HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2021 Pazar - 16:49

İzmirli öğrenciler Bilim Olimpiyatları'nda

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Fen Bilimleri, Bilgisayar ve Matematik alanlarında gerçekleştirilen İzmir Bilim Olimpiyatları Yarışması'nın bu yıl ikincisi düzenleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür “Bilim Olimpiyatları yarışmalarının bölgesel ve ulusal düzeyde yapılarak hedef kitlenin genişletilmesini planlıyoruz” dedi.  

İzmirli öğrenciler Bilim Olimpiyatları nda

2021 yılı İzmir Bilim Olimpiyatları, Türkiye'yi ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle online ve yüz yüze olmak üzere iki aşama olarak planlandı. Birinci aşama sınavı 27 Haziran 2021 tarihinde il genelinden 3780 öğrencinin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Baraj puanını geçen 172 öğrenci 6-16 Eylül tarihleri arasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan özgün eğitim yönetim sistemi üzerinden 2. aşama eğitim kampına alındı. Bu kampta öğrenciler olimpiyat konusunda yetkin akademisyenlerden ve İzmir İl Müdürlüğü Bilim Olimpiyatları Komisyonu üyesi uzman öğretmenlerden dersler aldı. Öğrenciler, çevrimiçi düzenlenen derslerin yanı sıra çeşitli dokümanlar, deneme sınavları gibi materyallere de ulaşma fırsatı buldu. 

Kampa katılan öğrenciler, 25 Eylül 2021 tarihinde İzmir Atatürk lisesinde düzenlenen İkinci Aşama Sınavına katıldı. Sınav sonucunda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Matematik, Fen Bilimleri ve Bilgisayar alanlarında olimpiyat madalyaları verilecek. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Atatürk Lisesi’nde sınava giren öğrencilerle bir araya gelerek başarı dileklerini iletti. “Sürekli bir değişim ve gelişim içinde olan bilgi kavramını kültür ve medeniyetimizin değerleriyle yoğurup yapılandıran, özgün ve üretken nesillerin yetişmesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi. Eğitimin temel olgusunun değişmek ve sürekli olarak kendini yenilemek olduğuna dikkat çeken Yentür, öğrencilerin bilim ve fen ışığında ilerlemeleri için çağın gerekliliklerine uygun yeni çalışmalar geliştirmenin önemine vurgu yaptı.

 

Ege Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Anabilim Dalında görevli Doç Dr. Tahsin Oğuz Başokçu, hem bir veli hem de alanda çalışan bir akademisyen olan Bilim Olimpiyatlarını uzun süredir takip ettiğini belirterek “Oldukça başarılı bir planlama ve yürütme aşaması gördüm. Ders aşamaları özellikle çok titiz hazırlanmıştı. Kullanılan soruların özgünlüğü ve ölçmek istenen özelliğe uygun olarak hazırlanma düzeyleri çok yüksekti. Bunu hem bir akademisyen hem de evde bir veli olarak da gözlemledim” dedi.  Dijital olarak uygulanan süreçlerin zorluğuna dikkat çeken Başokçu, akılcı çözümlerle ve alanında uzman öğretmenlerle bu sürecin başarıyla geçtiğini vurguladı ve özellikle soruların özgün, amaca uygun ve olimpiyat özelliğini taşıdığının altını çizdi.

Sınava gire öğrenciler ise katıldıkları eğitim kampının sonuçlarını görmek için oldukça heyecanlıydı. Öğrencileriyle birlikte gelen veliler ise İzmir Bilim Olimpiyatları sürecinin öğrenciler açısından verimli geçtiğini belirterek bu tür çalışmaların artarak devam etmesi konusundaki isteklerini dile getirdiler.

 
Erdoğan paylaştı: Güncel gelişmelere pek meraklı
 
Açılış Kılıçdaroğlu'ndan... İzmir'de sanal devrim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
20 ilde sahte para operasyonu: 96 gözaltı
Ankara merkezli 20 ilde 116 şüpheliye yönelik "Benjamin" isimli sahte ...
İzmir'de ilçe başkanının aracına silahlı saldırı!
DEVA Partisi Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab'ın aracına silahlı saldırıda ...
İzmir'de köpekler podyuma çıktı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ...
 
Rotary'den Delta Havzası'nda temizlik harekatı
Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri 25 Eylül ...
MEB'den İzmir'deki o okulla ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan İzmir Konak ...
İzmir'de bir doktor daha koronavirüs kurbanı!
İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ...
 
İzmir'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu
İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda ...
Gömülü bulunan bebeğin anne babası serbest!
Adıyaman'da şehit kabrini ziyaret eden öğrencilerin ağlama sesiyle fark ...
Evleneceklerde yeniden kapanma endişesi…Düğün sezonu nasıl geçti?
Okulların açılması ve tekrar kapanma endişesiyle düğün sezonu yavaş yavaş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva