HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2021 Cuma - 09:43

İzmir trafiğine çözüm arayışı... Deniz ulaşımına takviye!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Marina’yı İzmirlilerin Körfez’le ilişkisini güçlendirmek için kente kazandırdıklarını ifade ederek, Körfez’in aynı zamanda kentin trafik sorununun da çözümünde rol oynayacağını belirtti. Başkan Soyer, “Yeni feribot ve vapur kiralıyoruz, çalışmalar sürüyor. Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz. Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz. Kent için karayolu trafiğini mümkün olduğu kadar denize aktarmalıyız” dedi.

İzmir trafiğine çözüm arayışı... Deniz ulaşımına takviye!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin baştan sona yenileyerek kentlilere sunduğu İzmir Marina'da bir etkinlik düzenlendi. Tarihi Bergama Vapuru ile yapılan Körfez turunun ardından İzmir Marina’da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözlerine Kabotaj Bayramı'nı kutlayarak başladı. Başkan Tunç Soyer, “Kabotaj Bayramı, denizlerimizdeki bağımsızlığımızın simgesi, kurtuluş ve özgürlük mücadelemizin denizlerde zafere ulaşmasıdır. İzmir Marina’yı şehrimize kazandırmamızın temel sebebi; İzmir’i İzmir yapan pek çok değeri borçlu olduğumuz körfezimizle olan ilişkimizi daha da güçlendirmek. Üçkuyular'da atıl durumda olan bu alanı, geçtiğimiz yıl 5 yıllığına kiralayarak İzdeniz’in işletmesi yönünde karar almıştık. Körfez’deki tek marina olması nedeniyle Marinamız sadece tekne sahipleri için değil, bütün İzmir halkı açısından önemli bir cazibe alanı” dedi.



İki temel hedefimiz var
Göreve gelirken refahı artırmayı ve İzmir’in tamamında adil şekilde paylaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Soyer, İzmir Marina'nın iki temel hedefi olduğunu kaydetti. Soyer, “İlki; şehrimizin bu benzersiz noktasında, bir cazibe alanı oluşturarak İzmir’in deniz ile ilişkisini güçlendirmek. İkincisi; denize ulaşamayan dezavantajlı mahallelerdeki çocukların denizle bağını kurmak. İzmir Marina’da kurduğumuz Denizcilik Eğitim Merkezi’mizde yapılacak eğitimlerle, öncelikli olarak arka mahallelerdeki çocuklarımıza deniz sporlarını öğrenme fırsatı sunuyoruz. Bu projemiz Körfez’deki hareketliliğin artmasına da çok büyük katkı sağlıyor. Akdeniz’de seyreden tekneler için konforlu, doğa, tarih ve kültür odaklı, cazip ve huzurlu bir konaklama yeri sunuyor” diye konuştu.



Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz
İzmir'in son süreçte en büyük sorununun trafik olduğunu ve pandemi nedeniyle araç kullanımının arttığını kaydeden Soyer, “Bir kader olamaz, çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Deniz bunlardan ilki. Yeni feribot ve vapur kiralıyoruz, çalışmalar sürüyor. Denizdeki trafik hacmini büyütmek mecburiyetindeyiz. Kent içindeki karayolunda trafiği mümkün olduğu kadar denize aktarmalıyız. Seferleri sıklaştırdıkça tercih etme inanılmaz bir şekilde arttı. Toplu ulaşımda çok büyük düşüşler yaşarken deniz ulaşımında inanılmaz artışlar yaşadık. Doğru yoldayız, takviye edeceğiz. Deniz ulaşımına ciddi bir ağırlık vereceğiz ve artıracağız” dedi. İzmir - Midilli seferleri ile ilgili konuşan Soyer, “Bizim niyetimiz 15 Temmuz'du. O vakte kadar açılırsa başlayacağız” dedi. Soyer İlk kez Seferihisar'da hayata geçen İZTAŞIT uygulamasını çevre ilçelerde uygulayacaklarını kaydederek, “Esnafla mutabık kalındığında çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu.

 
Tosuncuk'un teslim olmasında 'mafya' detayı
 
3’üncü doz olacaklar dikkat! ‘Elimizde veri yok!’
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
“Adil şekilde paylaştır”- ma 2 Temmuz 2021 Cuma 14:53

Evet evet adil şekilde paylaşım . Çevre ilçelere belediye otobüsü ( ESHOT ) yok. Ne var . İZTAŞIT. ( özel halk otobüsü ) Çevre ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı yok. Ne var. Dolmuşa biner gibi indi bindi para ödeme var. “ Göreve gelirken refahı artırmayı İzmir’in tamamında adil şekilde paylaştırmayı hedeflediklerini “ belirten İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer bu toplu taşıma uygulaması ile adil paylaşım oluyor mu ?

Yorumu oyla      2      3  
Arka Sıradakiler, paketler, bisiklet, buğday ... 2 Temmuz 2021 Cuma 14:12

Başkan hep aynı şeyleri söylüyor ama sanırım farkında değil. Şu kadar hijyen paketi dağıttık, arka sıradakiler ... baydı artık. hijyen paketi dediği şeyin içeriğini görmüş mü? Kimse kusura bakmasın da bu paketi dağıtsan ne olur, dağıtmasan ne olur! 1500 defa söylenecek bir şey değil. Aynı şekilde gıda paketi de ... gerçekten ihtiyacı olanlara, doğru düzgün paket içeriği olan yardımlar dağıtılsa neyse de; minibüs arkasında, kapanın elinde kalan, vasat paketlerden 10 milyon dağıtsan ne olacak? İçerikler nasıl tedarik edildi? Vasat ürünler var. Parmak kadar şişenin içine kolonya koyup, dağıtmanın amacı nedir? Yardım mı, reklam mı? AKP'ye makarnacı, kömürcü dediniz, aynı şeyi yapıyorsunuz. Trafik için de bu kadar kişi toplanıp, çözüm üretemiyorsanız bırakın. Bu kadar kafa patlatmaya gerek yok. Sorunlar zaten belli. Vapur alsan ne olacak? Sorun sadece bu mu? Elden bir şey de gelmeyince konu fakir çocukların denizle bulaşmasına kayıyor.

Yorumu oyla      2      3  
ABY 2 Temmuz 2021 Cuma 13:39

1. Üçkuyular Bostanlı arası feribot seferleri 10 dakika arayla ve dolan kalkar prensibine göre yapılamaz mı? Araç park alanı, feribot yanaşma iskelesi yeterli mi? araç doldur boşalt trafiği uygun olur mu? 2. Güzelbahçe den Bostanlı ya feribot seferleri düzenlenebilir mi?

Yorumu oyla      3      3  
Eşitlikçi anlayış “ İztaşıt “ 2 Temmuz 2021 Cuma 13:28

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda dolmada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal eğildiğinden çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Çevre ilçeler için bu yetmedi şimdi de belediye otobüsleri çevre ilçelerden çekilmek suretiyle ulaşım İztaşıt ( özel halk otobüsü ) uygulaması ile tamamen özelleşecek . Çevre ilçelerdeki aktarma hakkının İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edilmesinin nedeni şimdi anlaşılıyor. Amaç halka hizmet değil . Halka hizmet olsaydı ne aktarma hakkı iptal edilir , nede belediye otobüsleri çevre ilçelerden çekilirdi. İzmir BB ‘si olarak kimin otobüsünü kimden esirgiyorsunuz ? CHP iktidar olduğunda nasıl bir yönetim sergileyeceğinin ip uçlarını İzmir’deki bu uygulama ile vermiş oluyor. İzmir’de merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Metro , belediye otobüsü ( ESHOT) , vapur, tramvay var. Çevre ilçelerde aktarma hakkı yok. Çevre ilçeye belediye otobüsü ( ESHOT ) yok. Ne var İztaşıt ( özel halk otobüsü )var. Neymiş İstanbul’da Marmara rayda aktarma hakkı yok muş. İzmir’de çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı var mı ?

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 2 Temmuz 2021 Cuma 13:10

sen chp sevdalısı İzmir'e verilmiş ve verilebilecek en büyük ödülsün..aynen devam başkan..

Yorumu oyla      3      3  
ec 2 Temmuz 2021 Cuma 12:49

Yahu arabadaki yolcuma bile ücret almaya başladınız kaldı ki artan fiyatları söylemiyorum. Madem öyle indir fiyatları kullanalım. Bizim için zaman değil ücret önemli! Feribot 20 TL + yolcu başına ücret ama arabayla aynı yol 10 TL yakıt bedeli. Biz 30 dk erken çıkarak zamanı alırız ama sen bizden az ücret alabilecek misin Sn.Soyer?

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 2 Temmuz 2021 Cuma 12:12

Trafiğe çözüm dedeleri klimasız içinde biletçi olan belediye otobüslerine binerken torunlarının izmirimkart ile klimalı toplu ulaşım araçlarına binmesinden geçiyor. 1 milyon 200 bin aracı arka arkaya dizsen 3 şeritli Edirne 'den Kars'a ulaşır.

Yorumu oyla      2      3  
guest 2 Temmuz 2021 Cuma 11:54

Çok güzel bir politika devam başkan. orada eğer otpark imkanı geliştirilir ve de üçkuyular merkezli pasaport, alsancak, bayraklı gibi hatlar daha artırılırsa zamanla yolcu trafiği de gelişir. Güzelbahçe hattı için merkeze arabayla gelmeme imkanı doğar. belki yurtdışında olduğu gibi küçük gemilerle daha sık ve esnek taşımacılık fikri daha uygun. büyük olmak her zaman iyi değil.

Yorumu oyla      3      3  
Gemileri aldık, tamam da 2 Temmuz 2021 Cuma 10:52

Sonra?

Yorumu oyla      4      5  
Komedi 2 Temmuz 2021 Cuma 10:38

Özetle ...

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme projesine Komşu'dan tepki: Bu bir talan projesidir!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Çeşme Turizm Bölgesi Projesini ...
Deprem bilimciden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Dünyaca ünlü Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün ...
Madımak 28’inci yılında Buca’da unutulmadı
Buca Belediyesi, 2 Temmuz Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitiren ...
 
Menemen'de öğrenciler tercih yaparken yalnız değil
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi (MEBGEM) Liseye Geçiş Sınavı’na ...
Bornova'da üreticiye destek için işbirliği
Bornova Belediyesi, tarımsal üretimde kalkınmayı desteklemek üzere Bornova ...
Mehmet KARABEL yazdı... İş bilenin kılıç kuşananın!
Mehmet KARABEL yazdı... İş bilenin kılıç kuşananın!
 
Karşıyaka'da gergin meclis: Gündem İstanbul Sözleşmesi
Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumunda, ...
Gaziemir Meclisi'nde önerge tartışması: CHP'de çatlak!
Gaziemir Belediyesi'nin yaklaşık 3,5 saat süren meclis oturumunda Gaziemir ...
Karabağlar Meclisi'nde tasarruf kararı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanlığı tasarruf ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva