HABERLER>GÜNCEL
29 Mart 2019 Cuma - 12:05

İzmirli pilotu FETÖ mü şehit etti?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'ya karşı yaptığı Güneş Harekatı'nda düşen helikopterde Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın şehit olmasından sonra 11 yıldır sürdürdüğü mücadeleye rağmen olayın nasıl olduğuna dair düzenlenen kaza kırım raporuna ulaşılamadı. Emekli astsubay Baba Ulucan, oğlunun hemen arkasındaki helikopteri kullanan İlkay Ateş'in 15 Temmuz gecesi TBMM ile Genelkurmay Başkanlığı'nı bombalayan pilotlardan birisi olmasının kendilerinde FETÖ şüphesini uyandırdığını belirtti.

İzmirli pilotu FETÖ mü şehit etti?

Türk Silahlı Kuvvetleri, 2008 yılının Şubat ayında terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde Güneş Harekatı adı verilen operasyona başladı. Harekat sırasında 23 Şubat 2008 tarihinde düşen helikopterde bulunan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan, şehit oldu. Helikopterin düşmesinden sonra emekli jandarma astsubay olan baba Özcan Ulucan, olayın ayrıntılarını öğrenmek adına oğlunun o zamanki Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki komutanları dahil birçok kişiyi ziyaret etti, bilgi almaya çalıştı. Ancak bireysel yaptığı bu girişimlerden bir sonuç elde edemedi, oğlunun şehit olduğu kazanın ayrıntılarını öğrenemedi. Şehit babası Özcan Ulucan daha sonra ise yasal haklarını gerekçe gösterip bu kez de yazılı başvurularda bulundu. Ancak bu başvurulara da, şehit babasının bilgi almaya çalışmasıyla ilgisi olmamasına rağmen, görevdeki pilotların bu tür kazalardan olumsuz etkilenmemeleri gerekçe gösterilip açıklama yapılmadı.

15 TEMMUZ SONRASI FETÖ ŞÜPHESİ OLUŞTU
Özellikle 15 Temmuz'dan önce yaptığı hiçbir girişime yanıt alamayan şehit babası emekli astsubay Özcan Ulucan, darbe girişiminden sonra ikinci şoku yaşadı. Oğlunun şehit olmasına neden olan olay sırasında hemen arkasında kol uçuşu yapan helikopteri kullanan Kara Pilot İlkay Ateş'in, darbe gecesi TBMM'yi ve Genelkurmay Başkanlığı'nı bombaladığı ortaya çıktı. Bu durum baba Ulucan'da oğlunun şehit olduğu olayla ilgili FETÖ şüphesi doğurdu.



'BEN OLAYI SORDUĞUM ZAMAN BANA CEVAP VEREMEMİŞTİ'
Şehit oğlunun İzmir Kadifekale Şehitliği'ndeki mezarını sürekli eşiyle ziyaret ettiklerini ona özlemlerinin hiç eksilmediğini, aksine arttığını anlatan Özcan Ulucan, şunları söyledi:

"Olayın hemen ardından tüm komutanlarına gittim, gerçeği öğrenmek istedim. Bana diğer pilotlar etkilenir diye açıklamadıklarını söylediler. Sanki ben gidip onlara söyleyecekmişim gibi ya da onlar gerçeği bilmiyormuş gibi. Bütün sosyal haklarımızı aldık. Ancak hangi yola başvurduysak kazanın nasıl olduğunu aydınlatması gereken kırım raporunu göremediğimiz gibi bilgisini dahi alamadık. 15 Temmuz sonrasında oğlumun şehit olduğu zaman yanındaki ikinci helikopteri kullanan pilotun meclisi ve genelkurmayı bombaladığını öğrendiğimiz zaman şoke olduk. Çünkü İlkay Ateş, oğlumun devre arkadaşıydı. Hatta oğlum şehit olduktan sonra bize geldiği zaman kendisine o zaman neler yaşandığını sordum ama bana cevap veremedi. Ben şimdilerde FETÖ'nün yaptıklarını gördükten sonra onların, oğlumun koordinatlarını vermiş olabileceği şüphesi aklıma geldi. FETÖ'nün kirli bir planı olabileceğini düşündük. Olayla ilgili gerçeklerin de FETÖ bağlantısının ortaya çıkmaması için gizlenmiş olabileceğini düşündüm. Ama gerçek ne ise artık bize anlatılması için komutanlarımızdan yardım bekliyorum. Aile olarak bunun öğrenmek hakkımız ve peşini de bırakmayacağız."

TATBİKATA KATILAN ARKADAŞLARI JEST YAPMIŞTI
2016 yılında yapılan Efes Tatbikatı'nda görev alan bazı pilotlar, şehit Gürcan Ulucan'ı anmak adına İzmir'in Güzelyalı semtindeki baba evinin üzerinde helikopterlerle daireler çizmişti. Pilotların bu jesti o dönemde yankı uyandırmıştı. (DHA)

 
Gümrükçü’den son sandık mesajları: Yüzde 70’i geçme hedefimiz var!
 
İzmir'de kahreden ölüm: Polis memuru trafik kazasında can verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açıklama geldi: Seçim sonrası okullar tatil!
MEB'e bağlı tüm eğitim kurumları, 31 Mart seçimlerinden sonra okulların ...
Bergama'da sahte gübre operasyonu!
Bergama ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 300 kilo sahte ...
Başkent'te yangın faciası: 5 kişi can verdi
Ankara'da 2 katlı bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 kişi ...
 
'Kandil'deki operasyonların devamı gelecek'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kandil’deki terör elebaşlarına yönelik ...
İstanbul'daki 700 yıllık surlar çökebilir!
13. yüzyılda Latin istilası nedeniyle Galata bölgesine yerleşmeye başlayan ...
Emrah Serbes davasında yeni gelişme!
İzmir-Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı 3 kişinin ölümüne ...
 
Bakırçay'a ikinci neşter!
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı üzerine harekete ...
İzmir'de korkutan yangın!
İzmir'in Buca ilçesinde bir tekstil atölyesinde çıkan yangında, büyük ...
6 gündür kayıptı... Acı haber geldi
İstanbul'da 6 gün önce hakkında kayıp ihbarı yapılan Boğaziçi Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva