HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2019 Perşembe - 10:25

Karabağlar Belediyesi'nden iptal edilen kentsel dönüşüm projesi için açıklama!

Karabağlar ilçesinde 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları, İzmir 6. İdare Mahkemesince iptal edildi. Konu ile ilgili Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Karabağlar Belediyesi olarak biz vatandaşlarımızın lehine olacak doğru projelerin her zaman yanındayız. Ancak vatandaşlarımızın aleyhine olacak, onun hakkını hukukunu korumayan  hangi proje olursa olsun karşısında önce Karabağlar Belediyesi olarak bizi bulur" denildi.

Karabağlar Belediyesi nden iptal edilen kentsel dönüşüm projesi için açıklama!

Karabağlar ilçesinde 101 hektarlık alanda yapılan parselasyon ve uygulama imar planları, İzmir 6. İdare Mahkemesince iptal edildi. Konu ile ilgili Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Karabağlar Belediyesi olarak biz vatandaşlarımızın lehine olacak doğru projelerin her zaman yanındayız. Ancak vatandaşlarımızın aleyhine olacak, onun hakkını hukukunu korumayan hangi proje olursa olsun karşısında önce Karabağlar Belediyesi olarak bizi bulur" denildi.

- ŞOK KARAR: İZMİR'DEKİ DEV KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI İPTAL!

Açıklamada şunlara yer verildi:

"İzmir 6. İdare Mahkemesi'nde görülen ve vatandaşlarımızca açılan  2017/697 E. ve 2017/743E. Sayılı davalarda;  İzmir ili,Karabağlar İlçesi sınırlarında  6306 sayılı kanun çerçevesinde ilan edilen 540 hektarlık Riskli Alanın yaklaşık 101 hektarlık kısmında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 17.01.2017 tarih ve 1077 sayılı işlemle onaylanan 3194 sayılı yasanın 18.maddesi uyarınca yapılan imar uygulaması ile dayanağı olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı iptal edilmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca söz konusu bölgede belediyemiz ve vatandaşlarca açılan davalar sebebiyle iki yıl içerisinde 5 defa imar planı yapılmış nihayetinde de parselasyon planı yapılmıştır. Parselasyon Planı aşamasında vatandaşların parsellerinin bir kısmını acele kamulaştırmalar yapılmış ve kat karşılığı ihaleye verilmiştir. İhaleyi alan firma kamuoyuna da yansıdığı gibi inşaatlara başlamış ancak kaba inşaat aşamasında iken işçiler işten çıkartılmış ve çalışmalar durdurulmuştur.

İzmir 6. İdare mahkemesinde görülen 2017/697 E. ve 2017/743E. Sayılı davalarda verilen kararlar bu çerçevede göz önüne alınmalıdır. İptal edilen parselasyon planında ve imar planında iptal gerekçeleri dikkatli bir şekilde incelenmeli ve daha fazla mağduriyet yaratılmamalıdır.  Bu bölgenin yanında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesinde %100 uzlaşma ile binalar tamamlanmış vatandaşlarımız yeni evlerine taşınmıştır. Türkiye’ye örnek bu proje Bakanlıkça da örnek alınmalıdır. Kentsel dönüşüm boş alanların imara açılması olmamalıdır. Depreme güvensiz binaların yenilenerek yeşil alanı, okulu, yollarıyla tüm sosyal- teknik altyapı alanlarıyla yaşanabilir çevreler ve şehirler oluşturulmalıdır.

Yerel yönetimler devre dışı bırakılarak kentsel dönüşüm yapılamaz. Daha öncede belirttiğimiz gibi iki tane kentsel dönüşüm yasası birleştirilmelidir. Kentsel dönüşüm yerel yönetimlerce yapılmalı, Bakanlık ise denetlemelidir.

Karabağlar Belediyesi olarak biz vatandaşlarımızın lehine olacak doğru projelerin her zaman yanındayız. Ancak vatandaşlarımızın aleyhine olacak, onun hakkını hukukunu korumayan  hangi proje olursa olsun karşısında önce Karabağlar Belediyesi olarak bizi bulur"

 
Karşıyakalı pandomimci Tunus’u büyüledi
 
Menemen'de sözleşme bayramı: İşte en düşük maaş!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uzundere 3 Ocak 2019 Perşembe 18:06

Ben o bölgede oturuyorum Karabağlar belediyesinin hizmet yaptığı yerler belli bu oyun En çok çıktığı kendisine vermeyenleri ayrım yapar hizmet bu uzundere bolgelerinde sıfır hizmet görürsem oyumu veririm bkendi adıma konuşuyorum partiçilir değil hizmetten yanayım buranın genel halkıda bu yönde şu kaldırım büyütüp esnaflarin mallarını kaldirimda satışa sunmayı saglamaktan başka bişey değil onun yerine yol yapın otobanà bağlı bir yer ulaşım olarak bir çok altematiF taşıyor o yüzden yollar yetmemeye başladı trafik d? bu yüzden yoğunluk yaşanıyor ve temizlik konusunda kiyaslma yapmıyorum dibimizdeki manisa izmirden kat kat temiz ve yeşillik bu konuları yetkililere arz ediyorum.

Yorumu oyla      10      8  
Obi 3 Ocak 2019 Perşembe 17:19

Belediye başkanı Muhittin Selvitopu''nun başarısı olduğumu düşünüyorum. Liyakat sahibi, işten anlayan kişiler olması gerektiği yerlerde olunca işte böyle doğru şeyler olur! Rantçılara, yandaş müteaahhitlere orda yaşayanları yem ettirmedi! Sulukulede vatandaşa neler olduğunu hatırlayalım..

Yorumu oyla      13      5  
Sanmıyorum 3 Ocak 2019 Perşembe 14:50

Çalışmaya devam ediyorlar. Aynı İstinye muhabbeti gibi oldu. Durduramazlar.

Yorumu oyla      15      6  
KARABAGLAR HALKI 3 Ocak 2019 Perşembe 13:28

sn izmirli yorumcu sana bişey söyliyim çalışanların maaşının ödenmesi seni niye rahatsız etti o çalışanların eve ekmek götürdügünü unutma nekedar güzel başkan maaşları gününde veriyor..sen zannedersem karabaglarda oturmuyorsun..bu başkan tam 22 tane semt mekezi..3 tane kapaı pazar yeri 1 taneside devam ediyor..taziye evleri kız ögrenci yurdu..cogu bölgelerin imar planların ..çogu mahallelerde dogalgaz ve alt yapı sorunlarını bitirdi ..bide demişsinya kentsel dönşüm ha bende tam orda oturuyorum..uzunderede hemde kendi mahallemde 3 yılda bitti ve insanca tertemiz asansörlü dogakgazlı bir evde aziz baskana ve muhittin başkana sonsuz teşekürler....

Yorumu oyla      21      6  
İbret 3 Ocak 2019 Perşembe 12:20

Başkanın işine karışılmaz ama ben olsam ibret-i alem için o inşaatları olduğu gibi bırakırdım, açık sergi alanı olabilir, 'örnek akp enkaz sergisi' de denebilir adına!

Yorumu oyla      22      7  
trole bak sen 3 Ocak 2019 Perşembe 12:17

Bunu da görmek varmış demek ki! Trol uyanık ya, chpliymiş gibi yazmış, bizler salakız ya, o akıllı ya bir tek! Kimin kopyası acaba :) Bak trol kardeşim, projeyi iptal eden reisin 2 dudağına bakan yargı, bunu bir anla! Projenin iptal edileceği başından belliydi, heyelan bölgesine proje yapılır mı? Milletin edlinden tapulu malını acil kamulaştırmayla alıp konut yapmaya kalkarsan o kamulaştırma iptal olur, bunu sen bilmezsin de senin bakanlığın çok iyi bilir! Yan tarafta yürüyen proje var, onu neden konuşmuyorsun, ha, neden görmüyorsun? Trol olunca vicdan gidiyor mu yoksa?

Yorumu oyla      23      9  
İzmirli 3 Ocak 2019 Perşembe 10:38

Karabağlar belediyesine kaldıysak 1000 yıl sürer kentsel dönüşüm.Bu belediye kurulduğunda beri maaş ödemek dışında ne yaptı peki.Hiçbir şey.Bir CHP'li olarak Karabağlar'da ak Parti'ye oy vermenizi rica ediyorum.

Yorumu oyla      15      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı pandomimci Tunus’u büyüledi
İzmirli pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, Karşıyaka Belediyesi'nin destekleriyle, ...
Buca'da tarih kokan sergi
Buca’nın tarih kokan muhteşem sokak ve evleri Bucalıların çektiği fotoğraf ...
Konak Meclisi'nde 'Tarık Akan' tartışması!
Konak Belediyesi, yılın ilk meclis oturumunu gerçekleştirdi. 2019 yılının ...
 
Bornova'nın Dost Marketi'nde bez torba dönemi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme kapsamında plastik ...
İZSU'dan o ilçeye 'hayat hattı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta bulunan ...
İzmir 'kardeşlerini' unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan ...
 
Bornova'dan eğitime tam destek
Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi ilçede yaşayan çocukların ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'grev' hamlesi: İşçilerle zirvede zam teklifi!
Metro A.Ş.'ye giderek işçiler ve sendikacılarla sürpriz bir görüşme yapan ...
Başkan Şahin'den yeni yılda anlamlı ziyaret
Geleneksel yılbaşı ziyaretlerini bu sene de gerçekleştiren Menemen Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva