HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ekim 2022 Pazartesi - 17:12

İZSU'dan Selçuk çıkarması: 100 milyonluk yatırım yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 30 ilçeye adil hizmet vizyonu kapsamında sürdürülen, talepleri ve sıkıntıları yerinde inceleyerek en etkin ve hızlı çözümü bulmayı amaçlayan ilçe ziyaretleri devam ediyor.

İZSU dan Selçuk çıkarması: 100 milyonluk yatırım yapılacak

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan, İZSU 2. Bölge bürokratları ile birlikte Selçuk ilçesini ziyaret etti. İZSU heyeti Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bir araya gelerek ilçede devam eden ve hayata geçirilmesi planlanan İZSU yatırımlarını görüştü.

İlçede 2021 ve 2022 yıllarında 4 bin 399 metrekare parke taşı ve 570 metrekare asfalt çalışması yapıldı. İZSU ilçede önemli içme suyu yatırımlarına da imza attı. Bu yatırımlar kapsamında Belevi mahallesinin içme suyu şebekesi tamamen yenilendi, ilçede muhtelif mahallelerde toplam 22 kilometre içme suyu şebeke onarımı ve yenilemesi yapıldı. İZSU, Selçuk sakinlerini kesintisiz ve temiz içme suyuna kavuşturmak amacıyla üç adet içme suyu kuyusu açtı.

Özellikle kış mevsiminde görülen yoğun yağışlarda yaşanan taşmaların önüne geçmek amacıyla Yüksel ÖZÜLKÜ ve Akıncılar Caddesinde yaklaşık 1200 metre yağmursuyu menfezi ve sıra ızgara imalatı yapıldı. Son üç yılda ilçede bulunan derelerde toplamda 43 bin 355 metre dere temizliği, Abuhayat deresinde ise bin 800 metre dere ıslahı tamamlandı.

Selçuk’ta yatırımlar devam edecek

Selçuk’un daha güçlü bir altyapıya kavuşması için ilçenin merkezde yer alan altı mahallesinde atık su şebeke imalatı yapılacak İmal edilecek yeni şebeke, inşa edilecek yeni atık su arıtma tesisine bağlanacak. Bu yatırımın toplam tutarı yaklaşık 100 milyon lira olacak.

İlçede devam edecek olan içme suyu yatırımları kapsamında ise Çamlık mahallesine hizmet veren içme suyu deposunda bakım ve yenileme, Sinanburnu mevkiinde açılmış olan iki adet sondaj kuyusuna da su deposu yapılacak.

Selçuk halkı ve muhtarlar İZSU hizmetlerinden memnun
Başkan Ceritoğlu Sengel ile yapılan görüşmenin ardından İZSU heyeti Gökçealan mahallesine giderek burada muhtarlarla buluştu ve onların taleplerini dinledi.
 
Çamlık, Havutçuluk, Acarlar, Sultaniye ve Gökçealan mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda muhtarlar İZSU hizmetlerinden ve özellikle İZSU 2. Bölge ekibinin arızalara müdahale hızından memnun olduklarını belirtti. Mahallelerinde yapılan şebeke yenileme çalışmalarının hayat kalitelerini yükselttiğini belirten muhtarlar, üst kaplama ve dere temizliği taleplerinde bulundu, Genel Müdür Köseoğlu gereken çalışmaların ivedilikle tamamlanması talimatını verdi.
 
Toplantı sonrası İsabey mahalle muhtarlığına giden Köseoğlu ve beraberindeki İZSU heyeti burada İsabey, İstiklal, Zafer, Belevi Cumhuriyet ve 14 Mayıs mahalle muhtarları ile görüştü. Görüşmede muhtarlar, ek su deposu, kanalizasyon hattı, dere temizliği ve üst kaplama talebinde bulundu. Köseoğlu İZSU 2. Bölge ekiplerine muhtarların taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi talimatında bulundu.
 
İsabey Mahallesi 2044. Sokak’ta yapılması talep edilen bin metre kanalizasyon hattının İZSU ekipleri ve öz kaynaklarıyla imal edileceği kaydedildi. Bunun yanında Cumhuriyet Mahallesinde 350 metre dere ıslahı yapılacak. İZSU yetkilileri özellikle üst kaplama çalışmalarına hız vereceklerini bildirdi. Köseoğlu ayrıca, büyük yatırım gereken projeler tamamlanana dek Selçuk sakinlerinin ihtiyaçlarının İZSU ekiplerince anında, hızlı ve düzenli müdahalelerle karşılanacağını dile getirdi.

 
Deniz Ticaret Odası'nda Başkan Öztürk güven tazeledi
 
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'yı Balkan Festivali heyecanı sardı
Buca Belediyesi tarafından bu yıl 10.  kez düzenlenecek olan ve Balkan ...
Bayraklı'da birlik buluşması
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din ...
Çömlek Festivali'ne muhteşem final... Dereceye girenler ödüllerini aldı
Menemen Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Uluslararası Menemen Çömlek ...
 
Büyükşehir'den kış öncesi kömür denetimi... Cezalar kesildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi kış aylarının yaklaşmasıyla hava kalitesini ...
Fakir Baykurt ölümünün 23. yıl dönümünde Çiğli'de anılacak
Çiğli Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın duayen isimlerinden yazar Fakir Baykurt'u ...
Büyükşehir'den öğrencilere bedava yemek... Hangi noktalarda/hangi saatlerde dağıtım var?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlik odaklı kent vizyonu ...
 
Bornova'da arıcılık eğitimi verildi
Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ ...
Başkan Batur’dan bakanlığa eleştiri: UNESCO kararı siyasi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın UNESCO ...
Başkan Soyer duyurdu… O üniversitelere ücretsiz yemek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva