HABERLER>EKONOMİ
15 Mayıs 2016 Pazar - 11:09

İZSMMMO’da gelenek değişmedi: Yeniden Çağdaş Grup

İZSMMMO 22. Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetimini seçti. Kıyasıya geçen yarışta 5 grup ve 1 bağımsız aday, oda yönetimine talip oldu. İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda seçim maratonu tamamlandı. 26 yıldır yer alan Çağdaş Grup yeni başkanı ile seçimin galibi oldu.

İZSMMMO’da gelenek değişmedi: Yeniden Çağdaş Grup

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) yeni başkanını arıyor. Kentte yaklaşık aktif 7 bin üyesi bulunan İZSMMMO 22. Olağan Genel Kurulunu iki günlük maratonla sonlandırdı.

Önceki gün gerçekleşen genel kurul toplantısında başkanların sunumlarının ardından bugün sabah saatlerinde oylama işlemine geçildi.

Sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibari ile son buldu.  Seçimde 5 bin civarında beklenen tahminlerin altında kaldı.

Resmi olmayan seçim sonuçları şöyle;  

Çağdaş Grup: 1743 oy

Değişim Grubu: 775 oy

Meslekte Birlik: 321 oy

Aktif Grup:  293 oy

Genç Grup: 215 oy

Bağımsız: 17 oy

KARMA YÖNETİM

Seçim sonunda İZSMMMO’nun 9 kişilik yönetimi şöyle şekillendi:

Vedat Adak (Çağdaş Grup)

Tülay Budak (Çağdaş Grup)

Mehmet Kuzu (Çağdaş Grup)

Müfit Yıldırım  (Çağdaş Grup)

Ömer Akbaş (Çağdaş Grup)

Erkan Yıldırım  (Değişim Grubu)

Metin Aksoy (Değişim Grubu)

Mehmet Ali Demirtaş (Meslekte Değişim)

Adem Çomaklı (Aktif Grup) 

KIYASIYA YARIŞ
Genel kurulda 5 grup ve bir bağımsız olmak üzere 6 adayla gerçekleşti. Yaklaşık 6 aydır seçim çalışmalarını sürdüren gruplar seçim günü erken saatlerde Kültürpark’ın her yerinde hazırlık yaptı. Atlas Pavyon’a çıkan yollarda ve Kültürpark kapılarında yarışta yer alan grupları pankartları, afişleri, sesli anonslar, balonlar ve grup temsilcileri karşıladı.

KOL KOLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Seçim alanında mevcut başkan Feyzullah Topçu hazır bulundu. Seçime giremeyen Topçu Çağdaş Grubun yanında yer alarak, “Çok coşkulu seçim yaşıyoruz. Dün çok güzel bir genel kurul geçirdik. Arkadaşlarımız meslek sorunlarını açıkladılar. Biz de yaptıklarımızı açıkladık. Bugün adaylarımız burada. Bir şenlik havasında gerçekleştiriyoruz. Yarından itibaren seçilenlerle kol kola meslek için çalışmaya devam edeceğiz.  Ben kazanan arkadaşlara elimden geldiği kadar katkı koymaya çalışacağım” dedi.

ÇAĞDAŞ GRUP’TA ADAY VEDAT ADAK
Atlas Pavyon önünde üyeleri başkan adayları karşıladı. 26 yıldır yönetimde yer alan Çağdaş Grup’ta mevcut başkan Feyzullah Topçu’nun aday olamaması üzerine başkan adayı olan Vedat Adak, “6 aylık bir çalışmanın sonuna geldik bugün inşallah bu sürecin sonuçlarını alacağız. Yeni hedeflerimiz var, çalışmalarımız var. Oylamaya önceki seçimlerde katılmayan 2 bin 500 üye üzerinde özel olarak çalıştık bunların da sandığa olumlu yanşayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ATANMIŞLARLA DEĞİL SEÇİLMİŞLERLE
Çağdaş Grubun ön seçiminde yarışan başkan adayı Erkan Yıldırım önderliğinde kurulan Değişim Grubu ise kısa sürede önemli yol kat etti. İlk defa seçim heyecanı yaşayan grubun başkan adayı Erkan Yıldırım, “6 ay gibi kısa sürede kurulmasına rağmen çok müthiş bir enerji ile hazırlandık. Bizim için önemli olan odayı yöneteceklerin ön seçimle seçilmiş olmasıydı. Şu an tek ön seçim yapan grup biziz. Onun için bu demokrasi şöleninde atanmışlarla değil seçilmişlerle katılmayı amaçladık. Yeni kurulmamıza rağmen genç  ve dinamik bir kadromuz var. Maalesef mesleğimizdeki seçimlerde yüzde 50’yi geçmiyor oy oranı bu bizim yanlışımız. Madem irade istiyoruz, yakınıyoruz. O zaman sandık başına gideceğiz” dedi.  

TEPKİLERDEN YOLA ÇIKTIK
Seçimde önceki yıllar yönetime ortak olan Meslekte Birlik Grubu’nun Başkan Adayı Mehmet Ali Demirtaş,  “Bugün meslekte birlik olarak 26 yıldır odayı yöneten Çağdaş Gruba tek alternatif olarak seçime giriyoruz. İyi projelerimiz var. Genç bir ekiple yola çıktık. Meslekte birlik demek tüm meslek grupları yönetimde bir arada yer alacak. Mevcut yönetime uzun yıllardır tepkiler var. Biz bu tepkileri değerlendirerek yola çıktık” diye konuştu.

ODAYA SAHİP ÇIKIN
Genç Mali Müşavirler Grubu’nun başkan adayı Tolga Yazar ise, ”Önemli bir süreci geride bıraktık. Biz 6 aylık dönemde üyelere ulaşmak için çalışmalarımızı yürüttük. Hepimiz heyecanlıyız, hepimizin yüreği kıpır kıpır. İnşallah bugünün sonunda çalışmalarımızın meyvelerini alacağız. Mümkün olduğu kadar çok meslektaşımızın gelip odaya sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MESLEĞİ YAPMAK İSTEMİYORLAR
2012 yılında kurulan Aktif Grubu ise bu seçimlerde yola Adem Çomaklı ile çıktı. Çomaklı, “aktif grubun savunduğu en önemli konu siyasetin olmaması. Biz de bu görüşler çerçevesinde meslek için bir şeyler yapmak istiyoruz.  Çünkü meslektaşlar zor durumda. Sürekli angaryalarla karşılaşıyorlar. İş bitmiyor. Buna karşılık gelirler artmıyor. Meslektaşlar artık mesleği yapmak istemiyor. Meslektaşlara kapıların sonuna kadar açık olması gerekiyor” diye konuştu.

BAĞIMSIZ ADAY
Seçime bağımsız girme kararı alan Taner Akzeybek ise, “Bağımsız olmamın tek temennisi şudur. Odayı grupların yönetemeyeceğini düşünüyorum. Oda siyaset yapma yeri değildir. Herkes tek başına yönetmek istiyor. Ben tek başıma tüm meslektaşlarımı arkama alarak yönetmek istiyorum” dedi.

 
KDV iadelerinde 'ihtisas' dönemi başlıyor
 
Altınordu'da yaprak dökümü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KDV iadelerinde 'ihtisas' dönemi başlıyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadelerinin hızla sonuçlanması için Ankara'da ...
Hukuk ve bilişim dünyası İzmir'de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Türkiye Bilişim Derneği ...
Dünya devi Türkiye'de fabrika kuracak!
Hintli motosiklet devi Hero, 2 Türkiye pazarında hedeflediği satışlara ...
 
Online alışverişte yeni dönem!
İnternetten ya da telefonla alışverişte kapıda ödemek isteyenlerin farklı ...
Yorgancılar ‘başkanına’ sahip çıktı: Duruşu bellidir!
TOBB Genel Kurulu’nda CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan tarafından eleştirildikten ...
EBSO’dan Eğitim 4.0 atağı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), ülkemizin 4’üncü Sanayi Devrimi’ni ıskalamaması ...
 
Tütün Tarımı ve Kalkınma Programı 7 yaşında
Philip Morris/Sabancı ve iş ortaklarının 2009 yılında başlattığı “Tütün ...
Eskiyörük üreticinin yol haritasını açıkladı
İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, üreticiye ...
Otizmli çocuklar denize açılacak
Denizciler “Otizmin Farkındayız, Onların Yanındayız” sloganıyla otizmli ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva