HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2015 Pazartesi - 11:39

Karınca modeli sahada: AK Parti 9 adayla Bergama’da

AK Parti İzmir Milletvekilli adayları karınca modeli ile Bergama’ya çıkartma yaptı.

Karınca modeli sahada: AK Parti 9 adayla Bergama’da

AK Parti İzmir Milletvekilli adayları Hamza Dağ, Kerem Al Sürekli, Nesrin Ulema, Bilal Kırkpınar, Ali Sedat Canbaş, Meltem Ergin, Emin Sefa Kayacan, Hale Yılmaz ve Cemal Yılmaz’ın katıldığı programda ayak basılmadık mahalle, sıkılmadık el bırakılmadı.



6360 Sayılı Büyükşehir yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin gelirinin yüzde 18 arttığına vurgu yapan Ak Partili Vekiller, artış gösteren kaynağa rağmen, köy ve beldelere gereken hizmet ve alt yapı yatırımlarının yapılmadığını belirtti.

Yeni çıkartılan yasa ile Büyükşehir’e dahil olan köy ve beldelerde yerine getirilmeyen hizmet ve alt yapı yatırımlarıyla ilgili olarak, valilikler bünyesinde YİKOB(Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimleri) kurulmasını Meclis bünyesine taşıdıklarını da aktaran Ak Partililer, Koordinasyon birimlerinin etkin bir şekilde kullanılarak Büyükşehir tarafından yerine getirilmeyen hizmetlerin vatandaşla buluşacağını ve yapılan hizmet bedelinin Büyükşehir’in bütçesinden kesileceğini söylediler.

MAZOT ÜZERİDEN VAAT VERECEĞİNİZE SUYU UCUZLATIN
Büyükşehir’e bağlanan köy ve beldelerde yüksek gelen su faturalarının vatandaşı isyan noktasına getirdiğini hatırlatan ve su fiyatlarının Büyükşehir tarafından belirlendiğini söyleyen Ak Partililer, “Mazot fiyatları üzerinden popülist söylemler üretip gündemi boş yere meşgul edeceklerine önce vatandaşın şikayetçi olduğu su fiyatlarını ucuzlatsınlar. Türkiye’de en pahalı suyu İzmirliler kullanıyor” çıkışında bulundu.

300 MİLYON LİRALIK YATIRIM BİTTİ
5000 kişiye iş imkanı sağlayacak Çandarlı Limanı için bugüne kadar 300 Milyon lira harcandığını ve alt yapı yatırımlarının bittiğini belirten Ak Partililer üst yapı yatırımları için 3 etap halinde ihale sürecinin işleyeceğini belirttiler.  Aynı zamanda proje hakkında bilgi veren vekiller “İlk aşaması 4 milyon TEU(konteyner)  kapasiteli, 405 milyon Avro maliyetli liman, önemli bir lojistik merkez olacaktır. İhtiyaçlar çerçevesinde kapasitenin 12 milyon TEU’ya ulaştırılması hedeflenmektedir. 2023 vizyonu çerçevesinde Ege Bölgesi’nde ticaretin altyapısına büyük katkı verecektir” şeklinde konuştu.
 
İZBAN İÇİN İLK KAZMA YAKINDA VURULACAK
Bergama’yı, İzmir’in diğer ilçelerine bağlayacak ve ilçeye hareketlilik kazandıracak İZBAN için kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini ve Fevzipaşa Mahallesine kadar sonuçlandığını söyleyen vekil adayları kamulaştırma işlemlerinin ve bedellerinin belirlenme sürecinin devam ettiğini dile getirdi. Aliağa’dan Bergama’ya, Torbalı’dan Selçuk’a uzatılacak toplam İZBAN hattı, mevcutla birlikte 185 km’ye ulaşacak.



SAĞLIĞA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRDIK
AK Parti olarak sağlık konusunda pek çok aşama kaydettiklerinin altını çizen vekiller, kaliteli sağlık hizmetini hedef alan genel sağlık sigortası sistemini oluşturduklarını, nüfusun tamamına yakınını Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına aldıklarını söyledi. Aynı zamanda sağlığa erişimi kolaylaştırdık diyen AK Partili vekil adayları, “Bir yıl içinde bir kişi için hekime müracaat sayısı 2002 yılında yıllık 3,2 iken, genel sağlık sigortasının tüm vatandaşlarımıza kapsamına alması ve istenilen hastaneye başvuru imkânının getirilmesiyle 2013 yılında bu oranı 8,3’e yükselttik. Sosyal güvenliğe ilişkin hizmetlere erişiminin artırılması amacıyla ülkenin dört bir yanına Sosyal Güvenlik Merkezlerini (SGM) yaygınlaştırdık. AK Parti olarak önümüzdeki dönemde de sosyal güvenlik alanında sağladığımız ilerlemeleri devam ettirecek, dünyada değişen şartlar ve gelişen standartları da yakından takip ederek sistemimizi güncelleyeceğiz” şeklinde konuştu.

BERGAMA’DA PALYATİF BAKIM BİRİMİ
15 Ekim 2015 Perşembe günü Bergama Devlet Hastanesinde hizmete giren Palyatif Bakım Birimi hakkında Bergama ilçe teşkilatı ile istişare yapan vekiller, Bergama için bu sağlık biriminin hayırlı olmasını diledi. Hastaların daha acısız ve tıbbi gözlem altında geçirebilme imkanı doğduğunu belirten milletvekili adayları “Bergama’da böyle önemli bir birimin hizmete girmiş olması ve Bergamalı vatandaşlarımızın bundan memnun kalması bizleri sevindirdi. Palyatif Bakım Birimi, günümüz sağlık sisteminde  “hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışını artık sona erdirmiş olup, “sizin için yapabileceğimiz bir şey hep var” anlayışını yaygın olarak benimsemektedir” şeklinde konuştu.

BERGAMA DOĞALGAZ İLE ISINACAK
Doğalgaz ile Kınık 2017 sonunda Bergama ise 2018 yılında ısıtılmaya başlayacak diyen vekiller, İzmir İli içinde 2004 yılından bu yana dağıtım işini yapan İZMİRGAZ AŞ nin lisans alanına EPDK tarafından Bergama’nın dahil edildiğini açıkladılar. Botaş Akhisar Hattından Kınık istikametinden artık Bergama ‘ya kadar doğalgaz getirileceğini müjdeleyen vekiller ardından teşkilat ile sohbetine devam ederek programlarına başlamak üzere hareket etti.

 
O iddianame kabul edildi: Gülen 1 numaralı…
 
Damat vazgeçti, evsizlere gün doğdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den Yarımada çıkarması!
1 Kasım seçim hazırlıklarını sürdüren CHP birinci bölge milletvekili adayları, ...
AK Parti Adayı Kaya: Yolumuz millete hizmet yolu
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
Bakan Avcı açıkladı: Şubat’ta kaç öğretmen atanacak?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ''Bölgemiz, bütün Ortadoğu doğrusu deyim ...
 
Çıray’dan Davutoğlu’na ‘şantaj’ tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili’nden Başbakan Davutoğlu’nun şantaj çıkışına sert ...
Yıldırım’dan çarpıcı mesaj: NYT’nin yorumu acı ama gerçek
AK Parti’nin en önemli isimlerinden biri olan Binali Yıldırım, New York ...
HDP İzmir’den broşür harekatı: Kapı kapı gezerek…
Ankara Garı önündeki patlamanın ardından seçim çalışmalarını durduran ...
 
Bahçeli’den Erdoğan’a: Hadi bize taş gelsin...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkenin Geleceği’ne Oy Ver" sloganıyla ...
AK Parti adayı Kırkpınar: Seçilme yaşını 18’e indireceğiz
1 Kasım seçimlerinin en çalışkan milletvekili adaylarından AK Partili ...
İzmir siyaset dünyasını buluşturan açılış
CHP'nin emektar isimlerinden Kerim Özer”in oğlu Ekin Özer de gıda sektörüne ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva