HABERLER>SPOR
11 Haziran 2015 Perşembe - 22:12

Kaf-Kaf’tan inanılmaz zafer: Dixon mucizesi

Pınar Karşıyaka Türkiye Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Anadolu Efes’i deplasmanda devirerek avantaj sağladı: 86-85. Karşıyaka’nın Amerikalı yıldızı Dixon son 10 saniyeye 5 sayı geriden giren takımını galibiyete taşıyarak mucizeye imza attı.

Kaf-Kaf’tan inanılmaz zafer: Dixon mucizesi

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 86-85 yenen Pınar Karşıyaka, seriyi 1-1 yaptı.

SALON: Abdi İpekçi
HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Ali Serkan Emlek, Osman Sinan İşgüder
ANADOLU EFES: Doğuş Balbay, Janning 9, Perperoglou 14, Lasme 15, Saric 10, Heurtel 8, Krstic 16, Cedi Osman 10, Birkan Batuk 3, Deniz Kılıçlı
PINAR KARŞIYAKA: Dixon 28, Diebler 7, Strawberry 16, Palacios 12, Gabriel 5, Barış Hersek 3, Erkan Veyseloğlu 11, Soner Şentürk 2, Cemal Nalga 2, İnanç Koç, Yunus Emre Sonsırma
1. PERİYOT 23-22
Devre: 44-46
3. PERİYOT: 63-69
5 FAULLE ÇIKANLAR: 37.33 Lasme, 38.36 Doğuş Balbay (Anadolu Efes)

Karşılaşmaya hızlı başlayan Anadolu Efes, Perperoglou ve Lasme'nin basketleriyle 2. dakikayı 7-2 öne geçti. Rakibine bir dakika içinde 6-0'lık seriyle karşılık veren Pınar Karşıyaka, 3. dakikada skoru 8-7 lehine çevirdi. Daha sonra karşılıklı basketlerle devam eden karşılaşmada Anadolu Efes, ilk periyodu 23-22 üstün tamamladı.

İkinci periyodun ilk bölümünde iki takım da savunma güvenliğini ön planda tutarak kontrollü bir mücadele sergilerken, Anadolu Efes 16. dakikaya 34-33 önde girdi. Ev sahibi takım, Cedi Osman ve Heurtel ile sayı bulurken, Pınar Karşıyaka skorer oyuncuları Dixon ve Strawberry ile karşılık verdi ve İzmir ekibi soyunma odasına 46-44 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına pota altında Krstic'in basketleriyle başlayan Anadolu Efes, Janning'in 25. dakikada serbest atıştan attığı sayıyla 53-52 öne geçti. Dixon'un etkili performansıyla 12-0'lık seri yakalayan Pınar Karşıyaka, 28. dakikanın başında skoru 64-53 yaptı. Anadolu Efes, dış atışlarda Birkan Batuk ve Perperoglu, boyalı alanda da Lasme ile kaydettiği basketlerle farkı eritirken, konuk takım Strawberry'nin son saniyede attığı üç sayılık basketle final periyoduna da 69-63 önde girdi.

Son periyoda iyi başlayan Anadolu Efes, Heurtel ve Perperoglou'nun üç sayı çizgisinin gerisinden attığı basketlerle 35. dakikada 76-73 üstünlük kurdu. Daha sonra takımların karşılıklı basketler bulduğu karşılaşmada, son dakikaya 82-80 ev sahibi takımın üstünlüğüyle girildi.  Anadolu Efes bitime 44,9 saniye kala Perperoglou ile skoru 84-82 yaparken, Pınar Karşıyaka bitime 36,7 saniye kala Gabriel ile farkı tekrar 2 sayıya (84-82) indirdi.

Anadolu Efes, Heurtel'in son 18,8 saniyede serbest atıştan attığı sayıyla durumu 85-82 yaparken, Pınar Karşıyaka da Dixon bitime 9 saniye kala el üstünden attığı üçlükle skoru 85-85 yaptı. Daha sonra Anadolu Efes'in hücuma çıkarken yaptığı top kaybında Perperoglou, Gabriel'e faul yaptı. Gabriel bitime 2,4 saniye kala kullandığı serbest atışlardan birini sayıya çevirerek, takımını 86-85 öne geçirdi. Son topu kenardan kullanan Anadolu Efes'te Krstic'in şutu isabetli olmadı ve Pınar Karşıyaka müsabakadan 86-85 galip ayrılarak seriyi 1-1'e getirdi.

Serinin üçüncü maçı 14 Haziran Pazar, dördüncü maçı da 16 Haziran Salı günü Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde İzmir'de oynanacak.

MAÇ SONUNDA GERGİNLİK
Karşılaşmanın sonunda iki takım oyuncuları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, Anadolu Efesli oyuncular hakem Ali Serkan Emlek'e de tepki gösterdi.

Maçta bitiş düdüğünün ardından saha içi bir anda karışırken, iki takımın bazı oyuncuları arasında yaşanan gerginliği araya giren diğer oyuncular ve teknik ekipler sonlandırdı.
Anadolu Efesli oyuncular, Krstic, Saric ve Perperoglou ise hakem Ali Serkan Emlek'e tepkilerini dile getirdi. Emlek'i üzerine yürüyen Krstic'i diğer oyuncular sakinleştirerek, soyunma odasına götürdü.

Bu arada maçın ikinci periyodunda Krstic ile Pınar Karşıyakalı Cemal Nalga arasındaki gerginliği de araya giren diğer oyuncular bitirdi.
 

 
Ankara raporu: Davutoğlu ne mesaj verdi, Delican neler söyledi?
 
ABD, Obama'nın 'Türkiye' eleştirisine açıklık getirdi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 12 Haziran 2015 Cuma 12:00

Karsiyakamiza başarılar... umarım bu şehirdeki söz sahipleri ve yetkililer bari bu kez bu şehrin takımına sahip çıkar.isteğimiz para pul değil... en azından final maçlarında destek olmaya gelsinler...

Yorumu oyla      11      5  
12 Haziran 2015 Cuma 10:15

Karşıyaka'nın basketbolun şampiyonlar ligi olan euroleague katılma ihtimali var ve bu izmir için müthiş bir reklam aslında. Kimse bu takımın değerini bilmiyor. Herkes bir 3 büyük peşine takılmış semt kültürüyle bütünleşmiş savaşan yabancıların olduğu bu takımı görmüyorlar.Yazık hakikatten.

Yorumu oyla      14      5  
efe 12 Haziran 2015 Cuma 09:22

siyaset yapmaya çalışmıyorum bu başarılar olurken Aziz bey nerde ?

Yorumu oyla      12      8  
12 Haziran 2015 Cuma 08:47

bu takım çok daha iyilerine layık.Yaşar holding Allah aşkına şu takımın yaptıklarını görün 2,5 milyon euroluk kadro ile 30 milyon euro'luk takımları hacamat ediyor! Dar kadro ile nereye kadar mücadele edecekler daha. 1 adam 40 dakika süre alıyor adam yetersizliğinden.Yeter artık arttırın şu bütçeyi!

Yorumu oyla      15      5  
Karşıyakalı 12 Haziran 2015 Cuma 08:05

Burdaki 2 maçı yenip kupayı kaldırırız inşallah...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka-Erdal Acar işbirliği resmileşti: İşte detaylar
Karşıyaka yönetimi, yeni sezonda kulübe Süper Lig yolunda açık çek veren ...
Bucaspor’da kongre söylentilerine nokta!
Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, kongre kararı almayacaklarını ve göreve devam edeceklerini söyledi.
Ve Beşiktaş’ta ‘Güneş’ açtı: Törene damga vuran sözler
Beşiktaş'ta, Slaven Bilic'in ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük görevine ...
 
Altınordu’da 2 ret 2 evet
Altınordu’da iç transfer görüşmeleri devam ederken, sözleşmeleri sona ...
Futbol şöleni bitmiyor: Şimdi de Balkan Cup
U12 İzmir Cup ile ülkemizin en geniş katılımlı küçük yaş futbol turnuvasını ...
Konak Belediye UEFA’da 1.torbada
Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde üstüste 3'üncü defa şampiyon olmayı ...
 
7 İzmirli Bakü’de madalya arıyor!
50 ülkeden 6 binin üzerinde sporcunun katılımıyla bu yıl ilk kez Azerbaycan'ın ...
Karşıyakalı Rıdvan’a Antalya kancası
Süper Lig'in yeni takımı Antalyaspor, Karşıyaka'nın sağ beki Rıdvan Şimşek'e talip oldu.
Ve Alsancak Stadı’nda söküm başladı
İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva