçişleri açıkladı: 21 bin 87 göçmen sınır dışı edildi
İçişleri Bakanlığı, 2022 yılı içerisinde toplam 21 bin 87 kaçak göçmenin ...
Nüvit Tokdemir'in anne acısı!
Yazarımız Nüvit Tokdemir'in annesi Mühibe Tokdemir, kalp yetmezliğinden vefat etti
16 yaşındaki Büşra beton mikserinin altında can verdi!
İzmir'in Bornova ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 16 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva