HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2020 Perşembe - 10:51

İzmirliler karardan memnun… Sokakta sigara içme yasağında taviz verilmesin!

İzmir Valiliği'nin dün açıkladığı kararın, koronanın yayılmasını önemli ölçüde engelleyeceğine inanan İzmirliler, "Maskemizi taktığımız halde o dumanaltından geçerken tedirgin oluyorduk. Bu karar, toplu taşım araçlarındaki yasak gibi korona bitse de sürekli olmalı" şeklinde görüş bildirdi.

İzmirliler karardan memnun… Sokakta sigara içme yasağında taviz verilmesin!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Son haftalarda koronavirüs salgının büyük bir hızla yayılması nedeniyle çeşitli illerde başlayan sokakta, caddede sigara içme yasağının İzmir'e de gelmesi, sigara içmeyen vatandaşların hepsini, içmeyenlerin de büyük bölümünü sevindirdi. İzmirliler, bu kararı büyük bir sevinçle karşılarken, "İsabetli bir karar olmuş" yorumunda bulundu.

AYNI ANDA 100 KİŞİ KALDIRIMDA YÜRÜRKEN SİGARA İÇERSE...
İnsanların yoğun olarak kullandığı parklar, kaldırımlar, bulvarlar ve sevgi yolu gibi trafiğe kapalı alanlarda sigara içenlerin yarattığı tehlikenin, bu kararla en aza inmesi bekleniyor. Hayatında hiç sigara içmeyen bir vatandaş, "Lokantada yemek yerken, maskenizi çıkarmak zorundasınız ama sosyal mesafe korunduğunda siz de koronadan korunmuş oluyorsunuz. Fakat sokakta aynı anda 100 kişi, maskesini çıkarıp sigarasını tüttürürken, maskeniz de olsa oradan geçerken rahatsız oluyorsunuz. Kaldı ki sigara içenler arasındaki koronavirüs alışverişi ihtimali, çok yüksek" dedi.

PEK ÇOK KAFEDE, ÜSTÜ VE ÜÇ TARAFI AÇIK OLMADIĞI HALDE SİGARA İÇİLİYOR
Bir başka vatandaş da bir kafenin sadece bir tarafı açık olduğu halde içeride sigara içildiğini belirterek şunları söyledi: "O mekanda sigara içilebilmesi için üstünün ve üç tarafının açık olması lazım. Böyle bir kural var ama uyan yok. İçerideki insanların koronaya yakalanması kadar doğal bir şey olamaz. Kaldı ki, o kafenin yanından geçen insanlar da o dumanlardan nasibini alıyor."

OTOBÜS DURAKLARINA BİLGİLENDİRME YAZILARI ASILMALI
Otobüs duraklarında sigara yüzünden sık sık kavgaların yaşandığını, bu kavgalarda zaman zaman kendisinin de yer aldığını itiraf eden bir vatandaş da "Bu kararı alan Hıfzıssıhha Kurulu'na ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e teşekkür ediyoruz. Geç kalınmış bir karar olsa da doğru ve isabetli. Zararın neresinden dönülürse, kardır. Otobüs duraklarına, artık otobüs duraklarında sigara içmenin yasak olduğuna dair bilgilendirme yazıları asılmalı. Yolcular da bu karara saygı duymalı" ifadesini kullandı.

KEMERALTI'NA ALIŞVERİŞE GİDENLER DE SİGARA İÇENLERDEN RAHATS IZ
Bir başka vatandaş da uzun bir aradan sonra Kemeraltı'na gittiğini, sigara içenlerin dumanlarından rahatsız olduğu için Kemeraltı'na gittiğine bin pişman olduğunu söyledi. Yasağın, insanların çok yoğun olduğu Kemeraltı'nda da mutlaka uygulanmasını isteyen vatandaş, "Yanımdan geçen, karşımdan gelen sigara içicilerin dumanlarına hedef oldum. Hem koronaya yakalanmaktan korktum, hem de sigara içmeyen biri olarak o pis kokuyu içime çekmek zorunda kaldım, sinirlendim" diye konuştu.

KURALA UYMAYANLARA MUTLAKA YAPTIRIM UYGULANMALI
İzmirliler, yeni uygulamayla ilgili olarak, denetlemede sorun yaşanacağına dair kaygıları olduğunu dile getirdi. Polislerin, bekçilerin, zabıtaların denetlemelerde, yasaklı yerlerde sigara içenlere karşı en fazla bir hafta hoşgörü gösterip geçiş süreci tamamlandığında, yasağa uymayanlara karşı katı olması gerektiğine vurgu yapan İzmirliler, "Sokakta, caddede, kalabalık halde yürünen yerlerde sigara içme yasağına uymayanlara mutlaka yaptırım uygulanmalı. Denetleme çok sıkı olmalı. Bu uygulama, korona illetinden kurtulsak da kurtulmasak da sürekli olması için yasal düzenleme yapılmalı. Toplu taşım araçlarında olduğu gibi... Sigara içenlere saygı duyuyoruz. Onlar da sigara içmeyenlere saygı duymalı" diye konuştu.

 
Koronavirüse yakalanan Şener Şen ile ilgili yeni gelişme
 
Depremzede kediyi Haluk Levent sahiplendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Şevki 12 Kasım 2020 Perşembe 14:07

Birkaç gün yasağa uyulur ..sonra devam sigara yasağı güzel tamam ama maske takma mecburiyeti getirilmeli sokaktaki insanların yarısında maske yok ..ne yazikki salgın i takan yok ..insanlar hala iç içe sohbette ..uzmanların aylardır söylediği gibi 14 günlük tam kapanma .salgin kontrol den çıktı diyorlar ..

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzaklaştırma kararını deldi: Eşini av tüfeğiyle öldürdü
Malatya'da hakkında uzaklaştırma kararı olan 70 yaşındaki kişi, eve giderek ...
Turkish Peaky Blinders: Dışı kokoreççi, içi pavyon!
Esenyurt'ta kokoreç satılan işyerine günün farklı saatlerinde girip-çıkanlardan ...
Çavuşoğlu: Azerbaycan'ın yanında olacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü'de yaptığı açıklamada, "Ateşkesi ...
 
İhsan Özduran yazılarıyla Egedesonsöz’de
İzmir'in tanınmış iş kadınlarından İhsan Özduran, Egedesonsöz'de okurları ile buluşacak.
Mehmet KARABEL yazdı... Umudun olduğu yerde mucizeler çiçek açar!
Mehmet KARABEL yazdı... Umudun olduğu yerde mucizeler çiçek açar!
Süt banyosuna tahliye! Firmaya ceza kesildi
Konya'da süt toplama merkezinde süt banyosu yaparken çektikleri görüntüleriyle ...
 
İzmir'de mobilya atölyesi küle döndü!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde mobilya atölyesinde çıkan yangın paniğe ...
Dikili'deki eski koca dehşetinde yeni detaylar!
İzmir'in Dikili ilçesinde, boşandığı Çilem Kılıç'ı (23) öldürüp, evini ...
Bakanlık paylaştı: Mutabakat zaptı imzalandı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva