HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2016 Çarşamba - 13:15

İzmir trafiği için çok önemli adım: O duvar…

Alsancak girişindeki daralma nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına geçici çözüm bulundu. Büyükşehir Belediyesi TCDD’ye ait bahçe duvarını yıkacak ve Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Gar önü arası yol iki gidiş, geliş olacak. Koruma Kurulu uzun zamandır beklenen onayı nihayet verdi.

İzmir trafiği için çok önemli adım: O duvar…

İzmir’de kent merkezi Alsancak girişinde yolun daralması nedeniyle yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığına geçici çözüm bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi TCDD’ye ait bahçe duvarını yıkacak ve Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Gar önü arası yol iki gidiş, geliş olacak. Koruma Kurulu uzun zamandır beklenen onayı nihayet verdi.

İzmir’de Atatürk Caddesi üzerinde Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Garı arasında "huni gibi" daralan yola yıllardır beklenen neşter nihayet vuruluyor. St. John Anglikan Kilisesi ile TCDD’ye ait binaların duvarları arasından geçen yolun açılması sırasında 1973 ile 1980 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı yapan İhsan Alyanak kilisenin duvarını yıkmış, bu nedenle İngiliz Hükümeti Türkiye’ne nota vermişti. Açılan yol, o yıllarda kente girişte önemli işlev gördü. Ancak, özellikle son 10 yıldır, Talatpaşa Bulvarı’ndan iki, Şair Eşref Bulvarı’ndan iki ve Ziya Gökalp Bulvarı’ndan gelen bir şerit trafik Vahap Özaltay Meydanı’ndan sonra Kilise ile TCDD bahçe duvarı arasında tek şeride sıkıştı. Beş şeridin tek şeride düşmesi özellikle akşam ve sabah saatlerinde Alsancak trafiğini kabus haline getirdi. Geçici çözüm olarak DDY’e ait binanın bahçesinin içeriye çekilmesi ve burada da yolun karşılıklı ikişer şerit olarak kullanılması gösterildi.

TÜNEL PROJESİ HAZIRLANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalıcı bir çözüm için Konak tramvayıyla da eşleşecek şekilde yolan Vahap Özaltay Maydanı ile Liman Caddesi’ni birleştirecek 550 metre uzunluğunda yeraltı tüneli yapmak için da ön çalışmalara başladı. Teknik ekip avan proje hazırlığı yaptı. Yeraltı tüneli için kısa süre sonra proje ihelesine çıkılacak. Alsancak Gar önünün tramvay, bisiklet yolu ve yayalara bırakılacağı, trafiğin yeraltında gerçekleşeceği tünel projesinin trafik sıkışıklığına çözüm olması bekleniyor. Ancak, projenin hazırlanması ve imalatının tamamlanması 2-3 yıldan önce bitmeyecek.

TCDD İLE KİRA PROTOKOLÜ YAPILDI
İzmirliler yeraltı tüneli projesinin bir an önce gerçekleşmesini beklerken İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır TCDD binalarının tescili nedeniyle onay alamadığı yol genişletme izni için bir kez daha TCDD’nin kapısını çaldı. Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve Vahap Özaltay Maydanı’nda trafik sıkışıklığına neden olan daralmayı ortadan kaldırmak için TCDD bahçe duvarlarının geriye çekilmesi için proje hazırladı. TCDD 3. Bölge Müdürülüğü’yle duvarın yıkılması ve yol olarak kullanılacak alan için kira ödenmesi koşullarıyla anlaşıldı. TCDD’ye yıllık 32 bin 858 TL yıllık ilk kira ödemesi de yapıldı.

KURUL KABUL ETTİ
Büyükşehir Belediyesi TCDD’nin verdiği muvafakatla Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 25 Ocak 1985 yılında tescillendiği tarihi binalar olduğu için projenin onayı için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na başvurdu. Kurul, 11 Şubat’da aldığı kararla İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nca hazırlanan Atatürk Caddesi Sait Altınordu Meydanı ve Vahap Özaltay Meydanı arası yol ve tretuar düzenlemesi projesi kapsamında bahçe duvarını geriye çekilerek yol genişletme talebini, duvarın aynı yükseklik, teknikle yeniden inşaa edilmesi koşuluyla uygun buldu. Daha önce bu konudaki talepleri reddeden Koruma Kurulu’nun onayı küçük bir çalışmayla büyük bir sorunun ortadan kaldırılmasının önünü açtı.

TRAFİK AKIŞI HIZLANACAK
Büyükşehir Belediyesi, projeyi hayata geçirmek için hazırlıklara başladı. TCDD 3. Bölge ve İzmir Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Ekipler, birkaç hafta içinde gece trafiğin olmadığı saatlerde yapacakları çalışmayla iki veya üç günde duvarı yıkıp yola bir şerit daha kazandıracak. Bahçe duvarı 2.5 metre geriye yeniden yapılacak. Böylece Liman’a doğru şeridin teke düşmesi nedeniyle yaşanan sıkıntı ortadan kalkacak. Kent merkezinden çıkışta Vahap Özaltay, Sait Altınordu Meydanı ve TMO silolar önündeki kavşak ve trafik ışıkların nedeniyle yaşanan sıkışıklık ise yeraltı tünelinin tamamlanmasından sonra aşılacak. (dha)

 
Sertel genel kurulda telefon numarasını verdi
 
AK Parti’de ‘kardeşlik’ günü: Özhaseki’den çarpıcı mesajlar!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yenigun 21 Şubat 2016 Pazar 10:11

Ne yani duvar için kiramı ödeyecek belediye .işte izmir burası sayın Binali Yıldırım bakanımız birazda izmire bakın... Aziz bey sizi kutluyorum izmir halkı için duvara kira ödeyen ilk başkasınız.izmir bu yüzden aziz kalacak.. Sevgiler

Yorumu oyla      11      5  
AYHAN YENER 19 Şubat 2016 Cuma 17:52

ESKİDEN AYNI YERDE KİLİSE NİN DUVARI VARDI ALYANAK O DUVARI YIKTI ŞİMDİ ÖBÜR DUVAR KALDI.

Yorumu oyla      12      5  
hüseyin 18 Şubat 2016 Perşembe 11:50

duvarın yıkılması ve yol olarak kullanılacak alan için kira ödenmesi koşullarıyla anlaşıldı. TCDD’ye yıllık 32 bin 858 TL yıllık ilk kira ödemesi kimin cebine giricek bu para,vatandaşın parasını TCDD neden alır.

Yorumu oyla      11      5  
cafu 18 Şubat 2016 Perşembe 09:38

yolu kullanıcaz belediyeden bizden topladığı 32.000 tl yi binali yıldırama vericek kira bedelli diye

Yorumu oyla      11      5  
Yenigun 18 Şubat 2016 Perşembe 08:03

Ne yani duvar için kiramı ödeyecek belediye .işte izmir burası sayın Binali Yıldırım bakanımız birazda izmire bakın... Aziz bey sizi kutluyorum izmir halkı için duvara kira ödeyen ilk başkasınız.izmir bu yüzden aziz kalacak.. Sevgiler

Yorumu oyla      11      5  
Atilla Kamar 17 Şubat 2016 Çarşamba 21:16

Çözüm iyi fakat yetersiz. Hocazade camii ve Sigara fabrikası önündeki sıkışıklık için bat-çık da denilen alt geçit gerekiyor. Bir zamanlar belediye tarafından gündeme getirilen sigara fabrikası altından tünel geçit bile gerekli. Haydi kolay gelsin.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 17 Şubat 2016 Çarşamba 20:48

o bölgenin trafik sorunu için tek çözüm, yolun yeraltına alınmasıdır. bu proje var zaten bir an önce hayata geçirilmeli.

Yorumu oyla      11      5  
cemal yıldız 17 Şubat 2016 Çarşamba 14:57

Narlıdere/sahilevleri Gürler caddesi, trafiğe kapatılsa ve Levent caddesi genişletilip, trafik bu yola aktarılsa hem burada ikamet edenler hem de spor için gelenler rahat bir nefes alsalar, deniz kenarında yürümenin, spor yapmanın keyfini sürseler. Temennim budur.

Yorumu oyla      11      5  
17 Şubat 2016 Çarşamba 14:10

Tcdd nin.ve kurulun keyfini Bekliyoduk oylemi.yaziklar olsun bi bahce duvari icin izmir trafiginin icine ettiler..

Yorumu oyla      11      5  
Misket 17 Şubat 2016 Çarşamba 13:45

İşte bu... Acilen yapılsın...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Senin gözünden Karşıyaka!
Karşıyaka Belediyesi, ilçenin tüm güzelliklerini vatandaşlara yansıtmak ...
Göztepe otoparkı kapasite büyüterek dönüyor!
Göztepe İskelesi karşısında "P" otoparkı olarak anılan kısım, bu hafta ...
Bornova’da bu kez çocuklar tasarlayacak!
Bornova Belediyesi mevcut imar planları kapsamında çocukların yaratıcılığını ...
 
İZSU’yu sarsan ölüm!
Bornova İZSU Müdürü Cemal Aydın hayatını kaybetti.
Gaziemir Belediyesi’nden girişimciye büyük destek
KOSGEB’in 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere vereceği ...
Bornova’da belediye ile STK'lardan büyük işbirliği
Bornova Belediyesi ‘ortak akıl’ ilkesini bir adım ileriye taşıyarak Sivil ...
 
Başkan Pekdaş’tan sanayi esnafına ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1. Sanayi Sitesi esnafıyla buluştu.
Başkan Çalkaya'dan Silivri'de umut nöbeti!
Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde ...
BEM kapılarını açıyor: 1000 öğrenciye ücretsiz eğitim
“Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır” ilkesiyle eğitim alanındaki yatırımlarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva