HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2022 Cuma - 11:00

Karşıyaka Kolektif’te fikir yarışması!

Hack4Karşıyaka, girişimcilik ruhuna sahip tüm üniversite öğrencilerini İklim ve Enerji Sorunlarına; Kent için, Akıllı ve Sürdürülebilir Çözümler geliştirmeye davet ediyor. Enerji ve İklim sorunlarını odak alan hackathon için 3 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek. Yaklaşık 3 gün sürecek olan yarışma, 17-19 Haziran’da Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek.

Karşıyaka Kolektif’te fikir yarışması!

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi tarafından Eldor Türkiye, İnci Holding, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kuzey İzmir Tekmer ve Yaşar Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen “Hack4Karşıyaka” hackathonunda; “Karşıyaka için daha iyisi" diyen girişimciler ve iş fikri olan üniversite öğrencileri, hackathon destekçileri ile iş birliği içerisinde çalışarak, Karşıyaka için akıllı ve sürdürülebilir çözümler üretecekler.

UZMAN MENTOR DESTEĞİ
Hack4Karşıyaka’da katılımcılar, tematik alanda bilgi ve tecrübe sahibi uzmanların mentorluk desteği ile yenilikçi fikir ve tasarımlarını projelendirecekler. Katılımcılara hem online hem de yüz yüze sağlanacak mentorluk programına, ulusal ve globalde çalışan bir çok profesyonel destek verecek.

BAŞKAN’IN MESAJI
Geleceği gençlerle birlikte inşa etmeye hazır olduklarına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Geleceğimizi tehdit eden enerji ve iklim sorunlarına yönelik çözümler üreten gençleri izlemek ve ürettikleri çözümleri toplumla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Daha sürdürülebilir bir kent yaratma anlayışıyla çalışan Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkeziyle girişimcilik alanında başlattığı bu yolculukta, gençlerle birlikte geleceğe yön vermeye hazırlanıyor. Paydaş kuruluşların desteğiyle gerçekleşecek Hack4Karşıyaka isimli hackathon ile Karşıyaka Belediyesi, gençleri tüm yeteneklerini kullanacakları şekilde sınırlarını zorlamaya davet ediyor.

Hack4Karşıyaka’nın jürisinde ise, alanında deneyimli tanınmış isimler yer alıyor. Eldor Türkiye Genel Müdürü Hayrettin Çelikhisar, İnci Holding CTO’su Mehmet Tunçkanat, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Nuri Azbar ile Kuika Software ve Vela Partners Kurucu Ortağı Murat Ihlamur, gençlerin üretecekleri çözümleri değerlendirmek üzere bir araya geliyor.

Son başvuru tarihi 3 Haziran olan hackathon’a gençler, https://www.hack4karsiyaka.com/ adresinden başvuruda bulunabiliyor. Jüri ön elemesinin ardından 17-19 Haziran günlerinde Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte katılımcılar 2 günden fazla bir süre boyunca projelerini hazırlamak için yarışacak. Yarışma sonunda kazanan ekiplere toplam 22.500 TL para ödülü verilecek.

HACKATHON NEDİR?
Hackathon kelimesi, "hack" ve "marathon" kelimelerinin bir kombinasyonudur; burada hack, deneysel, yaratıcı problemlerin eğlenceli bir yaklaşımla çözülmesi ve maraton ise etkinlik süresi anlamına gelir.

Bir hackathon, 24 ila 48 saat sürer ve belirli bir konuya veya mücadeleye adanmıştır. Katılımcılar, yaratıcı düşünmeyi teşvik eden ve şaşırtıcı derecede yenilikçi yeni kavramlara, fikirlere ve prototiplere yol açan benzersiz bir ortamda küçük gruplar halinde çalışırlar. Hackathon'un sonucu, yenilikçi bir ürün, hizmet veya iş modeli için bitmiş bir prototiptir.

 
1800 yıllık lezzet 75 bin liraya alıcı buldu!
 
Ev sahibi olmak isterken, davalık oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1800 yıllık lezzet 75 bin liraya alıcı buldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Usta sanatçılar tiyatro severlerle buluştu
Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği Metropolis Tiyatro Festivali’nde dün ...
Menemen'de 'Türk Mutfağı' sergilendi!
Menemen’de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği renkli görüntülere ...
 
İZSU talep etti Büyükşehir düğmeye bastı: Liderlik perçinleniyor!
Kemalpaşa'da paket atıksuyu arıtma tesisi yapımı için çalışmalarını sürdüren ...
Başkan Selvitopu yerinde inceledi... Kavacık Meydan Projesi hızla ilerliyor!
Karabağlar Belediyesi'nin kendi ekipleriyle yürüttüğü Kavacık Meydan Projesi ...
Bornova'dan üreticiye tam destek!
Tarımsal kalkınma hedefi doğrultusunda üreticilere tohum, fide ve eğitim ...
 
Konaklı kadınlar, emeğin sergisini açtı
Konaklı kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği Konak Belediyesi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Kalplere dokununca bak neler oluyor…
Mehmet KARABEL yazdı... Kalplere dokununca bak neler oluyor…
Psikoterapi kongresi başlıyor
45. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi yarın başlıyor.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva