HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2023 Perşembe - 08:32

İzmirli işadamı, aday adayı… ‘O video beni CHP’li yaptı’

Daha önce AK Parti, İYİ Parti ve son olarak DEVA’da siyaset yapan iş insanı İbrahim Dönertaş, CHP’den İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. Dönertaş, kurucuları arasında olduğu DEVA ile ilişkisini 17 Ocak'ta bitirdiğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun atalarının nereden geldiğini anlatan videosundan çok etkilendiğini, Ankara’dan da teklif gelince İzmir’den aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

İzmirli işadamı, aday adayı… ‘O video beni CHP’li yaptı’

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir siyasetinin tanınmış isimlerinden iş insanı İbrahim Dönertaş, sürpriz bir hamleyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı oldu. AK Parti’de siyasete başlayan, İl Başkanı İsmail Katmerci döneminde yönetimde yer alan, daha sonra İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in Balkanlardan Sorumlu danışmanlığını yapan İbrahim Dönertaş, İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra,  Ali Babacan’ın partisi DEVA’nın İzmir Teşkilatı’nda kurucu üye olarak görev almıştı.  DEVA ile de yollarını ayıran Dönertaş’ın CHP’den milletvekili aday adayı olduğu haberi, siyaset gündemine bomba gibi düştü.

O VİDEODAN O KADAR ÇOK ETKİLENDİM Kİ…
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyaretlerinde evinde konuk olduğu konuşulan İbrahim Dönertaş, CHP ile yollarının nasıl kesiştiğini, son görev yaptığı parti olan DEVA’dan neden ayrıldığını, tüm detaylarıyla Egedesonsöz’e anlattı. Son bir yıldır DEVA’da hiçbir toplantıya katılmadığını belirten Dönertaş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, atalarının, dedelerinin nerelerden geldiğini, nasıl geldiğini, nasıl değerli insanlar olduğunu anlattığı videodan çok etkilendim. Bizim hayatımızla benzerliğini gördüm. O video beni CHP’li yaptı” dedi. Dönertaş, DEVA’dan ayrılış sebebini şu sözlerle özetledi:

BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR DEYİP SİNEYE ÇEKTİM
“DEVA’dan ayrıldığımızı basına yansıtmadım. Ne de olsa bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Sadece ben değil, 24 kişi birden ayrıldık. Orada yapılan yanlışları gördük. Ocak ayının 17’sinde resmen ayrıldım. DEVA’da Kurucular Kurulu Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesiydim aynı zamanda. Ne zaman, Anayasa’dan Türklüğü sileceğiz gibi laflar ettiler; işte o laflar canımı sıktı, beni rencide etti.  Ben bu ülkeyi seven bir insanım. Ben bu ülkede para kazandım, çocuklarımı okuttum, büyüttüm. Benim dedemler Balkanlar’dan gelirken, yalınayak, yarım papuçla gelmişler; vatan, bayrak ve Atatürk’ün sevgisiyle… 2500 kilometre öteden yarım papuçla gelen büyüklerimizin evlatları olarak benim o partide durmam, mümkün değildi. Son bir yıldır zaten hiç ilgilenmemiştim partiyle, hiçbir toplantıya katılmadım. Eski Denizli Valimiz Hasan Canpolat başta olmak üzere pek çok arkadaşımız DEVA’dan ayrıldık.”

BENİM AİLEM DE BALKANLAR’DAN ZORLUKLARLA VATANINA GELMİŞ
İbrahim Dönertaş, CHP ile yolunun nasıl kesiştiğini ise şu ifadelerle anlattı:

“Son 25 yılda Balkan dünyasıyla çok sıkı ilişki halindeyim. Makedonya Fahri Konsolosluğu görevinde bulundum. Balkan Konfederasyonu, Balkan federasyonları, Trakyalılar derneklerinde onur kurulu başkanıyım. Bizim Balkanlıların Türkiye’deki ağırlığını, çokluğunu bilen siyasi partiler, her zaman bize kucak açıyor. Bizim çizgimiz belli. Biz bu ülkeyi seven insanlarız. Biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyet sevdalısıyız. Bana çok sayıda siyasi partiden teklif geldi ama ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bir videosundan çok etkilendiğim için Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih ettim. Yaklaşık iki ay kadar önce Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak, dedelerinin, ailesinin nereden geldiğini, kimler olduğunu çok güzel bir şekilde anlatmıştı. O videoyu izledikten sonra çok mutlu oldum. Benim ailem de zorluklarla Balkan ülkelerinden vatanlarına geldi. Bunlar gerçekten çok önemli şeyler. CHP Ankara’dan da teklif gelince, düşündüm taşındım, CHP’de siyaset yapmaya karar verdim. Pek çok arkadaşım da CHP’yi tercih etti.”

İZMİR’DE 1,5 MİLYONDAN FAZLA BALKAN VE RUMELİ GÖÇMENİ VAR
İzmir’de 1,5 milyondan fazla Balkan ve Rumeli göçmeni olduğunu hatırlatan İbrahim Dönertaş, CHP’den İzmir Birinci Bölge aday adayı olduğunu söyledi. Dönertaş, “İkinci Bölge de olur. Çünkü bizim her iki bölgede de çok sayıda arkadaşımız var” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“ İzmir’de 1,5 milyonun üzerinde Balkan ve Rumeli göçmeni var. Bunca Balkan ve Rumeli göçmeni, bizim dava arkadaşlarımız, yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz insanlar. Bizi de sağ olsunlar, sayıyorlar, seviyorlar. Birinci Bölge olmazsa, ikinci bölgeden aday gösterilebilirim, fark etmez. Makedonya Fahri Konsolosluğundan ayrıldım ve derneklerdeki onur kurulu başkanlıklarım devam ediyor. İzmir’de ve Türkiye’nin her yerinde ve tüm Balkan ülkelerinde işlerimiz var. Arnavut kökenli bir aileyiz.”

AK PARTİ, ERDOĞAN’IN DEDİĞİ GİBİ ARTIK YORGUN BİR PARTİDİR
İbrahim Dönertaş, AK Parti’de kurucu olmadığını, iş hayatında yakından tanıdığı dönemin İl Başkanı İsmail Katmerci tarafından il yönetimine alındığını belirtirken, İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener’in Balkanlar danışmanı olduğunu, 2018 seçimlerinde İzmir Birinci Bölge 12. Sıradan milletvekili adayı olarak yarıştığını hatırlattı. Dönertaş, 14 Mayıs’taki seçimle ilgili tahminde bulundu, görüşlerini şöyle özetledi:

“AK Parti, 21 yıllık yorgun bir parti.  Metal yorgunluğunu, Sayın Cumhurbaşkanımız kendi de ifade etti. Metal yorgunluğu artı 21 yıl iktidar kalan parti yok dünyada. En fazla 10 yılı geçmemiş ömürleri. Hele hele ekonomi, bizdeki kadar kötüyse, 10 yıl bile sürmemiş, daha erken gitmişler. Ama maalesef ki, 21 yıldır bu iktidar, bu ucube başkanlık sistemi, bizim gibi Türkiye’yi seven, ülkesini seven, Cumhuriyet’e bağlı insanları rencide ediyor. Bu Altılı Masa büyük bir güçtür. Tahmin ediyorum ki, bu seçimde bu iktidar gidecek. Millet İttifakı iktidara hazırdır.”

 
Kemalpaşalı sanayiciler Dokuz Eylül Üniversitesi ile buluştu
 
Aydın'da 8 noktada iftar sofrası!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burak 30 Mart 2023 Perşembe 10:58

ortaya karışık olmuş biraz. Rüzgar nereden eserse artık. Olamadık bir şöyle, bilemedik işimizi..

Yorumu oyla      5      3  
tuna 30 Mart 2023 Perşembe 10:58

ya gerçekleri konuş ya üçkağıt yapma. Kim beni milletvekili yapacaksa ordayım de. Soyadım dönertaş benim de.

Yorumu oyla      3      3  
30 Mart 2023 Perşembe 10:40

SOYADINDAN BELLİ GEZMEDİĞİ YER KALMAMIŞ

Yorumu oyla      6      3  
Partici 30 Mart 2023 Perşembe 10:28

Adı üstünde Dönertaş

Yorumu oyla      6      3  
VfV 30 Mart 2023 Perşembe 10:21

Biz de bunu yedik!

Yorumu oyla      9      3  
Partili 30 Mart 2023 Perşembe 09:51

Toplanın bakalım CHP mülteci kampı gibi milletvekili olmak isteyen buraya sığınıyor şimdiye kadar neredeymiş? Diye soran yok Anadolu'da bir deyim vardır nerede sarhoş oldunsa git orada ayıl kendine gel derler...

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Ruhu delikanlı aday!
Mehmet KARABEL yazdı... Ruhu delikanlı aday!
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Karabağlar’ çıkışı: Oraya kim bakıyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. ...
'Deprem bölgesini asla yalnız bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını ...
 
'Kadın ve çocuk hakları üzerinden pazarlık yapmam'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ...
MHP'li Şahin'den CHP'li Aslanoğlu'na 'ülkü ocakları' tepkisi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet ...
CHP İzmir’de yönetim bir araya geldi… Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de haftalık olağan il yönetimi toplantısı ...
 
Türkiye'den Macaristan'a TANAP desteği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla TANAP'tan Macaristan'a ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘üye kayıt’ raporu: Ülkü Ocakları kökenli çok talep var!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir’de partilerine ...
Finlandiya'nın NATO üyeliği TBMM'ye geliyor
Finlandiya'nın NATO'ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva