HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2022 Cumartesi - 18:06

Kaderleri Soyer ile değişti... Çobanlar artık para kazanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuar öncesinde İzmir’in tarım politikalarına dair açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, mesleki itibarı gittikçe azalan çobanlık için belediyenin politikalarıyla beraber artık bu mesleğin daha değerli bir hale geldiğini ve daha çok para kazandığını anlattı. Ayrıca Başkan Soyer, İzmir'de uygulanan tarım politikaları ile hükümete ilham, enerji, motivasyon ve moral vermek istediklerini söyledi.

Kaderleri Soyer ile değişti... Çobanlar artık para kazanıyor!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV ekranlarında Önder İnce’nin sunduğu Yerinden Tarım programına katıldı. Kültürpark’ta gerçekleştirilen programda Başkan Soyer, 91’incisi gerçekleştirilen Fuar ve İzmir Tarımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediyenin tarım politikaları kapsamında yaptığı alımlarla birlikte elde edilen ürünlerin değerinin zaman içinde arttığını belirten Başkan Soyer, bu elde edilen karı üretici ile paylaşacaklarını söyleyerek, “Biz toplam 5 milyon liralık süt aldık. Elimizde şu an 16,5 milyon liralık peynir var. Şimdiki değeri 40 milyon liraya çıktı. Bizim kar etme derdimiz yok. Biz elde edilecek bu karı üreticiye yansıtmak istiyoruz. Üreticinin alın terinin karşılığı olarak onlara vermek istiyoruz. Bu bereketli topraklar üzerinde yaşayan herkesi doyurmaya muktedir” dedi.

‘ÇOBANLAR BUGÜN PARA KAZANMAYA BAŞLADILAR’
Belediyenin tarım politikaları olarak çobanlara verilen ayrıca değerden bahseden Soyer, yapılan politikalarla beraber çobanlık mesleğinin itibarını arttırdıklarını söyledi. Eylül ayında çobanlık yapan vatandaşın nikahını kıyacağını aktaran Soyer, “Çobanlık öyle bir meslek haline geldi ki kimse çobana metelik vermiyor. Biz çoban envanteri çıkardık ve İzmir’deki tüm çobanları saydık ve her bir çobanın bütün verilerini tespit ettik. Onlarla kurduğumuz bu bağ ile sütlerini almaya başladık. Her şeyden vazgeçip hayvancılığı terk etme noktasına gelen çobanlar bugün para kazanmaya başladılar. İlk defa bir çoban arkadaşımızı eylül ayı içinde nikahını kıyıp evlendireceğim. Bunun itibarlı bir meslek olduğunu bizim göstermemiz lazım. Kız vermiyorlardı çobana. Bunu değiştiriyoruz, bu bir kader değil. O çoban alnının teri ile çok iyi ve çok düzgün bir iş yapıyor. Karşılığını almalı bunun” açıklamalarında bulundu.

SOYER ANKARA’DA GÖREV ALACAK MI?
Son olarak Başkan Soyer, bu tarım politikalarıyla beraber ‘Ankara’da işleri yürüten kişi olacak mısınız?’ sorusuna şu yanıtı verdi:

Yok. Ben İzmir’den Ankara’ya verebildiğim kadar ilham, enerji, motivasyon ve moral vermeye devam ederim. Biz İzmir’de bunları başaracağız. İzmir Türkiye’nin lokomotifi olmaya devam edecek.

'BUCA METROSU İÇİN ÖNÜMÜZÜ KESECEK BİR ŞEY YOK'
TELE 1 ekranlarında yayınlanan Fuar’a özel programa katılan Başkan Soyer, Buca Metrosu’nun yapım sürecine dair bilgiler aktardı. Metronun 4 yıl içerisinde biteceğini söyleyen Soyer, “O metro Buca’ya gelecek. Metro inşaatı başladığı anda inşaat süresi 4 yıl sürüyor. 5.yıldan itibaren işletme başlıyor. İşletmenin geri ödemesi süresi 13 yıl. Metro bitince yılda 45 milyon Euro ciro yapacağız. Kimsenin cebinden para çıkmamış olacak, kendi kendini ödeyecek bu metro. Metro nedeniyle o hatlardan geri çekeceğimiz otobüslerden bahsetmiyorum, metronun rahatlığından trafiğin rahatlamasından bahsetmiyorum. 4 yıl içinde metro gelecek. Şu anda dün itibariyle tünelin ilk kazısını başlatacak şekilde aklanın üzerindeki ağaçların taşınma işlemini başlattık. İlk dilim geldi, 21,5 milyon Euro ödemesi hesaplarımıza girdi. Önümüzü kesecek hiçbir şey yok” dedi.

SOYER İSMAİL KAHRAMAN'IN SÖZLERİ İÇİN NE DEDİ?
TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül ile ilgili sözlerine Soyer, “Bunu değerlendirme dışı bırakıyorum, söylenecek bir şey yok. Gerçekten çok yazık, çok üzücü. Bir şey söylemek istemiyorum. İnsanı çok öfkelendirebilecek şeyler bunlar, bunu bir tarafa bırakmak en doğrusu” açıklamalarında bulundu.

İzmir’in kurtuluşunun 100. yılına yönelik olarak 9 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan kutlamalarla ilgili Başkan Soyer, “Olağanüstü bir teatral gösteri yapacağız. 180 sanatçı sahnede olacak. Olağanüstü canlanmalar, teknolojinin kullanılması ile büyüleyici bir gösteri olacak. Aynı zamanda filme çekiyoruz, bir sinema filmine dönüştürüyoruz. Çocuklarımıza bu kutlamayı bırakacağız. En sonunda Tarkan konseriyle taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer son olarak Zafer Yolu’na dair deneyimlerini şu sözlerle aktardı:

Biz 400 km’lik o zafer yolunu yürümeye karar verdik, ben de 2 gece yürüyüşe katıldım. 24 Ağustos’ta 850 kişiyle başladık. O 8 km’lik bir yürüyüştü. Dereçine’den Yeşilçiftlik’e yürüdük. Ertesi gece saat 23:30’da Yeşilçiftlik’ten yürümeye başladık ve Kocatepe’ye çıktık. Tamamen bir rampa ve 15 km’lik bir gece yürüyüşü. Genel Başkanımız da katıldı bize. Kocatepe’ye 4:30 gibi vardık. Saat 5:30 gibi top sesleri duymaya başladık. İnsan irkiliyor ilk top sesinde. 5-10 saniye arayla boşluğa topçu atışları başladı. Yüz yıl önce o noktada ve tam o dakikada o topçu ateşi başlamış. O topçu ateşini duyduğumuz andan itibaren o yürüyüşün anlamı değişti. Gözümüzün önünde çok daha kolay canlandırabilir hale geldik atalarımızın ne yaptığını. Ne zor koşullar ardında yürümüşler… Nasıl büyük bir taarruz… Ne yapsak az. Atalarımızın izinden yürüyünce onların ne muazzam bir mucize yarattığını ve gerçekten biz bu güzelim vatanın üzerinde güle oynaya yaşayalım diye nasıl canlarını verdiklerini görüyorsunuz ve içinizde hissediyorsunuz. O yüzden görkemli kutlama yapacağız diye övünüyoruz ama bu ne ki? Ne yapsak az. O büyük zaferin ardından öyle bir barış tesis etmiş ki Atatürk, bu coğrafyada hiçbir zaman yaşanmamış yüzyıl kesintisiz barış. O zafer nedeniyle yüzyıl kesintisiz barış tesis etmiş bize. Biz de çocuklarımıza o barışı emanet edeceğiz.

 
Eski Rektör Ünsal Ban tutuklandı
 
TFF binasına saldırıda flaş gelişme
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Eylül 2022 Cumartesi 23:21

Çok güzel işler başardınız ama kimileri çok zengin oldu kimileride inadına fakirleşti...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’in kurtuluşu coşkuyla kutlanıyor 
İşgale karşı İlkkurşun direnişi ile Kuvayı Milliye’nin temellerinin atıldığı ...
Mogambo Geceleri’nde ilk sahne Cem Adrian’ın
İzmir Enternasyonal Fuarı, 91’inci yılını İzmirlilerle birlikte büyük ...
Kemalpaşa'da yüzlerce çocuk yüzme öğrendi
Haziran ayında kapıları açan Kemalpaşa Belediyesi Yüzme Havuzları’nda ...
 
'Barış' karikatürleri Selçuk'ta sergilendi!
Selçuk’ta 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle “Dünya Barış Günü Karikatür Sergisi” açıldı.
Menderes standı fuardaki yerini aldı
Gündoğdu Meydanı’ndan, Lozan Kapısı’na kadar vatandaşlar ile birlikte ...
Fuar’da Konak stantlarına yoğun ilgi!
Konak Belediyesi’nin, bu yıl 91’inci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal ...
 
Çiğli tramvay hattında sona doğru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımı sürdürdüğü Çiğli Tramvay Hattı’nın ...
Bayraklı Belediyesi standına yoğun ilgi
Bu yıl kapılarını 91’inci kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılan ...
Torbalı Belediyesi İzmir Fuarında yerini aldı!
Yoğun katılım ile açılışı gerçekleşen 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva