HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2022 Cuma - 13:35

İzmir tarımı dijitalleşiyor! Soyer'den çarpıcı iktidar mesajı

'Başka bir tarım mümkün' sloganı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarımda teknolojinin yaygınlaştırılması, üretici ile alıcıyı buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği İzmir Tarımı Mobil Uygulaması'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu çalışmaların başka bir iktidarın kurulması durumunda nasıl bir politika izleyeceklerinin göstergesi olduğunu söyledi.

İzmir tarımı dijitalleşiyor! Soyer den çarpıcı iktidar mesajı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tarım üreticilerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği İzmir Tarımı Mobil Uygulaması'nın tanıtım törenini gerçekleştirdi.

Düzenlenen törene ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, KKTC Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, CHP İzmir İl Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SOYER: YAPTIĞIMIZ HER ŞEYİN BİR FELSEFESİ VAR...
Kürsüye çıkarak değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarım politikasının ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparken, "Kıbrıs günlerinde İzmir'i iyi adil ve temiz gıda ile buluşturmaya devam edeceğiz. Misafirimiz olan belediyelere sonsuz teşekkür ediyorum. Ülkemizde tarımı içinde girdiği çıkmazdan kurtarmak için önemli adım attık. Birincisi atalık tohumları ve yerli ırkı desteklemek, ikincisi küçük üreticiyi desteklemek... Bunların en önemli şartı desteklemek ve planlamak. Planlama konusu belki de en can alıcı yanı... Çünkü Türkiye'nin her yerinde belediyelerimiz canla başla tarım konusunda bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Canla başla yeni uygulamalar hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bizim belki de en büyük farklılığımız bütün bu çalışmaların bir çerçevenin içinde oturduğu bir politikaya dönüştüğü uygulamalar yapmak. Yani başka bir tarım derken, biz sadece İzmir'de küçük üreticiyi destekleyen çalışma yapıyor değiliz. Yeni bir iktidar kurulduğunda, nasıl tarım politikaları uygulamalıyız ki, bugün içine düştüğümüz ithalat odaklı çıkmak sokaklara çıkan tarım politikalarından kurtulabilecek onu gösteriyoruz. Yaptığımız çalışmanın önünde planlama ve kuraklık ve yoksulluk ile mücadele edecek tarım politikaları var. Bunun için yaptığımız her şeyin bir felsefesi var. 

İÇİNİZ RAHAT OLSUN!
Bugün sunulan bu dijital uygulama tam bu amaca yönelik çalışan uygulama. Kültürpark'tayız. Yarın bir arkadaş gelse buraya 18 katlı bina yapacağım dese güler geçersiniz. Çünkü buranın bir planlaması var. Peki tarımda bir planlama var mı? Maalesef yok. Kimsenin ne yapacağını ne yetiştireceğini, karşılığında ne elde edeceğini bilmediği belirsiz sadece büyüklerin var olduğu bir tarım politikası içindeyiz. Tarım sadece büyüklerin yapacağı bir iş değil. Tarım önce küçük üreticinin elinden tutmalı ve onun ürününü pazarlamasına yardımcı olmalı. Bunun için planlama yapmamız lazım. Bizler havza özünde planlama yapıyoruz. Bunu yapmak için veriye ihtiyacımız var. Bu nedenle bu çalışma çok önemli. İzmir tarımı ile aynı anda hem kulaklık hem yoksullukla mücadele ediyoruz. Biz bu memleketin her karış toprağını ve yavru vatan KKTC'yi çok seviyoruz. İçiniz rahat etsin. Emin olun başka bir tarım ve başka bir Türkiye mümkün" diye konuştu.

ZURNACILAR: TUNÇ BAŞKAN'IN ÇALIŞMALARI BİZİ AYAĞA KALDIRIYOR
KKTC Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, "Bizim için bir hayaldi... Değerli başkanımız Tunç Bey'in yaklaşık 7 ay önce bizleri ziyareti ile başlayan hayal bugün gerçekleşiyor. Katkıları ve emekleri ödenmez. Sayın Tunç Başkanımızın üretimdeki çalışmaları bizleri ayağa kaldırıyor. Yaptığı uygulamalar Türkiye ve Kıbrıs'ta uygulanıyor. Bugün başka bir tarımın mümkün olduğunu, kendimizi geliştirmek ve güncellememiz gerektiğini görüyoruz. Var olmak için üretmeliyiz. Yaklaşık 7 ay önce Tunç Başkanımızın bizleri ziyareti ile atılan kıvılcım bugün KKTC'deki 5 belediye ve kendilerine bağlı 30 köy ile hep birlikte İzmir'deki üreticiler ile kültürlerini ve gönül bağlarını güçlendirecek bir etkinlikte buluşuyor. Bu belli ki daha güzel kapıların ve günlerin habercisi. Bizim gönül bağlılığımız aynı. Hepimiz Türküz. Kıbrıs dünyanın gündemine stratejik konumu ile gündeme geliyor. Burada özellikle yemek, halk oyunları ve el sanatları ön plana çıkmaktadır. Umarız burada yapılan çalışmalar örnek olur ve bu çalışma tüm ülkemizde ve bizlere yayılır ve sonunda kendi kendimize yeten güçlü bir devlet oluruz" dedi.

MERİÇ: BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN VİZYONU ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, "Biz de bir çitçiyiz. Tarım için teknolojiyi uygulamaya çalıştığımız ve belediyenin tüm organları ile bu işe kafa yorduğumuzun örneğiydi bu uygulama. Üreticimiz tohumdan başlayan markalaşma ve tasarıma kadar tüm bölümlerinde kendilerinin yanında olmaya çalışıyoruz. 15 yıldır 'Başka bir tarım mümkün' vizyonu çerçevesinde çalışmaya çalışıyoruz. Bizler gerek tüketici gerek üretici olarak doğanın sahibi değiliz. İzmir tarım ekosistemi kurup onu uygulamaya çalışıyoruz ancak 2017 yılında Kıbrıs'ta Zeka Bey Tohum Merkezi kurduk. Bunu sadece İBB olarak uygulamıyoruz. Yerel tohumlar ile ilgili faaliyetlerimizde İzmir'de Türkiye'deki tüm şehirlerde hatta Kıbrıs'ta bu faaliyetlerimiz yürütmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

TEMİZ: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK
Konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ata Temiz, "İBB olarak bugün yine heyecanımız büyük... İzmir tarımında dijital döneminin başladığının müjdesini vermek istiyorum. Başkanımızın çizdiği vizyon ışığında tarım sektörü tekellere kalmasın diye elimizi taşın altına koyduk. İBB olarak üreticimizin hep yanındaydık. Artık emekleriniz İBB'nin güvencesi altında. uygulamamız 14 modülden oluşmakta. Hem üretici hem kullanıcı yararına olan özellikle var. Üreticilerin ürünlerini alıcılar ile buluşturabileceği bir platform hayata geçirilmiş oldu. Uygulamayı ilk açtığınızda sizi uydu destekli tarım modülü karşılayacak. Bunun içinde 6 modül var. Bunlar yetiştiricilik önerileri, uydu destekli hava durumu, gübreleme önerileri, sulama önerisi ve hastalık risk durumu… Bir diğer önem verdiğimiz modül Açık Pazar modülü. Burada üretici ve tüketici doğrudan iletişim kurabiliyor. Belediyecilerin ortak tarım tarım destek projesi diye bir model başlıyor. Bu Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek" dedi.

 
Fuhuş şebekesinin şifresi çözüldü: Son model araçlarımız geldi!
 
BAE Devlet Başkanı hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 14 Mayıs 2022 Cumartesi 08:42

Normal bütün belediye işleri oldu bitti,yağmur yağdığında artık evleri su basmıyor,yollar yapıldı bitti,su fiyatları halkın ödeme gücünü zorlamıyor,sıra geldi tarımı düzeltmeye,başrolde köy-koop ve diğer kuruluşlar boş zaman diliminde göstermelik işler bunlar inandırıcılığı yoktur...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kökkılınç: Kadın erkek farkı yok, noksanlık görüşlerde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde üç gün devam edecek “Aleviler: ...
Çiğli, Kuzey Makedonya festivaline hazır
Çiğli Belediyesi tarafından 13-14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek “Çiğli-Çaşka ...
Çerçioğlu'na Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden ziyaret
Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç beraberindeki heyetle birlikte ...
 
Büyükşehir'den özel gösterim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği, ...
Marangozculardan Çerçioğlu'na ziyaret
Marangozlar Odası'nın yeni seçilen yönetim kurulu, oda başkanı Ertan Kaya ...
Menemenli miniklerden festival daveti!
Menemen Belediyesi Ulukent Anaokulu öğrencileri, çilek tarlasına girdi. ...
 
Karşıyaka’nın duvarları tuvale dönüştü!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, kentin sanatla ilişkisini güçlendirmek ...
'Durumu olmayan Abidin' ayakta alkışlandı
Kültür ve sanat etkinlikleri ile beğeni kazanan Bayraklı Belediyesi, Bitli ...
Buca'nın girişimci kadınları örnek oldu
Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva