HABERLER>DÜNYADAN
27 Mayıs 2022 Cuma - 12:17

Kadirov’dan Polonya’ya tehdit... 6 saniye sürer!

Savaşın başından beri Rusya’nın ve Putin’in en büyük destekçisi olan Çeçen lider Ramazan Kadirov, Polonya’ya tehdit savurarak "Ukrayna işi bittiğinde size neler yapabileceğimizi gösterebiliriz" dedi.

Kadirov’dan Polonya’ya tehdit... 6 saniye sürer!

Putin'in savaştaki en büyük destekçisi Çeçen lider Ramazan Kadirov, işgal sırasında Ukrayna'ya verdiği desteğe misilleme olarak Polonya'yı tehdit etti. Kadirov Polonya’ya seslenerek “Size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösteririz” dedi. Putin'in himayesindeki Kadirov sık sık Batı'ya yönelik eleştirileri ve tehditleriyle gündeme geliyor. Ramazan Kadırov, Ukrayna'ya verdiği kararlı desteğe misilleme olarak Polonya'yı, bu ülkeye askeri saldırı başlatmakla tehdit etti. Polonya, işgale rağmen müttefiki Ukrayna'ya sadık kalmış, Ukrayna’dan savaş yüzünden kaçan sayısız kişiye kapılarını açmıştı.

RUSYA'YA KARŞI ÇIKTI
Kadirov, Polonya’ya tehdit savurarak "Ukrayna işi bittiğinde size neler yapabileceğimizi gösterebiliriz" dedi. Varşova yönetimi Rus kuvvetlerinin üç aylık işgali boyunca Ukrayna lideri Zelenski'nin en güçlü müttefiklerinden biri oldu. The Telegraph'ın haberine göre Polonya, batıya kaçan binlerce Ukraynalı mülteci için bir kapı görevi gördü ve Avrupa Parlamentosu'nda Rusya'ya gaz ve petrol ithalatını yasaklama çağrısında bulunarak Rusya'ya karşı çıktı. Ancak Polonya şimdi, Ukrayna'ya yönelik saldırısını haklı çıkarmaya çalışan Rus propaganda kampanyasının hedefi olmuş durumda.

ÖZÜR TALEP ETTİ
Kendisine Putin'in 'piyadesi' diyen 45 yaşındaki Ramazan Kadirov, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video mesajında “Ukrayna bitmiş bir anlaşma. Benim ilgi alanım artık Polonya. Polonya ne elde etmeye çalışıyor? Ukrayna'nın işi bittiğinde, bir sipariş olursa size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösterebiliriz.” sözlerini kullandı. Putin'in en sadık yardımcılarından biri olan Kadirov, Batı'ya yönelik eleştirilerini sosyal medyada, özellikle de Instagram'da cesur açıklamalarla sık sık paylaştı. Kadirov, en son paylaşımında ise bu ayın başlarında Varşova'da gerçekleşen bir eylem nedeniyle özür talep etti. 1945'te Müttefiklerin zaferinin yıldönümünde, Ukraynalı bir eylemci, Polonya'nın başkentindeki Sovyet askeri mezarlığına çiçek bırakmaya çalışan Rus büyükelçisi Sergey Andreev'in üzerine kırmızı boya atmıştı.

İŞGALCİ GÜÇLER ARASINDA 
Kadirov eylemcileri ve Polonya’yı "Silahlarınızı ve paralı askerlerinizi alıp büyükelçimizden resmi olarak özür dileseniz iyi olur" diye uyarmıştı. Kadirov'un askerleri Ukrayna'da savaş suçları işlemekle suçlanıyor ve Kadirov'un kendisinin de herhangi bir yargısız infazda yer almadığını reddetmesine rağmen yurt dışı seferlerinde onları takip ettiği biliniyor. Çeçen güçlerinin Mariupol kuşatmasında rolü olduğu biliniyor ve Kiev'in banliyölerinde sivilleri öldüren işgalci güçler arasında olduğu söyleniyor. Kadirov'u Mariupol'da çekildiğini iddia ettiği görüntülerin daha sonra Rusya'da çekildiği ortaya çıkmıştı.

PUTİN’İN ASLA SAHİP OLAMADIĞI ‘OĞUL’
Çeçen lider Ramazan Kadirov, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından defalarca insan hakları ihlaliyle suçlandı ve her seferinde bunu reddetti. Moskova, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra, güney Rusya'da çoğunluğu Müslüman bir bölge olan Çeçenistan'da ayrılıkçılarla iki savaşa girdi. Ancak o zamandan beri bölgeyi yeniden inşa etmek için bölgeye büyük miktarda para akıttı ve Kadirov'a büyük ölçüde özerklik verdi. Çeçenistan’daki düşmanlarına işkence yapmakla suçlanan Kadirov, Kremlin liderine olan bağlılığından dolayı 'Putin'in asla sahip olmadığı oğul' olarak anılıyor. (Hürriyet) 

 
Pınar Karşıyaka'dan yerli uzun harekatı
 
Kaptana üçlü kıskaç... Hangi takımların radarına girdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökbilimciler, yeni bir 'Süper Dünya' keşfetti
Japonya Ulusal Astronomik Gözlemevi'ndeki gökbilimciler, yıldızının yaşanabilir ...
Gizli servislerle ilgili 54 yıllık yasa değişiyor
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkedeki istihbarat biriminin Pegasus ...
Japonya 2 yıl sonra sınırları açtı
Koronavirüs salgını sebebiyle 2 yıldır yabancı turistlerin girişine izin ...
 
'Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz' kitabının yazarı eşini öldürdü
ABD'de yıllar önce 'Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz' isimli bir kitap kaleme ...
ABD'de maymun çiçeği alarmı!
Şimdiye kadar 22 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü endişe yaratmaya ...
İngiltere çalkalandı... Evlat edineceği bebeği öldürdü!
İngiltere'de 38 yaşındaki bir kadın evlat edinmeye çalıştığı 13 aylık ...
 
'Ukrayna'ya ait 179 uçak, 127 helikopteri yok ettik'
Rusya, Ukrayna'ya ait bugüne kadar 179 uçak, 127 helikopter, 3 bin 266 ...
Ukrayna: Ruslar 30 bin askerini kaybetti!
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun son bir günde 150 asker, ...
Nükleer tesis yakınlarında 'endüstriyel kaza'
Tahran'ın güneydoğusunda yer alan ve bazı Batılı ülkelerin İran'ın "nükleer ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva