HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2021 Cuma - 21:07

Karabağlar Meclisi'nde canlı yayın tartışması!

AK Partili üye Faysal Acar'ın, tüm uyarılarına rağmen cep telefonundan canlı yayın yapmasına sinirlenen Başkan Muhittin Selvitopu, "Meclis başkanından izin almadan böyle bir şey yapamazsınız. Yayını kapatın" diye çıkıştı. Acar, yayını sürdürünce, onun sözünü kestirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu, Selvitopu'nu meclisi tarafsız yönetmemekle suçladı

Karabağlar Meclisi nde canlı yayın tartışması!

EGEDESONSÖZ -  Karabağlar Belediye Meclisi Eylül ayının ilk oturumu, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun yönetiminde gerçekleştirildi. Son derece uyumlu giden oturum, dilek ve temenniler kısmında, AK Partili üye Faysal Acar'ın cep telefonundan yaptığı canlı yayın, gerilim yarattı. Başkan Selvitopu, sert tepkisine yol açan canlı yayını devam ettiren Acar'ın sözünü kesti. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu, "Meclisi tarafsız yönetmiyorsunuz. Yasada böyle bir yasak yok" deyince, Selvitopu, Belediye Kanunu'nun 20. maddesini okuyarak tartışmalara nokta koydu.

ACAR'IN CANLI YAYINI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
AK Partili Meclis üyesi Faysal Acar, belediyenin facebook sayfasından yapılan canlı yayını için "Ses var, görüntü yok. Söz alıp konuşan meclis üyeleri ekrana gelmiyor, ekranda nokta kadar kalıyor. MOBESE kamerasıyla yayın yapılıyor. Farklı kameralarla da yakın çekimler yapılmalı" uyarısında bulundu.  Başkan Muhittin Selvitopu, bu görüşe katılmadığını söyledi. Faysal Acar, pazarcı esnafıyla ilgili bir sorunu dile getirdiği sırada, facebook üzerinden telefonuyla canlı yayın yapmasına sinirlenen Başkan Muhittin Selvitopu'nun tepkisi büyük oldu. Başkan Selvitopu, AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu'nun da söze girmesi üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Bizden, meclisi yöneten kişi olarak benden izin almadan böyle bir şey yapamazsınız. Belediye olarak yayını zaten yapıyoruz. Mecliste her türlü yetki, meclis başkanındadır. Fırat Bey, burası sokak değil, makam. Burası, 500 bin kişinin yaşadığı Karabağlar halkının makamıdır. Hiç kimse kendi başına hareket edemez burada. Uyarıyorum, bunu yapamazsınız. Eğer canlı yayına devam ederseniz, konuşmanızı kesmek zorunda kalacağım. Beni, sizi dışarı çıkarmak zorunda bırakmayın. Meclise saygısızlık ediyorsunuz. Kapatın cep telefonunuzdan yayını. Bu toplantı, sizin özel toplantınız değil, meclis toplantısıdır."

EROĞLU: YAYIN YAPIYOR DİYE KİMSEYİ ATAMAZSINIZ
AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu da Selvitopu'na şu sözlerle yanıt verdi:
"Bu filmi daha önce de yaşadık. Siz böyle davranarak, tarafsız yönetim göstermiş olmuyorsunuz. Yasanın herhangi bir yerinde böyle bir madde yok. TBMM'de CHP milletvekilleri önlerine tripot koyup canlı yayın yapabiliyor. Kamuya açık bir ortam var burada. Arkadaş açmış kamerasını, yayın yapıyor,  bunda yasal olmayan bir durum yok. Ben sizi atarım gibi laflar doğru değil. Adam bir şey demiyor ki. Neden sinirleniyorsunuz, endişeniz nedir ki. Neden sorun yapıyorsunuz. Arkadaşımı atma yetkiniz yok."

BAŞKAN SELVİTOPU, 20. MADDEYİ OKUDU
Başkan Muhittin Selvitopu, Belediye Kanunu'nun 20 maddesini okudu, meclis başkanının yetkilerini hatırlattı. Başkan Selvitopu, "Sadece Faysal beyin değil, hiçbir meclis üyesinin böyle bir hakkı yok. Kamuya açık yayın yapmak da bizim görevimiz. Kayıt altına alınıyor. Burada sıkıntı yok. Meclisin iradesi dışında kimse böyle bir şey yapamaz. Atma yetkim var. Faysal bey hala konuşuyor. Biz susalım, Faysal bey konuşsun!"

KÜLTÜR MERKEZİNE "YILDIZ KENTER" ADI VERİLSİN
Karabağlar Belediye Meclisi'nde, meclisçe verilen önergeler okundu. Tahsin Yazıcı mahallesindeki kültür merkezinin adının Yıldız Kenter olarak verilmesi önergesi, gündeme alındı ve ilgili komisyona gönderildi. Birimlerden gelen önergeler de konuşuldu. Karabağlar ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren 28 kulübe yapılacak nakdi yardımlar, AK Partili üyeler tarafından yeterli bulunmadı. Spor İşleri Müdürlüğü'nün 1. Amatör Küme'de oynayan 24 kulübe, 10'ar bin lira; Süper Amatör'de mücadele eden 3 kulübe 15'er bin lira, BAL Ligi'nde mücadele eden İzmirspor'a 20 bin lira verilmesini önerdiği açıklandı. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu, 24 takıma 20'şer bin lira, Süper Amatör'dekilere 25'er bin lira, BAL'daki İzmirspor'a da 100 bin lira verilmesini teklif etti. Ancak  amatörlere verilecek para, komisyonlardan geldiği gibi toplam 305 bin lira olarak oylandı ve oyçokluğuyla meclisten geçti.

PINARBAŞI BELEDİYESİNE YARDIM TARTIŞMA KONUSU OLDU
Komisyonlardan gelen raporların çoğu, oyçokluğuyla kabul edildi. Ancak Karabağlar'ın kardeş şehri Adıyaman'a bağlı Çelikhan ilçesinin beldesi Pınarbaşı belediyesine 100 bin lira nakdi yardım için Başkan Muhittin Selvitopu'na yetki verilmesi konusunda tartışma çıktı. AK Parti Grup Sözcüsü Fırat Eroğlu, kulüplere yardım miktarı artırılmazken, İller Bankası'ndan nüfusu oranında para alan Pınarbaşı belediyesine yapılması planlanan 100 bin liralık yardımı eleştirdi. Söz konusu yardım maddesi, oyçokluğuyla meclisten geçti Başkan Muhittin Selvitopu, yardımlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Biz belediye olarak, yaklaşık 1500 haneye sosyal destek kartı verdik. 3 milyon liranın üzerinde. Asker ailelerine yardım ediyoruz. Önümüzdeki hafta kartları dağıtacağız. Öğrencilerimiz, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz yararlanacak. Spora da katkılar koyuyoruz. Spor kulüplerine yardımlarımız, o rakamlarla sıkışmış değil. Ulaşım, araç gereç, bakım onarım gibi destekler de veriyoruz. Çok iddialı bir projemiz var; Atatürk Gençlik Merkezi... Bu tesis hızla ilerliyor. Maliyeti 100 milyon liranın üzerinde. Pınarbaşı olur, başka yer olur, hepsi vatanımızın birer parçası. Bayrağımızın dalgalandığı her yere yardım yaparız. Devletin yardımı yeterli gelmemiş olabilir. Karabağlar Beledyiesi, böyle bir katkı yaparsa, yanlış bir şey olmaz."

SELVİTOPU: 30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KÜÇÜMSEYENLERİ KINIYORUM
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığı konuşmasında, belediyenin çalışmaları hakkında meclisi bilgilendirdi. Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz ay, ülkemizin kuruluş tarihi açısından çok büyük önemi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuya kutladık. Atatürk ve silah arkadaşlarını, saygıyla anıyoruz. 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşunu kutlayacağız. Bu büyük zaferi maalesef ülkemizde küçümsemek isteyenler var. Onları buradan şiddetle kınıyorum.
Belediye çalışmalarımız, rutin çalışmalarımız, ağustos ayında da aynı şeklide devam etti. Mobilyacılar eğitim merkez, Tahsin Yazıcı kültür merkezi inşaatları devam ediyor. Mobilyacılar Eğitim Merkezi inşaatının yüzde 90'ı bitti. Aynı şekilde Uzundere meydan ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Onları da kısa zamanda hizmete açacağız. Okulların bakım ve onarımlarını yaptık. Ekiplerimizin yetmeyeceği işler için yapım ihalesini gerçekleştirdik.  Park bahçe, asfalt çalışmalarımız hızla devam ediyor. Araç filomuza iki kamyon daha ekledik. Karabağlar Belediyesi, bütçesiyle, hizmetleriyle, istikrarlı bir şekilde yürümeye devam ediyor. Her geçen gün belediyemiz, daha dinamik bir yapıya kavuşuyor. Temizlikle ilgili, yeni toplama sistemimizi pek çok yerde devreye soktuk. Yeni konteynerler geldi. Özellikle doğalgazın olduğu yerlerde çelik konteyner yerine plastik konteynerler kullanılacak. Çünkü küllerden ötürü yanma riski ortadan kalktı doğalgaz ile..."

 
Filenin Efeleri Avrupa'da 2'de 2 yaptı
 
İEF’ten 90. merhaba...Açılışta kim/ne mesaj verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efest başlıyor!
Efes Selçuk 51. Kültür Sanat ve Yaşam festivali EFEST’E hazır. 6- 7- 8 ...
Beydağ'da Kurtuluş Günü coşkusu
Beydağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümüne Ece Mumay geceye anlam kattı.
Kültür ve sanat başkenti Seferihisar İEF’de
Seferihisar Belediyesi yöresel lezzetleri, kooperatifleri ve hizmetlerini ...
 
Başkan Soyer İEF İş Günleri'nde İzmir Tarımı'nı anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 90. İzmir Enternasyonal ...
Ödemiş’te kurtuluşun 99. yıl dönümü kutlandı
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları Hükümet ...
Başkan Soyer'den jest... 1 hafta ulaşım 5 kuruş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi okulların açılacağı 6 Eylül Pazartesi günü ...
 
İzmir Valiliği’nden dikkat çeken karar... Alkol ve sigara satış yerlerine kameralı denetim
İzmir Valiliği kent genelinde alkol ve sigara satışı ruhsatı bulunan tüm ...
Selanik-İzmir sergisi yarın açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin “Ah Kardeşim Selanik ...
Çiğdem ve Boyoz fuarda görev yapacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın minyatür tren ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva