HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ocak 2022 Çarşamba - 09:09

Karayalçın’dan Bornova’ya övgü: Yapılan çalışmalar örnek alınmalı

1993-1995 yılları arasında Başbakan Yardımcısı, 1994-95 arasında Dışişleri Bakanı ve 1989-93 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Murat Karayalçın, Bornova’yı ziyaret etti.

Karayalçın’dan Bornova’ya övgü: Yapılan çalışmalar örnek alınmalı

CHP Bornova İlçe örgütü ve Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret eden Karayalçın, 2,5 yıllık görevi süresince gerçekleştirdiği çalışmaları dinledi. Eski bir belediye başkanı olarak Bornova’da yapılanların kendisini çok etkilediğini ifade eden Karayalçın, “Bu çalışmaların anlatılması, örnek alınarak yararlanılması gerekiyor” dedi.

Duayen devlet adamı ve siyasetçi Murat Karayalçın, Bornova’da CHP örgütü ile buluştu. Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki toplantı, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, meclis üyeleri, eski ve yeni dönem il ve ilçe yöneticileri ve İzmir’in dört bir yanından gelen partililerin katılımıyla gerçekleşti.

Murat Karayalçın gibi değerli bir ismi Bornova’da ağırlamanın kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldiğinden bugüne yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projeler ile ilgili bir sunum yaptı. 

Kaynağı içinde projelerle büyüyoruz
Finans yönetiminin önemine dikkat çeken Başkan İduğ, “Yükselen enflasyon artan maliyetler nedeniyle yatırım yapmak giderek güçleşiyor. Biz iyi ki geride kalan 2,5 yılda öncelikli olarak belirlediğimiz yatırımları gerçekleştirmişiz. İlk olarak yıllık bütçemizin yüzde yirmi gibi ciddi bir bölümüne denk düşen kiralamadan modelinden vazgeçerek 142 yeni araç ve iş makinesi aldık. 60 milyona TL’ye aldığımız araçların bugünkü değeri 120 milyon TL oldu ve kısa sürede kendi kendilerini amorti ettiler. En çok şikayet aldığımız sorunların başında yollar geliyordu. Saatte 160 ton üretme kapasitesine sahip asfalt üretim tesisi kurduk. Bu da kendisini 3 yıl içinde finanse edecek. Bu yatırımları ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar altında bundan sonrasına bıraksaydık yapmamız çok kolay olmazdı. İyi ki yapmışız. Bornova’yı kaynağı içinde projelerle büyütüyoruz. Borçlarımızla birlikte bugüne kadar yaptığımız tüm yatırımların bedellerini ödedik ve kasamızı 2022 yılına 70 milyon TL ile devrettik. Tüm ekonomik güçlüklere rağmen sağladığımız mali disiplin sayesinde yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bornova’da gördüklerim beni mutlu etti
Başkan İduğ’un yaptığı sunumun kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Murat Karayalçın, “Benim için belediye başkanlığının çok özel bir yeri var. Belediye başkanlığı, başbakan yardımcılığı, devlet bakanlığı ve milletvekilliğine benzemez. Çok ayrı nitelikleri olan bir görevdir. Bu yüzden Sayın İduğ’un yaptığı sunumu eski bir belediye başkanı olarak zevkle dinledim. Finansal alanda yaptıkları gerçekten çok önemli. Belediyelerimizin yaptığı çalışmaların anlatılması, bu çalışmalardan yararlanılması, örnek alınması gerekiyor. Bunun içinde belediyeler ile örgütümüz iç içe çalışmalı. Belediye başkanı ve ilçe başkanlarının eşgüdüm içinde olduğu yerlerde belediyelerin başarılı çalışmalarının mutlaka partiye de faydası olacaktır. Bornova’da bunun örneğini görmek beni gerçekten sevindirdi” diye konuştu.

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise Murat Karayalçın’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Başkanlık görevlerinde bulunduğu dönemi hatırlatarak, “Ben o dönemde genç bir siyasetçiydim. Kendisini aramızda görmek bizler için büyük mutluluk. Bu vesileyle bizleri burada bir araya getiren Başkan Mustafa İduğ’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Kritik proje bakanlık önünde... Tarihin dibine mermer ocağı!
 
Bucalı kadınlar savunma sanatı öğrenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Belediyesi evsizler için sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi aşırı soğuklar nedeniyle barınma olanağı bulunmayan ...
Fuarlar kenti İzmir 2022’de 31 fuara ev sahipliği yapacak
Türk fuarcılığının başkenti İzmir, 2022 yılında 31 fuara ev sahipliği ...
Aydın Büyükşehir'den içleri ısıtan dayanışma
Kış aylarının en soğuk günlerini geçiren Aydın’da sabah erken saatlerde ...
 
Büyükşehir bin 131 vatandaşa kucak açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, soğuk havalarda bin 331 ...
Başkan Batur duyurdu… Gültepe Planları start aldı!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur iptal edilen Gültepe Planlarına bugün ...
'İnsan Ticareti ile Mücadele Adına Ses Ol' ulusal afiş yarışması sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i insan haklarının ...
 
‘Demokrat Kadınlar’ Bayraklı’da buluştu
Bayraklı Belediyesi, Demokrat Kadınlar Derneği’nin ev kadınlarına yönelik ...
Beydağ'da karla mücadele sürüyor
Beydağ Belediyesi ekipleri, karlı hava koşulları nedeniyle vatandaşların ...
Bergama’dan tüm Türkiye’ye örnek proje
İlkokul öğrencilerine yerel tarih anlatılıyor, tarihi eserler için koruma bilinci oluşturuluyor
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva