HABERLER>GÜNCEL
6 Mart 2010 Cumartesi - 00:00

Kanadoğlu’’na İzmir’’de demokrasi ödülü

BİLSES tarafından demokrasi ödülüne layık görülen Sabih Kanadoğlu Anayasa'nın değiştirilmeye muhtaç olduğunu, ancak ciddi ve samimi bir iktidarın bunu başarabileceğini söyledi.’

Kanadoğlu’’na İzmir’’de demokrasi ödülü

BİLSES tarafından demokrasi ödülüne layık görülen Sabih Kanadoğlu Anayasa'nın değiştirilmeye muhtaç olduğunu, ancak ciddi ve samimi bir iktidarın bunu başarabileceğini söyledi.’ Kanadoğlu, "Demokratik bir ülkede yaşamıyoruz ve özgür değiliz" dedi.
 
İZMİR - Bilimsel Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı (BİLSES) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen BİLSES'le Geleceğe ödül töreni Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda gerçekleştirildi. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu'na "Demokrasi Ödülü'' ödülünü Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay verdi. Başsavcı Sabih Kanadoğlu, demokrasinin gerçekten zor zanaat olduğunu ifade ederek, demokrasinin kurallar rejimi olduğunun altını çizdi. Kanadoğlu: "Demokrasi bazılarının zannettiği gibi bir çok partili hayat değildir. Eğer demokrasinin kurallarına uymazsanız, yani Cumhuriyetin temel niteliklerini bir kenara bırakırsanız ki cumhuriyetin temel ilkeleri, laik devlet, ulus devlet ve hukuk devlettir; bunlar demokrasinin de olmazsa olmaz koşullarıdır.Her hangi bir seçimde çoğunluğu aldığı için her şeyi yapabileceğini zanneden iktidarların ne demokrasiye, ne de ülkeye bir yarar sağlamaz" dedi.
 

 
"YENİ BİR ANAYASA ŞART"
Başsavcı Kanadoğlu, açıklamalarına Türkiye'nin yeni bir anayasaya duyduğu ihtiyacın gerçekleşme gerekçelerini anlatarak devam etti. Kanadoğlu, şöyle konuştu: ’“Demokratik bir ülkede yaşamıyoruz ve özgür değiliz.Ülkemiz 1982 Anayasasıyla yönetiliyor. Her ne kadar 70'e yakın maddesi değiştiyse de bu Anayasa değiştirilmeye muhtaç bir anayasadır. Ancak Anayasa'yı demokratik değişime tabi tutmak için, ciddi ve samimi bir iktidar gerekir. Ciddi ve samimi bir iktidar değilse yapmak istedikleriyle demokratik usuller bir biriyle uyuşmuyorsa, giriştikleri teşebbüsün başarı şansı yoktur. O halde biz demokratik bir anayasaya ihtiyaç duyuyoruz. Daha demokrat bir ülkede yaşamak ve özgürlük istiyoruz. Bağımsız bir yargı istiyoruz. O da doğrudur. Ancak bunu ciddi ve samimi bir iktidarla sağlayabileceğimizi unutmayalım.’”
 

 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında tüm aydınların, yurtseverlerin, ulusalcıların bu ülkeyi sevenlerin hep birlikte saflarını birleştirip ortak düşmana karşı mücadele etmek gerektiğini belirtti. Kocaoğlu;"Sadece buralarda değil, meydanlarda, sahalarda da bir birimizin ufak tefek hatalarını değil büyük birlikteliği yakalamamız gerekmektedir" diye konuştu.
 

 
ÖDÜL ALAN İSİMLER
BİLSES'le Geleceğe adlı düzenlenen ödül töreninde bu yıl ödül sahipleri şu isimlerden oluştu. Sanatçı Rutkay Aziz'e Sanat ödülü Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya tarafından, Basın medya ödülü Yılmaz Özdil adına Mehmet Kurt'a Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm tarafından, Ekoloji ve Çevre ödülü Seaferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca tarafından, Araştırmacı gazetecilik ödülü Merdan Yanardağ'a Hakkı Ülkü tarafından, Bilimsel Eğitim Ödülü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya'ya CHP eski Milletvekili Türkan Miçooğulları tarafından, Bilim ödülü Sosyolog Muazzez İlmiye Çığ'a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından takdim edilirken; Halkbilim ve Kültürel Çalışma ödülüne layık görülen Arif Sağ ve Erdal Erzincan da ödül alan isimler arasında oldu. Ödül töreninin ardından Sanatçı Erdal Erzincan katılımcılara türkü keyfi yaşattı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeni tasarısına İzmir’’den de tepki
Amerika Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komisyonu tarafından Ermeni ...
İzmir Adalet Komisyonu Başkanı’’na törenle veda
24 yıldır İzmir’’de görev yapan İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Naim ...
Cezaevinde düğün
İzmir Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, resmi nikahı olmayan ...
 
Başsavcı Cihaner'in gözaltına alınma görüntüleri
Ergenokon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ...
Yargıtay geri adım atmıyor!
Başkan Gerçeker, hükümeti yargıyı baskı altına almakla suçlarken "HSYK'nın ...
’“Balbay özgür yargılansın!’”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Mustafa Balbay'ın ...
 
İzmir otogarında 200 uyuşturucu hap!
İzmir'de otobüs terminalinde, eğlence yerlerinde piyasaya sürülmek ...
Aziz Yıldırım ifade veriyor!
Sahte çürük raporu hazırlayan çeteye yönelik operasyonda Fenerbahçe Başkanı ...
Karşıyakalı taraftara müebbet!
Ankara'dan İzmir'e dönerken Uşaklı Ramazan Aydın'ın ölümüne ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva