HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2016 Çarşamba - 13:21

AK Parti’de ‘kardeşlik’ günü: Özhaseki’den çarpıcı mesajlar!

‘7 Belediye 7 Kardeş Projesi’ yola çıktı. İl Binası’ndaki toplantıda konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Türkiye’de belediyecilik iyi anlamda yapılırken, birçok yokluğa rağmen bazı belediyeler gelişme gösterirken İzmir’i istediğimiz yerde bulamıyoruz” dedi.

AK Parti’de ‘kardeşlik’ günü: Özhaseki’den çarpıcı mesajlar!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir’de ‘7 Belediye 7 Kardeş Projesi’ kapsamında kardeş olan belediyeler ilk kez kamuoyuna çıktı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican basının karşısına geçti.

Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Selçuk, Kiraz, Kınık, Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa, Menderes belediye başkanları, il yöneticileri, meclis üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

BÜTÜNŞEHİR YASASI’NA DEĞİNDİ
Toplantıda ilk olarak İl Başkanı Bülent Delican konuştu. İzmir’de 2 yıldır AK Parti belediyeciliği çerçevesinde hizmet odaklı bir anlayışla hizmet verdiklerini dile getiren Delican, kardeş belediye projesi kapsamında diğer belediyelerle fikir alışverişinde bulunup, ilçe belediyelerinde oluşan eksikliklerin değerlendirileceğini ifade etti.

AK Parti’nin belediyeciliğin iki yakasını bir araya getirdiğini söyleyen Delican, Bütünşehir Yasası’nın bazı eksikliklerine değindi. Delican, “Bütünşehir Yasası, yapılan hizmetlerin tek elden kontrol edilmesi anlamında AK Parti’nin ne kadar detaylı bir inceleme düşüncesi olduğunu göstermiş oldu. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bazı ilçelerimizin sorunlarını ortaya çıkardı. Bu konuda tekrar bir düzenlemeye gidilecek.  Eksik görülen yerler tamamlanacak. Bizler de belediyelerimizin bu yönde olan taleplerini ileteceğiz. Bu konuda en iyi sonucu elde edeceğiz” dedi.

İZMİR BASİT SORUNLARINI BİLE…
İzmir’in 30 ilçesiyle vergi alanında üçüncü sırada olduğunu dile getiren Delican, 35 projeyle de daha da iyi bir kent haline geleceğini söyledi. Delican, “35 proje kapsamında hızla devam eden çalışmalar var. Vatandaşa İzmir’in sorunları nedir diye sorduğumuzda temel olan ulaşım, alt yapı ve kentsel dönüşüm konularını dile getirdiler. Yapılan bu projelerle bu sorunlara önemli ölçüde çözmüş olacağız. Bu hizmet etme anlayışıyla Pazar yeri açma sorununu bile biz çözdük. İzmir kendi basit hizmetlerini bile AK Parti hükümetine yıkıyor.  2019 seçimlerinde nasıl bir hesap vereceğini göreceğiz. Biz hizmetten kaçmıyoruz. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm için yetki devri yapılmıyor dediler. Yetki devri yapıldığında beri ise tek bir çivi dahi çakılmadı. Biz ise kendi üzerimize düşen olatak en kısa zamanda kentsel dönüşüm için kazmayı vuracağız. AK Parti iktidarı olarak 2019 seçimlerinde daha fazla hizmet vereceğiz. İstanbul’la yarışan bir şehir göreceksiniz. Dünyanın en büyük 10 ekonomi kenti içinde İzmir’i göreceksiniz” ifadelerini kullandı.



AYRIMCILIK YAPILABİLİYOR
Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise, İzmir’in geleceğini ilgilendiren çok önemli bir toplantı için bir araya olduklarını dile getirerek, “Bu toplantının mimarı olan Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’ye çok teşekkür ediyorum. Burada şu an için misafir olan ama İzmir için çok önemli rol oynayacak belediye başkanlarımız var. Türkiye genelinde uyguladığımız bu proje kapsamında AK Partili olmayan belediyelerimize yardım etmek amacımızdır. Bütünşehir Yasası’nın getirdiği boşluklar veya kullanıldığında boşluk haline gelen uygulamalarda AK Partili belediyelerin aleyhine farklı uygulamalar getirilmektedir. Hizmetlerde ayrımcılık yapılabiliyor. Herkes kendini biliyor zaten. Fakat kardeş belediyelerimiz sayesinde bölgeye daha iyi hizmet verebilmek için, araç gereç, teknik destek, proje anlamında destek alıyoruz. Amacımız daha iyi hizmet vermek ve AK Parti belediyeciliğinin farkını ortaya koymak. Bu farkı görmek için çevremizdeki belediyelere giderek görmek mümkün. Ama maalesef İzmir gibi belediyelere üç yıl arayla gelseniz bile hep geriye giden bir kent görüyoruz. O kadar kaynak var ama neden böyle oluyor? Biz her türü destek için elimizden geleni yapacağız. AK Parti dönemi öncesi hiçbir belediye hükümetten destek beklemezdi. Ama şu anda her türlü destek veriliyor. İnşallah bir daha ki seçimlerde belediyelerimizi AK Parti ile buluşturmak en büyük hedefimiz. Hizmetleri artırarak devam ettirmektir” dedi.

ONLARA ABİ BELEDİYELER GETİRDİK
İzmir’de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özhaseki, “Burada belediye başkanlarımız ilk olarak istişareler yapacak. İzmir’e daha iyi hizmet vermek için katkıda bulunacaklar. Ve yapacak olacakları katkıları da zevkle yapacaklar. Bu proje Türkiye genelinde başlattığımız bir projedir. Hedefimiz yeni belediyelerimize kardeş belediyeler vermektir. Hizmet alma yolunda sıkıntı çeken belediyelerimizin yanında olabilmek amacıyla kardeş şehirler bularak en iyi şekilde hizmetleri sürdürmenin mücadelesindeyiz. Onlara abi belediyeler getirdik. Burada yardım anlamında ölçüde sınır yok. Maddi, manevi, teknik, araç gereç olarak birbirlerine yardım edecekler. Önemli olan burada belediye başkanlarımızın İzmir’e hizmet etmesini sağlamak” dedi.

KİMSE AĞLAMASIN!
AK Parti’nin belediyecilik anlayışına değinen Özhaseki, “Bizler belediyecilik olarak hizmet belediyeciliği yapacağız, ideoloji belediyeciliği yapmayacağız diye söz verdik. Belediyelerin asla böyle bir kapıya açık olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Mazeret arasanız mazeret çok. Mazeret bulmak kadar kolay bir şey yok. Kimse ağlamasın ‘paramız yoktu da, paramızı kesiyorlardı da’ diye. Ben 21 yıllık belediyecilik anlamında ne zulümler çektim. Günümüzün yarısı mahkemelerde savunma yapmakla geçiyordu. Bizim anayasamızda mazeret yok. Biz çalışacağız. Aday olurken hiçbirimiz mazeret göstermedik. Kimseye ayrımcılık yapmadık. Kimin işi varsa yaptık. Yeter ki istesin dedik. A parti B parti demeyeceğiz dedik. Yıllardır biz bunu kendimize düstur ettik. 21 yıllık belediyecilik yaptım. Kimse bana bunların aksini söyleyemez. İnsan inanırsa tekeden süt çıkarır. Siz inanıyorsanız, içinizde hizmet etme sevdası varsa çok iş yaparsınız. Kayseri’de stad yaptık, barajlar yaptık, birçok hizmet verdik. Hiç birinde bir kuruş devletin cebinden para çıkmadı. İşinizi severek yapıyorsanız çok yollar açılıyor ve güzel işler yapıyorsunuz. Bizimle aynı fikirleri taşımayan epeyce çok belediye başkanı var. Kimi belediyelerde büyük kaynakları devletten aldığı halde terör örgütüne yardım ediyor. HDP’nin doğuda 11 kadar ili var. Devletten yüzde 90’ın üzerinde destek aldığı halde personel giderlerine yüzde 60 ile 90 arasında pay ayırıyorlar. Bölgeye hizmet etmiyorlar. Bunlara göz yummamız mümkün değil. Diğer belediyelerde de neden bu oran düşük? Onların vefa borcu yok mu? Onların partisi yok mu?” diye konuştu.

BÜTÜNŞEHİR YASASI ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR VAR
Bütünşehir Yasası ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Özhaseki, “Belediyelerin finans gücünü artırmak, öz gelirlerin iyileştirmesi, imarla ilgili sıkıntıları giderme konusunda çalışmalar var. Yetkileri yerel yönetimlere devretmeye devam edeceğiz. 4 tane kötü örnek yüzünden diğer belediyeler ceza kesemeyiz” dedi.

İZMİR’İ İSTEDİĞİMİZ YERDE BULAMIYORUZ
İzmir’i çok sevdiklerini, coğrafi anlamda da çok iyi bir noktaya sahip olduğunu söyleyen Özhaseki, kentin avantajlarını kullanamadığını dile getirdi. Özhaseki, “Mutlaka belediye başkanları uğraşıyorlardır. Ama Türkiye’de belediyecilik iyi anlamda yapılırken, birçok yokluğa rağmen bazı belediyeler gelişme gösterirken İzmir’i istediğimiz yerde bulamıyoruz. İzmir’in daha çok büyümesini arzu ederek, bize düşen ne varsa yerine getirmeye çalışacağız. İzmir’e de güzel projeler, güzel stadlar yapılabilir. Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Şehri bir yerden bir yere taşımak istiyorsanız o hedefe de koşuyorsanız mutlaka başarırsınız. Niyetinizde başka bir şeyler varsa eziyet edersiniz. Bu sefer 7 belediye dedik. İnşallah bir daha ki seçimlere bu 17 olur, 27 olur” dedi.

HANGİ BELEDİYELER KARDEŞ OLDU?
Torbalı Belediyesi – Ankara, Altındağ Belediyesi
Selçuk Belediyesi – Kocaeli, İzmit (Merkez) Belediyesi
Kınık Belediyesi – İstanbul, Zeytinburnu Belediyesi
Ödemiş Belediyesi – İstanbul, Fatih Belediyesi
Menderes Belediyesi – Konya, Selçuklu Belediyesi
Kemalpaşa Belediyesi – İstanbul, Bahçelievler Belediyesi
Kiraz Belediyesi – Kayseri, Melikgazi Belediyesi

 
İzmir trafiği için çok önemli adım: O duvar…
 
Rusya'dan Suriye açıklaması: ABD ile...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 18 Şubat 2016 Perşembe 14:38

körler ve de sağırlar...ülke yanıyor ülke.. alooo..

Yorumu oyla      11      5  
sezai 18 Şubat 2016 Perşembe 11:55

izmiri elleme izmir kendini bakar,dokunduğunuz vatan toprakları ne halde

Yorumu oyla      11      5  
Hür Düşünce 18 Şubat 2016 Perşembe 11:28

'İzmir'i istediğimiz yerde bulamıyoruz' demişler- Bir İzmir'li olarak ben de, ülkemi istediğim yerde bulamıyorum. Sizler önce ülkemiz sorunlarıyla ilgilenin- İzmir^de sorunlar nasıl olsa çözülür.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 17 Şubat 2016 Çarşamba 20:50

izmir sizin istediğiniz gibi olmaz. izmirin DNA.sı bi kere size uymaz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel genel kurulda telefon numarasını verdi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, cezaevlerinde artan doluluk oranını ...
Flaş! CHP masaya dönme şartını açıkladı
CHP Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin Anayasa Mutabakat Komisyonu’ndan ...
Davutoğlu CHP'nin kararına ne tepki verdi?
Başbakan Davutoğlu, CHP'nin anayasa uzlaşma komisyonundan ayrılmasını değerlendirdi.
 
Akdoğan’dan çarpıcı ‘Azez’ mesajı
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Suriye sınırında yaşananlarla ilgili konuştu.
İZBAN kavgası tam gaz: AK Partili Kaya’dan bombardıman!
İzmir siyaseti Torbalı’daki tören sonrası verilen mesajlarla gerilirken ...
CHP’li Sındır’dan iktidara sert sözler!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Güneydoğu'daki operasyonlarla ...
 
AK Partili Sürekli’den Kosova mesajları
AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Kerem ...
Gökçek Hakan’a konuştu: Parsellerden pişmanım!
Arınç’ın ülke gündemine damga vuran çıkışına yanıt veren Ankara Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan sert Baykal çıkışı: AKP'ye...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin eski genel başkanı Deniz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva