HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2022 Salı - 10:21

Karşıyaka'da gazilere vefa parkı

Karşıyaka Belediyesi; özgürlük ve bağımsızlık için canı pahasına mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerin kahramanlığını genç nesillere anlatmak ve hatıralarını yaşatmak üzere Dedebaşı Mahallesi’nde yaptığı parka Gazi Parkı ismini verdi. 

Karşıyaka da gazilere vefa parkı

Gazi Parkı’nın açılışı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Atatürk’e gazi unvanın verildiği günün yıl dönümünde törenle gerçekleştirildi.

Park açılışında konuşan Dedebaşı Mahalle Muhtarı Şuayip Kayataş, “Bugün Gaziler Günü’nü kutlamak için burada bulunuyoruz. Bu vatanı bizlere yurt edinmemizi sağlayan, Cumhuriyeti’mizi kollama ve koruma görevi üstlenen, bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, siz sayın gazilerimize de ömür boyu sağlıklar diliyorum. Karşıyaka’ya kalıcı eserler yapan sayın belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesile ile mahalle halkı kendisine müteşekkirdir” ifadelerini kullandı.

“GAZİYİ UNUTULMAK ÖLDÜRÜR”
Türk Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşcı, bu anlamlı ve özel çalışma için Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ettiği konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka Belediye Başkanı’mız Cemil Tugay, seçildiği günden bu güne kadar biz gazileri yalnız bırakmadı, hep onurlandırdı. Tüm gaziler adına kendisine teşekkür ederim. Gazi; bu vatan için canını ortaya koymuş, yanında arkadaşlarının şehit olmasına şahitlik etmiş, bayrağı zaferle göndere çekmiş kişidir. Gazi vatan sevgisinin sembolüdür, gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sayın belediye başkanımız bir gazi çocuğu olarak çok önemli bir görevi yerini getirdi ve Karşıyaka’da Gaziler Parkı’nın açılışını yaptı. Gaziyi kurşun değil, unutulmak öldürür; başkanımız unutulmayacak bir eser bıraktı. Başta Belediye Başkanı’mız Cemil Tugay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“YAŞAYAN ANITLARSINIZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gazilere duyduğu minneti vurguladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Babam çok fedakar, yurtsever bir öğretmendi, bu ülke için çok çalıştı. Kader ona ayrıca bir de gazi olmayı kısmet etti. Ben o günleri çocukluk çağlarında yaşadım. Babamın yaklaşık bir yıl kaldığı Kıbrıs Savaşı’nda yaşadıklarını döndükten sonra ondan senelerce dinledim. Halil Başkan’ım dedi ki ‘Biz ölmedik ama arkadaşlarımız öldü. Onlarının ölümünün acısını senelerce yüreğimizde taşıdık.’ Gaziler böyle insanlardır. O yüzden Atatürk ‘Gaziler yaşayan anıtlardır’ demiştir. Siz değerli gazilerimiz, her biriniz yaşayan anıtlarsınız. Sizin için yapılacak hiçbir park, hiçbir heykel, hiçbir anıt hakkınızı ödeyemez. Sadece 19 Eylül’de değil, her gün hatırlanması ve her gün yanında olunması gereken insanlarsınız. Ben bu vatanın bir evladı olarak sizlere minnet doluyum. Dünya tarihinde gazilik unvanının en fazla yakıştığı lidere sahibiz; Mustafa Kemal Atatürk’e. Başta Ata’mız ve silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar ülkemiz için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize bir kez daha minnetlerimizi sunuyorum.”

 
Konak’ta kurslara kayıtlar başladı
 
Pınar Karşıyaka'da rota Kuzminskas
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta kurslara kayıtlar başladı
Konak Belediyesi'nin çocuklar ve yetişkinler için düzenlediği hobi, el ...
Narlıdere'de kişisel gelişim kurslarına kayıtlar başladı
Narlıdere Belediyesi’nin talep ve isteklere göre şekillendirdiği kişisel ...
Bornova'da hareket zamanı!
Bu sene “Çeşitlendirerek Devam Et” sloganıyla tüm dünyada 16-22 Eylül ...
 
Aqua Yaşam'a rekor ziyaretçi
Karabağlar Belediyesi'nin AquaYaşam Havuzları ve kafeteryası, rekor ziyaretçi ...
Bakan Kasapoğlu'ndan Kınık'a müjde!
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Bakanlık ve Kınık Belediyesi ortak ...
Kadın kahramanların anısına pedallayacak
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kurtuluş Savaşı’nın kadın ...
 
Selçuklu öğrencilerden hava kirliliğine karşı pedal
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı farkındalık ...
Gaziler Günü Selçuk'ta törenle kutlandı!
19 Eylül Gaziler Günü Selçuk’ta törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde ...
Anadolu Lezzetleri Festivali’ne görkemli kapanış
BUCA Belediyesi tarafından 16-17-18 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva