HABERLER>SAĞLIK
15 Ekim 2015 Perşembe - 15:52

İzmir Tabip Odası'ndan şok iddia: Bitmeyen hastaneye açılış töreni!

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, 19 Ekim Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımı ile hizmete açılacak Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin henüz inşaatının tamamlanmadığını, yöneticisi, başhekimi, personeli, laboratuvar ruhsatlarının olmadığını iddia etti. Boş hastaneye açılış töreni gerçekleştirileceğini belirten Kaptaner, "Seçim öncesinde, çarşamba günü seçim yasakları başlayacağı için küçük siyasi oy hesaplarıyla açılış yapacaklar" dedi.

İzmir Tabip Odası ndan şok iddia: Bitmeyen hastaneye açılış töreni!

İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner düzenlediği basın toplantısında 19 Ekim pazartesi günü Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi için açılış töreni düzenleneceğini öğrendiklerini belirterek "Kepçeler, greyderler hala bahçesinde çalışıyor. Halen inşaa edilmekte olan hastanenin başhekimi, yöneticisi, doktoru, hemşiresi yani personeli yoktur. Tıbbı aletleri yerleştirilmemiştir. Laboratuvar ruhsatları yoktur. Servisleri kapalıdır. Böylesine güzel bir yatırım ne yazık ki küçük siyasi hesaplara alet edilmekte, seçim yasakları başlamadan, bir an önce açılış töreni yapılarak yurttaşlar yanıltılmaktadır. Kadrosu belirlenmemiş, hekimi olmayan hastane sırf siyasi propaganda için günübirlik olarak açılacaktır" dedi.



Hastaneye açılmış izlenimi verebilmek için İzmir'deki birçok hastaneden görev yapmakta olan hekimlere, sözlü emirler verilerek, açılış günü adeta konu mankeni olmaya, günü birlik hastanenin polikliniklerinde hastane hizmete girmiş rolü oylanama zorlandıklarını belirten Kaptaner "Biz hekimler konu mankeni olmak istemiyoruz. Sağlık hizmetleri günlük siyası hesaplar ve çekişmeler kurban edilmemelidir. Sağlık hizmetlerinin planlamasında, ülkemizin ihtiyaçları, bilim, ortak akıl hakim olmalıdır. Çiğli'deki bu hastanenin ne şekilde çalışacağı, hangi basamak hastane olacağı sürekli değiştirildi. Son olarak eğitim ve araştırma hastanesi olmasında karar kılındığını öğrendik. Ancak, bunda kentin sağlık ihtiyaçlarının ne derece dikkate alındığını bilmiyoruz. Bu hayali hastane açılışı yurttaşları da zor duruma düşürebilir. Basından hastanenin açıldığını zannedecek yurttaşlar hasta olarak hastaneye başvuracak ancak bitmemiş inşaat ile karşılaşacaklardır" dedi.
 
Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise 517 yatak kapasiteli Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 19 Ekim Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılacağını doğruladı. Karşıyaka Devlet Hastanesi ve Çiğli Devlet Hastanesi'nin bu yeni hastaneye taşınacağı belirtildi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin eskiyen binasının yerine yeni bina yapılacağını ve 200 yataklı hastane yapılacağı da açıklandı. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yönetim olarak bir süre Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olacağını belirtti. Hastanenin açılışla birilikte poliklinik hizmeti vermeye başlayacağı da dile getirildi.

 
Katliamda ölenlerin yakınlarına aylık 820 lira
 
AB Türkiye'ye 4 maddelik eylem planı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ekim 2015 Cuma 16:57

Bu Ataşehirdeki hastaneye neden tramvay uzatılmadı? Üstelik hastaneden Anadolu Caddesine geçiş yapılacak 10 metrelik bir yolu açamadılar. Ulaşım çok zor. Aziz başkan nerede? Bornovada, alsancakta urlada. Çiğli belediye başkanı nerede? Çiğli'ye hizmet yapmayı düşünmüyormusunuz?

Yorumu oyla      12      6  
ERHAN ACAR 16 Ekim 2015 Cuma 10:44

zmir tabipler odasının Küçük siyasi hesaplar uğruna aktif olmayan hastanenin açılışının yapılarak göz boyanacağını iddia etme düşüncesindeki gizli olan siyaset gözboyamacılığını anlamak gerekir Bir tabipler odası başkanının üzerine hiçte vazife olmayan bir şekilde öyle yada böyle açılışı yapılacak bir hastaneye BİTMEMİŞ BİR HASTANENİN AÇILIŞINI YAPARAK GÖZ BOYAYACAKLAR açıklaması yapması sempatizanlığına soyunarak mesleği icrası dışında tarafı olduğu siyasi partinin propagandasını yapmaya kalkması gizli göz boyamacılığıdır Bundan başka çok iç acıtıtıcı bir gerçek daha vardırki İzmir mühendisler odası izmir mimarlar odası İzmir ticaret odası İzmir tabipler odası Gibi kurum ve kuruluşların iktidar partisinin izmirde yaptığı tüm yatırımlara göz boyamacılık yapmak deyimi ile aynı siyasi çatı altında birleşerek izmirin bugünkü çağdışı hizmet yapılmayan sanayileşmesi altyapısı sağlığı ithalat ve ihracatı olmayan köhne bir şehir kalmasında baş rol oynamasında birer mihenk taşı olmuşlardır Ne diyelim çağdaşlık ve laiklik bu oluyor demekki

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de canlı yayınla 5 ameliyat!
İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaca ünlü Prof. Dr. Giampietro Gubbini'nin ...
Minik Serçe’nin annesinin durumu ağır
Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun İzmir'de geçen pazar günü evinde rahatsızlanarak ...
Kış öncesi cilt bakımına dikkat!
Kış öncesi sağlık ve güzellik için cilt bakımı yapılmasının önemli olduğunu ...
 
Hamilelere sonbahar uyarısı
Kadın için doğal fizyolojik bir olay olan gebelik, beslenme konusunda ...
CBÜ'deki kök hücre başarısı yüzleri güldürdü
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde başlayan ...
İntihar grafiği yükseliyor: Her yüz bin kişiden…
Türkiye'de son 50 yıldır intihar olayları artma eğilimindeyken uzmanlar, ...
 
Kayınvalidesi için ameliyat masasına yattı
Hepatit B'ye bağlı karaciğer sirozu nedeniyle nakil kararı alınan Uşaklı ...
Beyindeki tümör, burundan girilerek alındı
Denizli'de 47 yaşındaki Kadriye Bacaklı'nın beyninin alt kısmındaki tümör, ...
Kilo vermede insülin direnci paradoksu!
İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji uzmanlarından Prof. Dr. Mitat Bahçeci, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva