HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Şubat 2023 Salı - 19:02

Karşıyaka'da gündem Başkan Tugay oldu... 11 saat mahsur kaldı!

Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi içinde çatlağın yaşandığı meclise Kahramanmaraş’daki depreme giden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yolda 11 saat mahsur kalması damga vurdu.

Karşıyaka da gündem Başkan Tugay oldu... 11 saat mahsur kaldı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın deprem bölgesine gitmesi nedeniyle oturuma Meclis Başkanvekili Atilla Baysak başkanlık yaptı.

Kısa süren oturumda konuşan Baysak, Başkan Tugay’ın deprem yaşanan illerden olan Adıyaman’a doğru yola çıktığını ancak mevsim şartlarından dolayı 11 saat yolda mahsur kaldıktan sonra Adana’ya varabildiğini ifade etti.

BAYSAK: KORKUNÇ BİR OLAY YAŞADIK
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis başta olmak üzere birçok ili etkileyen deprem ile ilgili konuşan Baysak, “Korkunç bir olay yaşadık. Hala etkileri devam ediyor. Dün yerli ve yabancı kanallardan da bilim adamlarının açıklamanı dinledim; 9 saat arayla birbirine yakın iki yerde aynı büyüklükteki iki depremin olması deprem literatüründe bilinen bir şey değil. Yaşanmamış bir olay. Korkunç bir şeyle karşı karşıyayız. Sayın Başkanımız Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıdan sonra Adıyaman’a gitmek üzere yola çıktı fakat yaklaşık 11 saat, Konya’ya 70 kilometre kala tipide mahsur kaldılar. Öğleden sonra bugün Adana’ya varmış olması lazım. Bazı illere giriş çıkışlar kapatılmış durumda. Allah ülkemizin milletimizin yardımcısı olsun. Korkunç bir olay yaşıyoruz. Belediyemizin, Büyükşehir Belediyemiz, bütün ilçe belediyelerimiz ve bütün STK’lar ve millet olarak başımıza kötü bir şey geldiğini kardeşliğini, birliğini, parti ve siyaset gözetmeksizin nasıl bir araya gelir, Türk milleti bunun örneğini ortaya koydu. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmasına destek ve yardımcı olanlara Allah razı olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere depremde kaybettiğimiz canlarımız için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın durumları çok zor. 10 gün öncesinde kadar en soğuk illerimizde bile bahar havasında devam ederken mevsim birden karakışa döndü. Enkaz altında olanların Allah yardımcısı olsun. Umarım kayıplarımız daha fazla artmaz” dedi.

6 TIR ORGANİZE EDİLDİ
Gündem dışı konuşmalarda yeniden söz alan Baysak, “Karşıyaka Belediyemiz olarak şu an a kadar 6 tır organize edildi. Bunların içerisinde kuru gıdalar, hijyenik malzemeler, kazak, bot, mont ve ısıtıcılar var. Bir tır Adana’ya, bir tır Adıyaman’a, bir tır Gaziantep’e doğru yola çıktı. Bir tır da Islahiye’ye yola çıkacak. 2 tır da Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Bu tırlar dışında bir arama kurtarma aracı ve toplam 45 kişilik gönüllü arkadaşımızla gidiyor. Büyükşehir Belediyesi Ulusoy’dan bir gemiyle iş makinaları İskenderun limanına gidiyor. Yollar facia durumda. Hem zarar gören yollar hem de mevsim şartlarından dolayı kapalı yollar var. O sebeple İskenderun limanın gemi yola çıktı” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YETKİ İSTEDİ 2 ÜYE VETO ETTİ
Mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait olan ve 1/1000 ölçekli İmar Planında Ortaöğretim Alanı olarak kayıtlı bulunan Şemikler Mahallesi’ndeki 5 bin 59,66 metrekarelik taşınmazın Emlak ve İstimlak Müdürlüğü görüşü doğrultusunda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine göre satışı veya takasına dair yetki istenmesi İmar, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonları’na sevk edilmişti

İlgili önergeye üç komisyonda da yer alan AK Partili Adem Öztürk ve Ahmet Uğur Baran ile MHP’li Seher Dikmen, ret oyu verirken,  Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP'li Birgül Sural Üner ve Hukuk Komisyonu Üyesi CHP’li Murat Öğüt’de AK Partili isimlerin yanında ilgili önergeye ret oyu kullandı.

Oy çokluğu ile gelen ilgili gündem maddesi CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

 
Bayraklı deprem için tek yumruk!
 
Bakan Bozdağ duyurdu: Adli süreç başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı deprem için tek yumruk!
Bayraklı Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis oturumuna Kahramanmaraş’da ...
Aydın'ın afet bölgesine desteği sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle koordineli olarak deprem ...
Aydınlı Zeyna ve Zed deprem bölgesinde!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası ...
 
Ödemiş deprem bölgesi için tek yürek oldu
Yurdumuzu derinden sarsan deprem felaketleri sonrası Ödemiş Belediyesi ...
Başkan Soyer, afet bölgesinde konuştu: Durum çok kötü, insanlar çaresiz!
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye ...
Seferihisar Belediye Meclisi tek yürek!
Şubat ayı olağan birleşimiyle toplanan Seferihisar Belediye Meclisi Kahramanmaraş’ın ...
 
Bir Kira Bir Yuva kampanyası yeniden başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası, Kahramanmaraş merkezli ...
Karabağlar depremzedeler için tek yürek
Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından Karabağlar Belediyesi'nin ...
Bergama depremzedeler için tek yürek!
Merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki ve yine merkez ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva