HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2023 Salı - 14:19

Karşıyaka'da maaş krizi sürüyor... Memur sendikaları da eylemde!

Karşıyaka Belediyesi’nde örgütlü Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen yaptıkları yazılı açıklama ile sosyal denge sözleşmesi gereği her ay maaş ile birlikte ödenmesi gereken sosyal denge tazminatının gecikme ile verilmesi uygulamasına bir son verilmesini istedi.

Karşıyaka da maaş krizi sürüyor... Memur sendikaları da eylemde!

Karşıyaka Belediyesi'nde devam eden maaş krizi belediye memurlarına da yansıdı. İşçi sendikalarından sonra memur sendikaları Türk Yerel Hizmet-Sen ile Birlik Yerel-Sen da yaptığı açıklama ile sosyal denge tazminatlarının ödenmesindeki gecikmenin giderilmesini istedi. 

Eylemde konuşan Türk Yerel Hizmet-Sen İzmir İl Temsilcisi Şevket Güçlü; “Karşıyaka Belediyesi ve yetkili sendikanın taraf olduğu ve iki tarafın anlaşarak imza altına almış olduğu Bu durum yeni bir sıkıntı değil uzun zamandır devam eden bir sıkıntıdır. Mevcut sosyal denge tazminatı ödemesinin gecikmesi sadece burada bulunan iki sendikanın üyelerinin değil Karşıyaka belediyesinde çalışan tüm memur emekçilerinin sorunudur. Burada bulunan iki sendika olarak tekrar ifade etmek istiyoruz Karşıyaka Belediyesi imza altına alınan sözleşmenin gereği üzerine düşen görevi yani maaş ile birlikte yatırması gereken sosyal denge tazminatını gecikmeli yatırarak bir hak gaspına sebep olmaktadır.” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Bizler burada bulunan iki sendika bu sıkıntıları daha öncede dile getirdiğimiz için düşman ilan ediliyoruz, yalancı ve kışkırtıcı oluyoruz. Bizler memur çalışanların mali ve özlük haklarını koruyan, memurlar için yeni hak ve menfaatler için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarıyız. Bizi yalancılık ve provokatörlük ile suçlayanlara sadece tek sorumuz var, Karşıyaka Belediyesi olarak bizzat imza altına aldığınız ve her ay maaş ile birlikte ödemeyi taahhüt ettiğiniz sosyal denge tazminatını zamanında yatırıyor musunuz? Karşıyaka Belediyesinde çalışan memur personelin beklediği cevap da budur.

Bizler bu sıkıntıları dile getirince refleks olarak hemen cevap vermek yerine saldırıya geçip sendikaları yalan söylemek ile suçlamak üyelerini istifaya zorlamak, memur personel bunları konuşmasın ve belediye dışına çıkmasın diyerek mobbing uygulamak anlayışından vazgeçilmelidir. Karşıyaka Belediyesinde çalışan memur sadece verilen sözün yerine getirilmesini istiyor. Mobing suçtur. Hakkını isteyen insanlara böyle davranılmaz. Karşıyaka Belediyesinde hakkını arayan memurların idareciler eliyle baskı altınına alınarak mobbing uygulanması kabul edilemez. Çalışan ve üreten memur personelin hakkını aramasından daha tabi bir olay yoktur. Her hakkını arayan memura mobbing uygulaması, keyfi disiplin soruşturulmaları eliyle personelin korkutulmaya çalışmaları Karşıyaka Belediyesi ne hiç yakışmamıştır. Bu keyfi uygulamalar ve mobbin uygulamaları ile memur personele gözdağı vermeye çalışıyorlarsa Karşıyaka Belediyesi personeli ile arasında sağlıklı bir bağ kuramıyorlar demektir. Banka promosyon ihalesine niye katıldın, niye alkışladın diyerek personeli ifadeye çağırmak akıl işi değil, idarecilik hiç değildir.

Belediyelere genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamı üzerinden pay verilir. Pay, genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtı toplamından, vergi iadeleri düşüldükten sonra kalan net tutar üzerinden hesaplanır. Belediyelere İller Bankası üzerinden gelen paylarda bir düşüş olduğunu bizlerde biliyor ve durumun farkındayız. Bu arada Karşıyaka Belediyesi savunmasında iller bankasından gelen payda bir düşüş olduğunu belirtiyor doğru ama bu kesinti sadece Karşıyaka Belediyesine mahsus bir kesinti olmayıp diğer belediyelerinde payları azalmıştır. Buna rağmen diğer belediyeler taraf olarak imza altına aldıkları sosyal denge sözleşmesinden kaynaklı ödemeleri eksiksiz ve zamanında tam olarak yatırmaktadırlar. Memurumuzun yaşadığı ekonomik sıkıntılara bir de Karşıyaka Belediyesi’nin yaşattığı sıkıntılar eklenmiştir.

Sonuç olarak Karşıyaka Belediyesi acilen sosyal denge kaynaklı gecikmiş ödemelerini derhal yapmalı ve bundan sonraki ödemeleri zamanında ve eksiksiz yatırmalarıdır diyretk sözlerini sürdüren Türk Yerel Hizmet Sen İzmir İl Temsilcisi Şevket Güçlü, “Karşıyaka Belediyesinde ödeme sıkıntısı sadece memurlar ile sınırlı değil işçiler içinde aynı durum geçerlidir. Tekrar ifade ediyoruz derhal şu anda Karşıyaka Belediyesi bir ödeme planı hazırlamalı bunları personeli ile paylaşmalıdır. En azından önüne geleni para yok diyerek azarlayan Karşıyaka Belediyesi bürokratları bunu yapabilir diye düşünüyoruz. Bizler burada bulunan iki sendika olarak üyelerimizin her zaman yanında olduk bundan sonrada olmaya, haksızlıklar karşısında onların haklı sesi olmaya devam edeceğimizi buradan siz basın mensuplarının önünde bir defa daha belirtiyoruz.

Burada bizlerle birlikte olan, destek ve güç veren Birlik Yerel-Sen’in Genel Başkanı Sayın Reşat BOZAT Beyefendiye Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Burada bir kere daha gösterdik ki mücadelemiz çekişme ve gerginlik mücadelesi değil. Tamamen hak ve hukuk mücadelesidir.“ 

 
İsmail Demir: Yeni sürprizlerimiz olacak
 
Birleşik Kamu İş’ten İktisat Kongresi’nde çağrı: En düşük öğretmen maaşı 26 bin TL olmalı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik: Barış, demokrasi olmadan ekonomi olamaz!
Hükümetin kamusal alandaki politikaları sonucunda kamu kurumlarının ticarethane ...
Çiğli'de yeni inşaatlara sıkı denetim
Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş depremi sonrası yeni ruhsat başvurusunda ...
Başkan Selvitopu'ndan STK'larla işbirliği mesajı: Birlikten kuvvet doğar
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’daki sivil ...
 
Özgener’den seçim sonrası için mesaj: Ekonomiye acil müdahale çağrısı!
İktisat Kongresi'nde konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim ...
CHP'li belediye başkanları Ankara'da buluşacak!
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili ...
Narlıdere'de camiler Ramazan'a hazır
Ramazan ayında cami ve ibadethanelerin daha yoğun olacağını göz önünde ...
 
Biz'im Fotoğraf Sergisi'nde Down Sendromu farkındalığı
Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşen ...
Sonuç bildirgesi tüm dünyaya duyurulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla düzenlenen ...
Başkan İduğ'dan Yörük ve Türkmenlere: Desteğe hazırız!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Ege Bölgesi Yörük Türkmen Dernekleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva