HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2022 Cumartesi - 11:00

Kars’tan Soyer’e teşekkür: Susuz sizin sayenizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele eden Kars’ın Susuz ilçesine verdiği 105 tonluk can suyu niteliğindeki tohum desteğine Susuz’dan teşekkür geldi. Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur  “Susuz, Tunç Başkanımın, İzmir ve diğer belediyelerimizin sayesinde tahıl ambarı olacak” dedi.

Kars’tan Soyer’e teşekkür: Susuz sizin sayenizde...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla büyüyen tarım dayanışması Kars’ın Susuz ilçesine ulaştı. Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, kuraklık nedeniyle üretimde meydana gelen zararla mücadeleye 105 tonluk arpa ve buğday tohumu bağışıyla destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Geçen yıl aşırı kuraklığın yaşandığı Susuz'da çiftçiler tohumluk tahıl hasadı yapamadıklarından bu yıl ekim de yapamayacak duruma gelmişti.

“Projenin koordinatörlüğünü Soyer üstlendi”
Oğuz Yantemur, Tohum Destek Projesi’ni Başkan Soyer’in çok önemsediğini dile getirerek, “Projenin koordinatörlüğünü kendisi üstlendi. Bugün burada görmüş olduğunuz tohumlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Susuz’a gönderildi. Çiftçilere dağıtılmak üzere verildi. Burada 55 ton buğday 50 ton da arpa tohumu bulunuyor. Yine İzmir’in ilçe belediyelerinden de tohum almaya devam ediyoruz. Diğer belediyelerimizden de tohum yardımları gelmeye devam ediyor. Nisan ayının 15’inden sonra tohumları köylüye dağıtıp ekmelerini sağlayacağız” dedi.

Ekmeklik buğday olması önemli
Tohumların temiz olduğunu vurgulayan Yantemur, “İçine başka bir tohum da karışmamış. Bu üretimi de arttırır. Ayrıca bu ekmeklik bir buğday çeşidi. Bu da çok önemli. Gıda fiyatlarının bu kadar arttığı bir dönemde ekmeklik tohumun önemi daha da artıyor. İnsanlarımız kışın hem kendi hem de hayvanlarının ihtiyaçlarını giderecekler. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah eski günlerimize geri döneceğiz” açıklamasında bulundu.

Bahar şenliği havasında tohumla toprak buluşacak
Yantemur sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sene Susuz’da bir bahar şenliği havasında tohumla toprağı buluşturmayı düşünüyoruz. Tunç Başkanıma ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Susuz, Tunç Başkanımın, İzmir ve diğer belediyelerimiz sayesinde tahıl ambarı olacak. Çiftçilere verdiğimiz tohumları aynı miktarda geri alıp seneye de bu işi daha ileri boyutlara taşıyıp sürdürmeyi düşünüyoruz.”

Başkan Soyer’in Meclis’te yaptığı çağrıyla ilçe belediyelerden de 25 tonluk destek sağlanacak. Başkan Tunç Soyer, Susuz’a tohum desteğini İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne acil koduyla getirmişti.

Üreticiler ise dayanışmadan memnun
Susuz Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Kurtuluş Kından: “Başkanımız Oğuz Yantemur’un başlatmış olduğu tohum destek kampanyasına cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve İzmir halkına teşekkür ediyoruz. Gönderilmiş olan tohumlar yüzde 25 daha verimli ve sertifikalı tohum. İnşallah bu yıl geçen yıla nazaran daha bereketli olacak.”

İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Mahmutoğlu: “Destek veren belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Teşekkür ederiz. Biz isterdik ki Susuzlu iş insanlarından beklerdik ama olmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir halkından Allah razı olsun. Bu tohumlar yüzde 25 daha kaliteli.”

Susuz İnkılap Mahallesi Muhtarı İsmet Okat: “Kardeş belediyemiz olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bu sene kuraklıktan dolayı yardımlar aldık. En son yardım olarak buğday ve arpa vererek yardım etti. Allah razı olsun. İş insanları da yardım etseydi, hiçbirinden ses çıkmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük katkılarda bulundu. Bu sene ekeceğiz ve önümüzdeki yıllarda daha iyiye gideceğiz. Yardım eden tüm CHP’li belediyelere teşekkür ederim. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e özellikle çok çok teşekkür ederim. İlçemizi 1 sene önce ziyaret etti. Tüm ekibine teşekkür ederim. Burada bize yardımlar için söz verdi ve hepsini de yerine getirdi” dedi.

Üretici Atif Lizor: “Yıllardır burada, Kars çevresinde sebzecilik yapıyoruz. Seralarımız var. Başkanımızın ve belediye başkanlarımız başlattığı yardım kampanyası köylünün dönüşüne öncülük yapacak. Burası tahıl ambarı olacak ve inşallah gelecek yıl üretimimiz fazla olacak. 5 bin dönüme yakın arazi ekiyor bu tohum. 5-6 çuval bile buğday bulamıyorduk. Bu aynı zamanda bir teşvik olacak. Yulafa yönlendirilme vardı, şimdi buğdaya, arpaya yönelme olacak. Sulu araziye dönmeye teşvik olarak görüyorum. Bu bir adımdır. Bu buğdayın sertifikalı olması kazanımdır. Ne olursa olsun tohumun ismini bilmemiz gerekiyor. Gelecek yıl verim alabilmemiz için tohumu bilmemiz lazım. Halkımız da ektikçe genetik özelliklerini öğrenecek. Bunu bu yılla kıyaslarsak yanılırız. Tohumları tanımamız ve not etmemiz gerekiyor.”

 
Müjde geldi... İzmir finale kaldı!
 
Thodex reklamında oynayan ünlülere karar çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müjde geldi... İzmir finale kaldı!
İzmir’in 2025 yılı Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili ilk müjde ...
O belediyeden denize sıfır satış!
Aliağa Belediyesi deniz kenarındaki 3 parseli 13 milyondan satışa çıkarma kararı aldı.
Kültürpark’ta Hüsnü Şenlendirici rüzgarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinlikleri ...
 
Konak’ta renkli kutlama
Konak Belediyesi’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Alsancak’ta ...
Bornova’da Roman rüzgarı
Bornova Belediyesi’nin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde Büyükpark’ta düzenlediği ...
Kavacık Meydanı'nda çalışmalar başladı
Karabağlar Belediyesi ekipleri, Kavacık Meydan Projesi kapsamında alanı ...
 
Başkan Çerçioğlu öğrencilerle iftarda buluştu
Ramazan’da kentin her yerinde iftar çadırları kuran Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
İzmir'de Romanlar Günü'ne özel açılış
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçen yıl 8 Nisan Dünya ...
Gaziemir'de yoğun gündem... 'Faaliyet' gerilimi!
2021 yılı faaliyet raporunu görüşen Gaziemir Belediyesi yine tartışmalara ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva